Újabb intézményi befektető környékezte meg a Bitcoin piacát

Szerző: | dec 11, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Újabb intézményi befektető lépett a Bitcoin piacára! Az amerikai MassMutual vállalat 100 millió dollárt fektetett a vezető kriptovalutába.

Az intézményi befektetők elfogadását és befolyását régóta a kriptopénzek tömeges bevezetésének mozgatórugójaként tartják számon. A kisebb lakossági befektetők, magánszemélyek már elindultak ezen az úton. Felismerték azokat a lehetőségeket, amelyeket a blokklánc üzleti vállalkozások számára kínálhat. A termelés hatékonyságának növekedése mellett a kriptovaluták pénzügyi eszközöket, valamint szolgáltatásokat is kínálnak a felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy például egy afrikai gazdának ugyanolyan lehetőségei vannak a pénzügyi rendelkezésre állás terén mint egy Wall Street-i bankárnak. 

 

Lázasan vásárolnak Bitcoint az intézményi befektetők

A nagyvállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy likvid eszközeik egy részét kriptavalutába fektetik, jó lehetőséget teremtenek más, kisebb vagyonú magánszemélynek és vállalkozás számára is. Minél többen fektetnek Bitcoinba és használják a kriptopénzt, annál inkább nő a BTC értéke is. A kriptovaluta piacot is a kereslet-kínálat mozgatja. Vagyis stabil kínálat mellett a kereslet növekedésére az árfolyam emelkedni tud. Ami pedig a Bitcoin egyedülálló tulajdonsága, hogy a kereslet extrém növekedésére sem tud növekedni a rendelkezésre álló szabad készlet.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A kriptovalutákba történő befektetésnek többféle célja is lehet. Az egyik, az egyéb befektetési osztályokkal való alacsony korreláció. Az intézményi befektetők számára a Bitcoin, így jó alternatív befektetési forma lehet. A Chartered Alternative Investment Analysts (CIAIA) egyesület adatai szerint az alternatív befektetési formák aránya 2003 és 2018 között 6%-kal nőtt. (kb.13,4 ezer millárd dollár). Az elemző cég 2025-re még nagyobb növekedést, 18-24%-ot jósol. Ez pedig előnyösen hathat a Bitcoin árfolyamára is.

Bitcoin intézményi befektetők I Cryptofalka

Forrás: news.bitcoin.com

 

A MassMutual a következő intézményi befektető, aki Bitcoint vásárol

A közelmúltban több nagyobb Bitcoin intézményi befektetésről is lehetett olvasni. A JP Morgan világított rá arra, hogy a Bitcoin már nemcsak a fiatal lakossági befektetők körében népszerű. Ugyanis már az intézményi befektetők, például a családi vállalkozások, eszközkezelők és multi cégek is szívesen diverzifikálnak a Bitcoin segítségével. A cég szerint főként az Arany ETF befektetők teszik át befektetéseik egy részét Bitcoinba.

Ilyen például, a PayPal mellett, az NYSE által jegyzett Square Inc., a Nasdaq által jegyzett Microstrategy. A Square Inc. nemrégiben teljes vagyonának 1%-át allokálta Bitcoinba. Míg a Microstrategy 425 millió dollárt fektetett be a kriptopénzbe, amivel a társaság elsődleges tartalék eszközévé vált. 

Bitcoin vs gold JPMorgan I Cryptofalka

Forrás: JPMorgan

A napokban, egy újabb nagyértékű Bitcoin intézményi befektetés történt. Az amerikai MassMutual Life Insurance vállalat fektetett be 100 millió dollárt Bitcoinba. Ez mellett továbbá 5% üzletrészt vásárolt 5 millió dollár értékben az NYDIG vállalatban, amely digitális eszközalapként működik. 

A MassMutual tőkebefektetése jelentős az NYDIG számára, amelynek 2,3 milliárd dollárnyi digitális eszközegyenlege van. 

Úgy gondoljuk, hogy az NYDIG-ben való részesedés, valamint a befektetési számlák Bitcoin pozíciója, hosszútávú értéket nyújt a biztosítást kötő tulajdonosok számára. Bízunk benne, hogy további kutatásokat folytathatunk az NYDIG-vel való együttműködés érdekében, összhangban az innovációra és a diverzifikációra irányuló folyamatos törekvésünkkel. – nyilatkozta Tim Corbett, a MassMutual befektetési igazgatója

 

Összegzés

Láthatjuk, hogy egyre erősödik az intézményi befektetők Bitcoin iránti kereslete. Az utóbbi hónapokban pedig a kriptovaluta ára is tükrözte ezt az érdeklődést. Ami biztos, hogy jelenleg még nem a lakossági befektetők azok, akik pörgetik a kriptovaluták piacát. Hanem sokkal inkább a megfontolt, hosszú távra tervező nagybefektetők

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka