Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
9 milliárd dollár értékű kriptovaluta térhet vissza a piacra

9 milliárd dollár értékű kriptovaluta térhet vissza a piacra

Az Mt. Gox tőzsde által birtokolt 9 milliárd dollár értékű kriptovaluta piaci körforgásba való visszatérése könnyen "meglepheti a piacot" és negatív hatással lehet a bitcoin árfolyamára - állítja a K33 Research.

Az Mt. Gox tőzsde bukása ma is hatással van a kriptopiacra

Az Mt. Gox 9 milliárd dolláros kintlévősége negatív hatással lehet a Bitcoin árfolyamára, a K33 Research elemzőcsoport szerint. Az Mt. Gox által birtokolt kriptovaluták piaci körforgásba való visszatérését vizsgálva az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy ez a hatalmas összeg hirtelen "megijesztheti a piacot".

A felszabaduló kriptovaluták összértéke több mint 9,4 milliárd dollár, ami 127 000 hitelezőt érint. Az Mt. Gox hitelezői már több mint tíz éve várnak a visszafizetésekre, miután a tőzsde 2014-ben összeomlott.

A visszatérési folyamat során a hitelezőknek számos kérdése merült fel a visszafizetéseikkel kapcsolatban, és a piac figyelme most arra irányul, hogy ez a hatalmas mennyiségű kriptovaluta miként fogja befolyásolni a Bitcoin piacát.

Idén végleg törlesztheti tartozását az Mt. Gox

A hitelezőknek a folyamat során számos alkalommal kellett igazolniuk személyazonosságukat, és bebizonyítaniuk, hogy jogosultak a visszafizetésekre. 

Az Mt. Gox részéről kezdetben sok bizonytalanság volt a folyamat kapcsán. 2023 szeptemberében az Mt. Gox vagyonkezelője, Nobuaki Kobayashi hivatalosan megváltoztatta a tőzsdének a hitelezőknek való visszafizetésének határidejét. Egy szeptember 21-i levélben Kobayashi azt írta, hogy a Tokiói Kerületi Bíróság engedélyével meghosszabbította a határidőt a visszafizetések ütemezésére.

mtgox bitcoin dollár | CRYPTOFALKA

Januárban több Mt. Gox-hitelező jelezte, hogy újabb e-maileket kapott az Mt. Gox vagyonkezelőjétől, hogy megerősítse személyazonosságukat és a tartozásuk visszafizetésére használt kriptotőzsdei számláikat.

Eközben tavaly decemberi jelentések szerint egyes hitelezők számára elindult a japán jenben történő visszafizetés, és számos hitelező számolt be további fiat átutalásokról.

Az Mt. Gox végső visszafizetési határideje a hivatalos iratok szerint jelenleg 2024. október 31.

Mt.Gox hack: még mindig ködös, mi is történt pontosan

A japán Mt. Gox korábban az egyik legjelentősebb bitcoin tőzsde volt, amely a blokklánc ökoszisztéma közel 70%-át ellátta a kereskedési volumenével. Amikor tőzsde 2014 februárjában összeomlott, megalapozott volt a félelem, hogy képes lehet bedönteni a születőben lévő kriptopénzt, öt évvel a születése után.

Ma már könnyű gúnyolódni az ilyen felvetéseken, de akkoriban sokan gondolták így, tekintve, hogy a Bitcoin még nem szembesült ilyen katasztrófával.

2011 márciusa és 2014 januárja között több mint 880 000 BTC-t vesztett el vagy lopott el a Mt. Gox különböző módokon, ami ma már 45 milliárd dollárt ér, és most, az összeomlás 10. évfordulóján még mindig számos fontos kérdés maradt megválaszolatlanul.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.46% $67,679.05
Ethereum ETH -1.81% $3,784.02
BNB BNB -0.38% $597.1
Solana SOL 0.38% $169.3
XRP XRP 0.38% $0.5299
Dogecoin DOGE 1.83% $0.1664
Cardano ADA 1.02% $0.4596
Litecoin LTC 0.71% $83.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!