Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A hosszú távú befektetők visszatértek a HODL stratégiához

A hosszú távú befektetők visszatértek a HODL stratégiához

A bitcoinbálnák lelkes felvásárlói voltak a legutóbbi árfolyamzuhanásnak, és a hosszú távú befektetők most türelmesen várják a következő emelkedést.

Bitcoin bálnák továbbra is aktívan akkumulálnak

A Bitcoin bálnák aktív vásárlásba kezdtek az utóbbi árcsökkenés során, kifejezve bizalmukat a kriptovaluta hosszú távú kilátásaiban. Ezek a nagybefektetők jelentős mennyiségű Bitcoint vásároltak az áreséskor, ami egyértelműen mutatja, hogy nem csak rövid távú spekulációval foglalkoznak, hanem hosszú távon is bizakodóak a digitális valuta jövőjét illetően.

Visszaesés figyelhető meg a Hodlerek körében is a bitcoineladások tekintetében:

„A márciusi eladási nyomás közel 5%-ról áprilisra 2%-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok áprilisban már nem szívesen mondtak le coinjaikról” – mondta a CryptoQuant kutatási vezetője, Julio Moreno.

A múlt hét végén a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju azt állította , hogy az aktív Bitcoin bálnák 47 000 BTC-t halmoztak fel 24 óra alatt, miután a Bitcoin ára május elején 57 000 dollár alá esett.

A hosszú távú bitcoinbefektetők is optimisták

A Glassnode által végzett elemzések szerint a Bitcoin eladási nyomása jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban, ami azt mutatja, hogy a hosszú távú befektetők hajlamosabbak voltak megtartani a bitcoinjaikat, és nem siettek eladni még az áremelkedések hatására sem. Ez a trend arra utalhat, hogy a nagyobb befektetők bíznak a Bitcoin hosszú távú értéknövekedésében, és nem aggódnak az átmeneti árváltozások miatt.

James Check, a Glassnode vezető elemzője szerint a Bitcoin „Value Days Destroyed (VDD) Multiple” értéke kiemelkedő lecsengésen ment keresztül az elmúlt hetekben, és a vezető kriptovalutát visszaállította felhalmozási módba.

Value Days Destroyed (VDD) Multiple: Az on-chain mérőszám a Bitcoin közeljövőbeli költési viselkedését hasonlítja össze az éves átlaghoz, olyan érmékre összpontosítva, amelyek hosszú ideje nem mozogtak. Az arány akkor emelkedik, amikor a hosszú távú birtokosok eladásai viszonylag magasak, és csökken, amikor a befektetők visszafordulnak a HODLing felé.

„A mutató azt jelzi, hogy a régi érmék nincsenek mozgásban, így lélegzetvételnyi teret engedve az új keresleti ajánlatoknak. A hosszú távú birtokosoknak magasabb árakra van szükségük az eladások ösztönzéséhez” – írta a Check hétfőn a Twitteren. 

A VDD Multiple szélsőértékei - 2,9-nél nagyobbak - a Glassnode adatai szerint hatékonyak voltak a Bitcoin bikapiac helyi és abszolút csúcsainak azonosításában, beleértve a 2017-es csúcsot a hálózat harmadik feleződési korszakában. Márciusban az arány újra extrém, 4,0 feletti területre lépett, de mostanra 1,4 alá esett.

Érdemes követni a nagybefektetők stratégiáit

A Bitcoin bálnák vásárlási magatartása és a hosszú távú befektetők várakozásai jelentős hatással vannak a piaci dinamikára. Miért? A válasz egyszerű: amikor ezek a befektetők aktívan részt vesznek egy árkorrekcióban, tehát eladással profitot realizálnak, a folyamat gyakran enyhíti a piaci túlértékelést, ami ideiglenes korrekciókhoz vezethet.

On-chain elemzők szerint a nagy Bitcoin árkorrekciókat a bikafutás során a hosszú távú tulajdonosok hajtják, akik ki akarnak szállni, amikor a Bitcoin ára jelentősen az átlagár fölé emelkedik, amelyen vásároltak. Emellett ez a bizalom és a hosszú távú gondolkodásmód átragad a piac többi szereplőjére is, akik követik a trendet. 

Míg a hosszú távú birtokosok teljes kínálata idővel általában emelkedik, a Bitcoin legnagyobb bikafutásai során, például 2021 elején, valamint 2024 elején történelmileg meredeken csökkent.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.18% $67,807.11
Ethereum ETH -1.75% $3,794.43
BNB BNB -0.05% $597.96
Solana SOL -0.49% $168.73
XRP XRP 0.25% $0.5297
Dogecoin DOGE 1.97% $0.1662
Cardano ADA 1.23% $0.4604
Litecoin LTC 0.55% $83.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!