A medvepiacon is megmaradt a DeFi felhasználók aktivitása

Szerző: | júl 17, 2022 | Kriptovaluta

Alapvetően a DeFi piac tőkemérete 75%-kal esett a medvepiac hatására, azonban a felhasználói bázisa magas aktivitást mutat. 

 

A DeFi felhasználók nem hagyják ott az iparágat

Az egész kriptopiacra kiterjedő összeomlással együtt a DeFi protokolloknál is jelentős visszaesés figyelhető meg a kereskedési volumenben és az árakban is. 2022 első fele göröngyös volt a kriptobefektetők számára.
 
DeFi | Cryptofalka

Forrás: pymnts.com

 
A kriptopiac továbbra is vérzik, a befektetők a veszteségek miatt panaszkodnak. A DeFi piaci kapitalizációja 75%-kal csökkent az év második negyedévében. A kriptoelemző cég nemrégiben tette közzé a 2022. második negyedévi kriptovaluta jelentését, amelyből kiderül, hogy a DeFi szektor nagy visszaesést szenvedett el, főként a Terra kataklizmikus összeomlása miatt.
 
A Terra partnerségeinek és más protokollokkal való interoperabilitásának köszönhetően az összeomlás hatalmas láncreakciót indított el. Az összeomlás minden olyan projektet érintett, amely a natív digitális eszközeit támogatta. A Terra 60 milliárd dolláros összeomlása súlyosan érintette az egész kriptoipart, így a DeFi piaci mérete 142 millió dollárról 36 millió dollárra csökkent három hónap alatt.
 

 

A DeFi hackek súlyosbítják a piaci visszaesést

A CoinGecko azt is kiemelte, hogy a DeFi-vel kapcsolatos hackek közelmúltbeli megugrása tovább súlyosbította a piac hanyatlását, aláásva a befektetők egyes natív protokollokba vetett bizalmát.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A jelentés hivatkozik az Ethereum-alapú DeFi Inverse Finance hitelezési protokollra, amelyet három hónapon belül kétszer is feltörtek, és a támadók több mint 17 millió dollár értékben loptak el digitális eszközöket. Megemlítette még a DeFi hitelező Rari Capital elleni támadást is, ahonnan a hackerek májusban 80 millió dollárt loptak el.
“Ezek a támadások negatívan befolyásolták a token árakat, mivel a befektetők elvesztik a hitüket ezekben a feltört protokollokban” – mondta CoinGecko.
 

A DeFi ipar megtartja a felhasználókat

A DeFi láncon belüli tevékenységének jelentős csökkenése ellenére az ágazat megtartotta felhasználóinak többségét. Míg a teljes napi aktív felhasználó több mint 34%-kal esett vissza, a második negyedévben csaknem 50 000-ről valamivel 30 000 alá esett, bizonyos esetekben a DeFi aktivitása hatalmas kiugrást ért el.
 
DeFi | Cryptofalka

Forrás: ledgerinsights.com

 
A CoinGecko ezek közül kettőt azonosított. Az első május elején volt, a Terra összeomlása idején. DeFi felhasználók ezrei özönlöttek a decentralizált (DEX) tőzsdékre, mint például a Curve Finance és az Uniswap, hogy eladják LUNA és UST részesedéseiket, mivel több központosított tőzsde (CEX) leállította ezen eszközök kereskedelmét. Ennek eredményeként ezeken a DEX-eken a kereskedési volumen az egekbe szökött.
 
A második júniusban volt, amikor a Celsius kriptokölcsönző platform pénzkivonási korlátozásokat rendelt el felhasználóira. A kereskedők a DeFi protokollok felé vették az irányt, hogy élvezhessék az engedély nélküli tranzakciókat, így a DeFi protokollok napi aktív felhasználói 24%-kal megugrottak.
 
 
 

 

Uniswap uralta a DEX Spot Volume 60%-át

A jelentés azt is kiemelte, hogy a vezető decentralizált tőzsde, a Uniswap megőrizte pozícióját a világ legnagyobb DEX-jeként, és a top 10-ben kereskedett teljes spot forgalom több mint felét itt hajtották végre. Bár a DEX azonnali volumene a második negyedévben 274 milliárd dollárra esett vissza az első negyedévben regisztrált 446 milliárd dollárról, a Uniswap az összes lánc piaci részesedésének mintegy 60%-át birtokolta.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.