USA, Ukrajna és Anglia vezet kriptohasználatban

Szerző: | aug 25, 2022 | Kriptovaluta

Egy új kutatás szerint a világ számos országa közül az Egyesült Államok áll a kriptovaluták általános használatának tekintetében a világranglista élén. A második helyen Ukrajna áll, amelyet az Egyesült Királyság követ – derül ki a Merchant Machine adataiból.

 

Kriptohasználat világszerte

A kriptopénz szektor növekedésével a digitális eszközöket különböző célokra, így például fizetésre és befektetésekre is használják. A kriptovaluták ilyen funkciókra történő felhasználása azonban országonként jelentősen eltérhet és függ a szabályozási környezettől.

A pontozásnál figyelembe vették a kriptotulajdonosok számát az adott országban, a globális decentralizált pénzügyi (DeFi) elfogadottsági indexet, a kriptovalutás fizetést engedélyező vállalkozások számát, a Bitcoin (BTC) ATM-ek számát és a kriptovaluta kifejezések havi keresési volumenét. Ezt az alábbi ábrán láthatjuk:

crypto usage

forrás:https://finbold.com/

Maga a tanulmány 50 ország különböző mérőszámainak mintavételezésével arra összpontosított, hogy meghatározzák azokat az országokat, amelyek a legtöbbet fektetnek be a kriptóba.

 

Az USA és az Egyesült Királyság vezet

A kutatás megállapítja, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság az első helyen áll, köszönhetően az olyan tényezőknek, mint a gazdaságuk mérete és a fejlett kriptogazdasághoz szükséges környezet. A tanulmány szerint azonban Ukrajna, amely az egy főre jutó GDP alapján Európa legszegényebb országa, a feltörekvő gazdaságok általános kriptoelfogadási trendjei miatt áll a rangsor élén.

Emellett az általános kriptovaluta használó tíz ország között Ukrajna a digitális eszközöket birtokló lakosság százalékos aránya alapján a 12,73%-os arányával az első helyen áll. Az ilyen országok gazdasági olyan kihívásokkal néznek szembe, mint a helyi valuta leértékelődése és ezért a lakosság értékmegőrzőként kriptovalutákba fektet. 

Nexo kriptovaluta váltó

Ezt a szempontot részben alátámasztja a kutatás előrejelzése, miszerint Nigéria a következő három évben a kriptovaluták legnagyobb általános használatával rendelkező országként fog szerepelni. A kutatók szerint, ha a kriptovaluta használat Nigériában a jelenlegi ütemben növekszik tovább, akkor a teljes lakosság digitális eszközöket fog használni.

Nigéria a 2022-ben tapasztalt piaci korrekció ellenére is a kripto iránti érdeklődésben vezető országok közé tartozik.

 

A medvepiac hatása a kriptovaluták elterjedésére

Bár a piaci zuhanás kétségbe vonta a kriptovaluták fenntarthatóságát, az iparág egy része úgy véli, hogy a jövőbeni fellendülés küszöbön áll. A Bloomberg Intelligence árupiaci stratégája, Mike McGlone például azt állítja, hogy a piac az év második felében rallyzni fog.

Érdemes megemlíteni, hogy a szabályozási szempontok részben befolyásolni fogják a kriptovaluták elfogadását a különböző országokban. Nevezetesen, a legtöbb ország a piaci összeomlásra reagálva felgyorsította a vonatkozó törvények megalkotására irányuló erőfeszítéseit.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.