Újabb bug a Solana hálózatban

Szerző: | jún 2, 2022 | Kriptovaluta

Még csak az évnek a hatodik hónapja kezdődött, de a Solana hálózat már ötödször állt le különböző hibák miatt. 

 

Konszenzus hiba miatt állt le a Solana

A Solana hálózatnak nincs jó éve, az elmúlt 12 hónapban legalább hét alkalommal szenvedett teljes vagy részleges kiesést. Egy hiba miatt a Solana blokklánc ismét offline állapotba került, a blokkgyártás szerdán 16:55 UTC-kor leállt. Ez a legutóbbi kiesés körülbelül négy és fél óráig tartott, az incidensről szóló jelentés szerint a validátor kezelőinek 21:00 UTC körül sikerült újraindítaniuk a hálózatot.

A Solana Labs társalapítója, Anatolij Jakovenko egy tweetben magyarázta el a történteket:
“A tartós nonce utasítás arra késztette a hálózat egy részét, hogy a blokkot érvénytelennek tekintse, nem sikerült konszenzust kialakítani.”
A „tartós tranzakció nonce” olyan mechanizmusra utal, amely a hivatalos Solana dokumentáció szerint egy tranzakcióblokk kivonat tipikus rövid élettartamát kezeli. A funkció hibája miatt a csomópontok különböző kimeneteket generáltak, ami konszenzusos sikertelenséget eredményezett.
 
A hálózatot úgy indították újra, hogy ezt a funkciót letiltották. Jakovenko azt nyilatkozta, hogy a hibajavítások „a lehető leghamarabb elkészülnek”. Természetesen a közösség nem hagyta szó nélkül az újabb leállást.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Az újabb leállás miatt a befektetők bizalmatlanok

A SOL árfolyama hatalmas esést szenvedett a leállás végett. Az elmúlt 12 órában közel 14%-kal csökkent, és 40 dollár alá esett. A hálózat natív tokenje mostanra 85%-ot zuhant a 2021. novemberi 260 dolláros történelmi csúcshoz képest, és a piaci kapitalizáció miatt várhatóan kicsúszik a top 10-ből.
 
A gyakran „Ethereum-gyilkosnak” nevezett Solana legalább hétszer volt teljesen vagy részben offline 2021 szeptembere óta, amikor ugyanabban a hónapban kétszer is szolgáltatásmegtagadásos támadásokkal kapcsolatos kimaradásokat szenvedett el. A blokkláncot problémák sújtották januárban, amikor 31 napból kilenc napig szolgáltatási zavarok voltak tapasztalhatók, és csökkent a teljesítménye. A januári második kiesést duplikált tranzakciók okozták. Április végén és május elején a Solana ismét csaknem nyolc órára leállt a hálózaton túlterhelt, nem helyettesíthető tokenverő robotok miatt.
 
Ezenkívül Solana blokklánc órája késik, 30 perccel lemaradva jár a valós időhöz képes:
„A láncon belüli idő továbbra is elmarad a valós időtől, a szokásosnál hosszabb blokkidő miatt.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.