Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Grayscale bitcoin eladásai tovább ostromolják az árfolyamot

A Grayscale bitcoin eladásai tovább ostromolják az árfolyamot

A GBTC tömeges eladása lassul a Grayscale-nél, de ez nem akadályozta meg a bitcoint abban, hogy január 23-án két hónapos mélypontra essen.

A Grayscale erősen kezdte az évet

A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) több milliárd dollár értékű kiáramlásával kapcsolatos spekulációk a bitcoin árfolyamát közel két hónap után először 39 000 dollár alá lökték. A GBTC január 11-i átalakulása óta több mint 3,4 milliárd dollárnyi kivonást tapasztalt, és a Grayscale jelentős mennyiségű bitcoint helyezett el a Coinbase Prime tőzsdén, valószínűleg értékesítés céljából.

Félő azonban, hogy a GBTC kivándorlásának hosszabb útja van. Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője szerint a GBTC január 23-án 515 millió dolláros kiáramlást regisztrált, és mostanra a forgalomban lévő részvényeinek 13%-át szivárogtatta ki. Megjegyezte azonban, hogy a legfrissebb adatok arra utalnak, hogy a kiáramlás lassulhat.

Balchunas az X-en egy felmérésben azt kérdezte a résztvevőktől, hogy milyen mértékű további áresést tartanának elfogadhatónak, mielőtt a "tömeges kivonulás véget érne". A válaszadók közel fele úgy gondolta, hogy ez a tartomány 35-50% lehet, bár Balchunas és James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője mindketten úgy értékelték, hogy a kiáramlás valószínűleg a forgalomban lévő részvények 25%-ánál kevesebb lehet.

A világ második legnagyobb bitcoin ETF kezelője

A Grayscale honlapja szerint jelenleg 600,5 millió részvény van forgalomban, és összesen 536 694,9 bitcoin van letétben. Eközben a CC15Capital adatai azt mutatják, hogy január 10. óta 82 525 Bitcoin hagyta el a GBTC-t.

Január 11-én számos spot bitcoin ETF kereskedését indították el az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának évekig tartó késlekedés után történt jóváhagyása nyomán. Azonban a Grayscale alapja már egy évtizede létezett - kevésbé vonzó zártvégű alap struktúrájában - és közel 30 milliárd dollárnyi eszközt halmozott fel, amikor az SEC jóváhagyta az átalakítását ETF-vé, és engedélyezte 10 újonnan létrehozott bitcoin ETF-t.

A 2013-ban alapított GBTC a legrégebben működő, piacon nyilvánosan kereskedett Bitcoin-alap. A Grayscale, a kezdetektől fogva azon vagyonkezelők közé tartozik, akik egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a bitcoin befektetési eszközök üzemeltetésében, és mindezt az Egyesült Államok Értékpapír-tőzsdefelügyelete által szabályozott keretek között végzi.

További potenciális nyomás a bitcoinnak

A legutóbbi kiáramlás a megszűnt FTX kriptotőzsdének tulajdonítható, amely a jelentések szerint három nap alatt 22,3 millió GBTC-részvény kétharmadát adta el. A kriptotőzsdének még körülbelül 8 millió részvénye, nagyjából 281 millió dollár értékben van, amit még el kell adnia.

Egyes szakértők aggódnak, hogy az Mt. Goxból származó bitcoinok hamarosan mozgásba lendülhetnek, miután az Mt. Gox vagyonkezelője állítólag felkérte a hitelezőket, hogy fejezzék be a személyazonosság ellenőrzését a kriptotőzsdei számlákhoz, melyeket a Bitcoin és Bitcoin Cash visszafizetésére használnak. Ez további potenciális nyomást jelenthet a Bitcoin árfolyamára.

Jelenleg a Bitcoin ára 40 000 dollár alatt mozog, a Crypto Fear & Greed Index január 24-én 48-as értékkel elérte a 100 napos mélypontot. A Grayscale eladásai továbbra is meghatározóak a piacon, és bár egyes elemzők szerint a kivonás üteme csökken, még mindig jelen van.

Ha érdekel más hasonló tartalom a digitális valutákkal kapcsolatban akkor nézz szét a Cryptofalkán, ahol számos ingyenes oktatóanyag és friss információ vár rád a témában. Ha pedig mélyebben érdeklődsz a kriptovaluták iránt, látogass el a webshopba, és válassz privát tagságaink vagy oktatócsomagjaink közül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.73% $64,391.19
Ethereum ETH -4.62% $3,073.12
BNB BNB -5.34% $551.05
Solana SOL 0.73% $142.48
XRP XRP -6.87% $0.4901
Dogecoin DOGE -5.49% $0.1532
Cardano ADA -4.93% $0.4557
Litecoin LTC -4.14% $78.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!