Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új megközelítéssel vonzza a Bitcoin befektetőket a BlackRock

Új megközelítéssel vonzza a Bitcoin befektetőket a BlackRock

A BlackRock megfontolt megközelítéssel indította új Bitcoin ETF kampányát, melyben a digitális eszközt egyszerűen "fejlődésnek" nevezi valuta helyett.

Új narratívába helyezi a BlackRock a Bitcoin befektetéseket

A BlackRock felpörgette média reklámkampányát a frissen indított spot Bitcoin alapjához, és nem mint valuta, hanem mint "fejlődés / haladás" utal az eszközre.

Legújabb reklámjában a világ legnagyobb eszközkezelője megtartotta viszonylag "unalmas" megközelítését az IBIT alapjának reklámozásában, legalábbis a versenytársakhoz képest.

"A Bitcoin ETF-ek megérkeztek"– állítja a sárga hirdetés, egy kifutópálya és repülőgép sziluettjével. Azonban kiegészítésként a vállalat új fénybe helyezte a terméket:

"Szerezd meg a részed a fejlődésből."

Természetesen, ez nem az első reklámkampány; miután a SEC elfogadta a Bitcoin Spot ETF-et több hirdetés is megjelent a nagyközönség számára. Néhány közülük visszafogottabb volt, mások viszont feltűnően hivalkodóak.

blackrock bitcoin etf | CRYPTOFALKA

Az IBIT, a BlackRock saját Bitcoin Spot ETF-je, elérhető a Nasdaq tőzsdén. Erre hívja fel a hirdetés a járókelők figyelmet egy "szerény" utcai kijelzőn.

A BlackRock nem kíméli a versenytársakat

A látszólag hétköznapi marketingmegközelítést nem hagyták figyelmen kívül az iparági megfigyelők, például Eric Balchunas, a Bloomberg Intelligence ETF-elemzője, aki úgy jellemezte, hogy:

A mostani reklám üde színfolt az unalmas hagyományos alapok és a "hé, srácok" típusú ügyeskedések között. Érdekes, hogy nem árucikként vagy valutaként, hanem fejlődésként állítják be a Bitcoint. A vállalat a kategória likviditási királyaként azon a határon van, hogy elhúzzon versenytársaitól, így ésszerű lépésnek tűnik, hogy megtolják a marketing kampányt az ütősebb eredmény érdekében."

A BlackRock első ETF reklámja, amelyet január 11-én adtak ki, szintén érett megközelítést alkalmazott, és a tehetősebb "boomer" piacra összpontosított. Azóta, hogy a termék piacra került, a Farside szerint a vállalat 5,3 milliárd dollárnyi befektetést vonzott az IBIT alapba.

Marketingháború: izgalmas a küzdelem Bitcoin ETF piacon

A Bitcoin ETF marketingháborúja fokozódott, mióta a Bitwise közölte az első reklámot december közepén, amelyben a színész Jonathan Goldsmith szerepelt, mint "a világ legérdekesebb embere". A reklámok terjedése felgyorsult, miután a Google e hónap elején engedélyezte a kriptovaluta reklámokat. 

Február 15-én a 21Shares elkezdte népszerűsíteni azt a tényt, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja meghaladta az ezermilliárd dollárt. Érdekes módon, a kiszivárogtató Edward Snowden is néhány nappal később a BTC-t nevezte a pénz jövőjének. 

"Népszerűtlen, de igaz: a Bitcoin a pénzérmék létrehozása óta a legjelentősebb monetáris előrelépés."

Ellentétben tehát a korábbi hiedelmekkel a nagy pénzügyi intézmények igenis komolyan veszik a Bitcoint, és hetekkel az ETF-ek megjelenése után is még mindig véres a küzdelem a befektetők kegyeiért. Vajon ki lesz a befutó? 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.00% $64,104.6
Ethereum ETH -1.59% $3,066.94
BNB BNB 0.32% $561
Solana SOL -0.69% $144.14
XRP XRP 2.85% $0.5158
Dogecoin DOGE 0.85% $0.1557
Cardano ADA 7.51% $0.4966
Litecoin LTC 1.40% $82.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!