Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Google: csúcsokat döntött a "Bitcoin ETF" iránti érdeklődés

Google: csúcsokat döntött a "Bitcoin ETF" iránti érdeklődés

A Bitcoin ETF-ekről szóló eszmecserék uralták a befektetők beszélgetéseit, és ezáltal a Google trendeket is az elmúlt hetekben. 

Ünnepli a kriptoszféra a SEC döntését

Érdekes tény, hogy ez pontosan 15 évvel később történt, azután hogy Hal Finney "Running bitcoin" - azóta elhíresült tweetjét élesítette. Két nappal később Satoshi Nakamoto 10 bitcoint küldött neki, így ő volt az első személy, aki tranzakciós mechanizmuson keresztül bitcoint kapott.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság január 10-én hozta meg a döntését az ETF-kel kapcsolatban. Az elemzők és a kommentátorok többnyire optimisták a végeredményt illetően, ami egy rövid Bitcoin rallyt indított el, és 47 000 dollár fölé repítette az árfolyamot.

BTC_1Y_graph_coinmarketcap | CRYPTOFALKA.jpeg

Tarolnak a Bitcoin ETF Google keresések

Ezzel összefüggésben a "Bitcoin ETF" Google-keresések iránti érdeklődés is minden idők legmagasabb szintjét érte el. Az érdeklődési index a múlt héten átlépte az 50-es határt, és ezen a héten már a 100-as maximális pontot állítja be.

Bitcoin-ETF-Google-Keresések | CRYPTOFALKA.jpg

Korábban hasonló kulcsszavas keresés 2021 végén volt, amikor a Határidős (Futures) ETF jóváhagyás átlépte a 25-ös ponthatárt.

Kapcsolódó Google keresések országonként

Érdekes, hogy a "Bitcoin ETF" keresések többnyire az Egyesült Államokon kívüli országokban történnek. Ez inkább a külföldi szabályozást figyelő Bitcoin-spekulánsok nagyobb érdeklődésére utal, mint a pénzügyi termék tényleges megszerzése iránti érdeklődésre. Az Egyesült Államok jelenleg a 9. helyen áll 39 érdeklődési ponttal.

Bitcoin-ETF-Google-Countries.jpg

Hasonlóképpen, a CoinGecko az Egyesült Államokat a 12. országként rangsorolta azon a felmérésen, amely a 2023 januárjától 2024 januárjáig tartó időszakot vizsgálta a Bitcoin ETF-ek kereséseit illetően. A tanulmányban Luxemburg végzett az első helyen.

Coingecko-BitcoinETF-Countries.jpg

Bitcoin ETF uralja a közösségi médiás kereséseket is

Időközben a kapcsolódó szavak erőteljes trendet mutattak a különböző közösségi hálózatokon is, a Santiment mérése szerint. A "BTC", az "ETF", a "47k" és a "Bitcoin ETF" kifejezések az elmúlt napok négy legtrendibb szavai.

Szintén figyelemre méltó, hogy a BTC 7 napos social dominanciája 5,02%, míg az ETF 3,42%. Ez utóbbi a 'bitcoin', 'jóváhagyott' és 'jóváhagyás' szavakhoz kapcsolódik.

Santiment-Bitcoin-ETF-Social.jpg

A Bitcoin-nal kapcsolatos felfokozott érdeklődést remekül mutatja, hogy Yahoo Finance adatai szerint az első bitcoin ETF-ek az Egyesült Államokban nagyjából 4,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le az első napon. Az eddigi rekordot 2004-ben az arany ETF-ek tartották, ezt sikerült jócskán megdupláznia a Bitcoin ETF-eknek.

A Bitcoin történetének eddigi egyik legnagyobb eseményével kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy rövid távon fentmaradhat a nagy volatilitás, viszont hosszú távon ezzel a döntéssel hatalmas mérföldkövet sikerült abszolválnia a kriptopiacnak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $63,913.05
Ethereum ETH -0.78% $3,062.8
BNB BNB -0.00% $559.55
Solana SOL -0.91% $142.9
XRP XRP 3.74% $0.517
Dogecoin DOGE 1.22% $0.1537
Cardano ADA 2.32% $0.4827
Litecoin LTC 2.06% $82.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!