Ismét auditot kapott a Binance, itt az eredmény!

Szerző: | dec 16, 2022 | Kriptovaluta

A Binance a héten FUD-viharral nézett szembe, az új CryptoQuant audit pedig lerántotta a leplet a tartalékok valós mennyiségéről.

 

A Binance tartalékait a CryptoQuant is jóváhagyta

A központosított tőzsdék az elmúlt hónapban reflektorfénybe kerültek az FTX összeomlását követően. Az összes érintett piaci szereplő, köztük a Binance is igyekezett megnyugtatni az ügyfeleket és a befektetőket, hogy elegendő tartalékkal rendelkeznek és teljes mértékben fedezett a platformon tartott tőke.

A CryptoQuant blokklánc-elemző szolgáltató kiadott egy jelentést, amelyben a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance nemrég közzétett proof-of-reserves jelentését elemzi. A cég által december 14-én kiadott elemzés megerősíti, hogy a Binance tartalékai valóban elegendőek.

Binance | Cryptofalka

Forrás: sharecast.com

 

A hónap elején a Binance kiadott egy a tartalékait bizonyító jelentést, de azt a közösség kritizálta, mondván hogy az egy “belső eljárás” és nem egy teljes körű ellenőrzés. Emellett a jelentés nem foglalkozott a vállalat pénzügyi ellenőrzéseinek hatékonyságával sem, az értékpapír-tőzsdefelügyelet végrehajtó hivatalának korábbi vezetője, John Reed Stark szerint.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Binance nem mutat FTX-szerű viselkedést

A CryptoQuant azonban alátámasztotta a Mazars könyvvizsgáló cég korábbi megállapításait, és kijelentette, hogy a Binance által bejelentett kötelezettségek teljes mértékben megfeleltek az auditnak.

“A jelentés szerint a Binance BTC-kötelezettségei (az ügyfelek betétei) 97%-ban a tőzsdei eszközökkel vannak biztosítva. A fedezettség 101%-ra nő, ha az ügyfeleknek kölcsönadott BTC-t is figyelembe vesszük.”

Binance I Cryptofalka

Forrás: livebitcoinnews.com

 

Az elemző cég hozzátette, hogy az on-chain adatok azt sugallják, hogy a Binance Ether és stabilcoin tartalékai “jelenleg nem mutatnak FTX-szerű viselkedést”. Emellett a Binance elfogadható “tiszta tartalékkal” rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a saját tokenje, a BNB még mindig alacsony arányban képviselteti magát a teljes eszközállományához képest.

Az adatszolgáltató Nansen szerint a Binance tartalékainak kb. 10%-át saját tokenjében tartják. A tőzsde jelenleg 60,4 milliárd dollárnyi teljes vagyont tart a nyilvánosan közzétett címein, és ebből 6,2 milliárd dollár a BNB volt.

 

A csapból is a FUD folyik

A Binance ezen a héten sok FUD (félelem, bizonytalanság és kétség) jelenséggel szembesült, ami december 13-án 5 milliárd dollárnyi kivonást eredményezett a tőzsdéről. A likviditási válságtól és egy újabb “bank run” forgatókönyvtől való félelmek elkezdtek eszkalálódni. A helyzet azonban másnapra stabilizálódott, és Changpeng Zhao vezérigazgató arról számolt be, hogy az aznapi kiáramlások még csak nem is voltak a tőzsde öt legnagyobbja között.

Egy Twitter Spaces eseményen CZ azt is felvetette, hogy az emberek 99%-a nincs felkészülve a kriptóik saját őrzésére, és azok az újoncok, akik megpróbálkoznak vele, valószínűleg így vagy úgy, de elveszítenék az érméiket.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.