Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan került Richard Teng a legnagyobb kriptotőzsde élére?

Hogyan került Richard Teng a legnagyobb kriptotőzsde élére?

A Binance új CEO-ja Richard Teng. Vajon ki ő, és hogyan került a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének élére?

Richard Teng leváltotta CZ-t a Binance élén

Richard Teng átvette a Binance vezérigazgatói pozícióját, a legnagyobb kereskedési forgalmú tőzsdén, miután Changpeng "CZ" Zhao, a Binance alapítója korábban lemondott

Teng, aki 2021 augusztusában vette át a Binance Singapore vezérigazgatói szerepét, több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik pénzügyi szolgáltatásokban és szabályozási ügyekben.

Richard Teng and CZ.jpeg

Teng abban az időszakban került a Binance élére, amikor a tőzsdének világszerte szabályozási kihívásokkal kellett szembenéznie. Bizonytalanság övezte, hogy a vállalat pénzügyileg hogyan fog teljesíteni a hatalmas büntetés után - ami az Amerikai Pénzügyminisztérium történetének legnagyobb büntetése.

Ki is valójában Richard Teng?

Teng 1971-ben született Szingapúrban. Első osztályú kitüntetéssel szerzett diplomát  Accountancy szakon a Szingapúri Nanyang Technological University-n, később 1998-ban kiváló minősítéssel szerezte meg a mesterfokozatot Alkalmazott Pénzügy területén a Western Australia Egyetemen. 

Ami Teng családi háttérét és magánéletét illeti, a nyilvánosság számára kevés információ áll rendelkezésre. Kivéve az, hogy édesanyja emberek ápolásával foglalkozott, szereti reggelente tornával indítani a napot, illetve kardió edzéssel szokta magát formában tartani. Szívesen olvas és néz filmet, amikor ideje engedi.

Az új vezérigazgató szakmai háttere

Pályafutását könyvvizsgálóként kezdte a PricewaterhouseCoopers-nél, majd 1997-ben csatlakozott a Szingapúri Monetáris Hatósághoz (MAS). Több mint 13 évig dolgozott a MAS-nál, vezető szerepeket vállalva, például vállalati pénzügyi igazgatóként.  

Teng 2015 februárjáig dolgozott az SGX-nél, majd csatlakozott az Abu Dhabi Global Market (ADGM) Pénzügyi Szabályozási Hatóságához (FSRA) az Egyesült Arab Emírségekben vezérigazgatóként. Részt vett az FSRA alapításában és működésében, felügyelve a pénzügyi szervezetek megfelelű működését.

Teng kapcsolata a Binance-szel

Richard Teng Binance-nél töltött ideje 2021 augusztusában kezdődött, amikor átvette a Binance szingapúri részlegének vezérigazgatói pozícióját. 2023 novemberéig jutott el a Binance globális vezérigazgató posztjáig. Ez idő alatt különböző régióknál vezetői szerepeit töltötte be, Közel-Keleten és Észak-Afrikában (MENA), Európában és Ázsiában is.

Richard Teng map Cryptofalka

Teng szerint a Binance hibákat vétett a kriptovaluták korai napjaiban, amikor a szabályozási helyzet nem volt egyértelmű, és a kriptoökoszisztéma még fejlődésben volt. A tőzsde hatalmas növekedést mutatott be; egy hat fős csapattól globális vállalattá vált, 166 millió felhasználóval mindössze hat év alatt.

Az új vezérigazgató úgy véli, hogy a Binance tanult a hibáiból, ráadásul a szabályozási megközelítés most már sokkal egyértelműbb, és segíthet a Binance-nek új fejezetet kezdeni.

Teng kinevezése vezérigazgatóként nem okozott meglepetést. CZ maga is beszélt erről a jövőbeli tervről, sőt Teng az utóbbi években már szorosan együttműködött CZ-vel.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.93% $64,155.87
Ethereum ETH -0.09% $3,422.91
BNB BNB -0.32% $572.18
Solana SOL 1.60% $161.85
XRP XRP -5.42% $0.5548
Dogecoin DOGE -1.95% $0.1201
Cardano ADA -3.40% $0.4243
Litecoin LTC -0.88% $71.35
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!