VeChain, a globális vállalati megoldásokat fejlesztő platform

Szerző: | dec 19, 2021 | Altcoin ismertető, Kriptovaluta

A VeChain egy olyan vállalati léptékű blokklánc platform, ami privát és tömeges felhasználási célú decentralizált applikációk keretrendszereként működik. Fő célja a cégek hatékonyságának növelése, elsősorban ellátási lánc területen a VeChainThor blokklánc sajátos jellegének kihasználásával. Ez a fejlesztők szándéka szerint úgy valósul meg, hogy az üzemeltetés létező folyamatait blokklánc alapú megoldásokhoz kapcsolják, amivel a felhasználási területek széles választéka tárul fel a vállalatok mindennapi életében.

 

MI AZ A VECHAIN COIN (VET)?

 

A VET altcoin legfontosabb adatai:

Elérhető: Binance, Crypto.com, KuCoin, Huobi
Konkurenciái: NEO, ETH, SOL, AVAX
Legmagasabb ár: 0,25 USD / 0,0000045 BTC
Legalacsonyabb ár: 0,0023 USD / 0,00000042 BTC

Fejlesztői aktivitás: 8/10
Felhasználói aktivitás: 6/10
Piaci megbízhatóság: 9/10
Vélekedés: 8/10

 

MIT KELL TUDNI A VECHAIN ÖKOSZISZTÉMÁRÓL?

A VeChain világában két kriptovaluta játszik főszerepet. A VET az értéktovábbítás tokenje, amit a felhasználók egymás között utalnak, a VTHO pedig a platform ‘gas’ tokenje, ez a tranzakciós díjak megfizetésére szolgál, illetve a VTHO segítségével hozhatók létre a rendszerben az okosszerződések. A VeChainThor blokklánc egy nagy sebességű, általános funkciójú, megosztott főkönyv rendszeren alapuló hálózat, amin a fenti két token használatával okosszerződések létrehozása és futtatása zajlik. Minden VET token 0,000432 VTHO tokent generál naponta, ami átszámítva úgy néz ki, hogy 2300 VET után kapunk 1 VTHO-t

Egy efféle globális vállalati megoldásokat fejlesztő platformhoz hűen a VeChain jelenleg több mint féltucat országban van jelen az igazgatóságaival, pl. Franciaország, Singapúr, Kína, Japán és az USA. A projekt mögött álló csapat tagjai elismert kriptós szakemberek, a vezetőjük és CEO Sunny Lu, aki egy ismert figura a kriptó szcénában kiterjedt tapasztalatokkal az IT infrastruktúra területén.

VET VTHO | Cryptofalka

 

HOGY MŰKÖDIK A VECHAIN (VET)?

A platform egyedi fejlesztésű konszenzus algoritmusa, a Proof of Authority (PoA) biztosítja a blokklánc és a biztonságos tranzakciók működését 101 Authority Masternode segítségével. Ahhoz, hogy valaki masternode üzemeltetővé válhasson teljesítenie kell egy nagyon alapos KYC ellenőrzést, és valamilyen módon hozzá kell járulnia a rendszer növekedéséhez, akár fejlesztői, akár vállalati együttműködési szinten. A masternodeok megkapják a tranzakciós díjak 30%-át, a maradék 70%-ot pedig elégeti a rendszer, ez a mechanizmus a használat arányában szűkíti a teljes készletet.

A VeChain fő szolgáltatása az ún. VeChain ToolChain, ami egy átfogó blokklánc app platform és mind kis- és nagyvállalatok számára lehetőséget és eszközt biztosít a saját blokklánc alapú megoldásaik lefejlesztésére minimális programozási tudás mellett. Továbbá tartozik hozzá néhány előre gyártott modul pl. egy élelmiszer nyomonkövetési program, vagy egy digitális szén-dioxid terhelés figyelő. A fejlesztők célja az, hogy mindazok a cégek, akik a blokkláncon képzelik el a vállalati szoftvereik működtetését, ne nulláról induljanak a fejlesztésben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

CryptoMemories NFT közösség csatlakozás

 

MIBEN MÁS A VECHAIN (VET)?

A VeChain platformján számos eszköz áll rendelkezésre, annak érdekében, hogy a cégek megtalálják a módját a blokklánc integrációnak.

Free Delegation Protocol (VIP 191)

A VeChain hálózati díj delegációs protokollja abban segít a vállalatoknak, hogy a VeChain alapú szolgáltatásaikkal kapcsolatos tranzakciós díjak fizetésére egy külön okosszerződést és külön számlát használ. Az ilyen módon üzemeltetett szolgáltatásoknak az az előnye, hogy a cégnek nem kell egyenként foglalkoznia a kriptós résszel, ami a tranzakciós díjakat illeti, mégis használhatja a blokklánc technológiát, ugyanúgy mint bármely más digitális szolgáltatást. Ez egy fokkal könnyebbé teszi a decentralizált megoldások adaptációját azoknak, akik a VeChaint választják.

Kulcsrakész megoldások

Létrehozni egy új blokklánc szoftvert meglehetősen komplikált kihívás. Jellemzően szükség van hozzá szakértőkre, fejlesztőkre, tesztelőkre, de nem a VeChain használóinak. A VeChain kínál egy segédprogram gyűjteményt, ami előre lefejlesztett modulok segítségével pofonegyszerűvé varázsolja a digitális eszközök kialakítását. Az ilyen módon megalkotott programok, ugyanolyan hatékony és komplex megoldásokat tartalmaznak, mint azok amelyeket hagyományos módon raknak össze minimális idő és pénz ráfordítással.

Nagy Hatékonyság

Más okosszerződés platformokkal ellentétben a VeChainThor rendkívül gazdaságosan üzemel. A masternode alapú konszenzus mechanizmusnak mindössze a töredékére van szüksége abból az energia mennyiségből, amit a konkurens rendszerek felemésztenek. A blokklánc ezzel együtt hasonlóan magas szinvonalat garantál biztonság terén.

Ha a Bitcoinhoz hasonlítjuk, akkor a számok még szélsőségesebbek: egy Bitcoin blokk előállításához szükséges energiának mindössze 2.4%-ára van szüksége ahhoz, hogy a VeChainThor blokklánc egy teljes évig fusson. A Bitcoinról mindenki tudja, hogy a bányászata rendkívül energiaigényes, de a VeChain még a sokkal olcsóbban üzemelő Ethereumnál is nagyságrendekkel kevesebbet használ.

 

vechain partnerships | Cryptofalka

 

Nagyvállalati partnerségek

A VeChain számos multicéggel alakított ki stratégiai partnerséget az évek során, ezek nagyrésze az üzleti hatékonyságának növelése érdekében integrálta már a blokkláncot. Köztük van a BMW, Grant Thorton, Trusted Food, Walmart és a Copper Dog.

Továbbá a DNV és a PwC úgy alkalmazza a VeChaint, hogy a saját front-endjük mögött a VeChainen futnak a digitális szolgáltatásaik.

NFT a VeChainen

A VeChain már 2018-ban használt nem felcserélhető tokeneket a node-jainak a létrehozása során, a VIP-181 házi token sztenderd segítségével, ami a VeChain egyik beépített protokollja. Később a DNV látott lehetőséget abban, hogy az ISO szabványait a VeChainThor blokkláncon hitelesítse. Az utóbbi időben népszerű NFT lázból így a VeChain sem maradt ki, jelenleg is folynak a fejlesztések a VeChain ökoszisztémájában gaming és metaverzum téren. 

Nagy Gábor

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  2. A digitális ezüst. Mit érdemes tudni a Litecoinról
  3. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  4. Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető
  5. A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető
  6. A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető
  7. Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?
  8. Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke
  9.  

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.