Vitalik Buterinnek NFT gyűjteménye van?

Szerző: | márc 9, 2023 | Kriptovaluta

Meglepett kereskedők özönlenek az NFT projekthez, amely az Ethereum alkotójának kézzel aláírt dokumentumait tartalmazza. A Quadratic Funding pár óra alatt milliókat kaszált a digitális gyűjtemény ötletével.

 

NFT kollekció Vitalik Buterin aláírásával

Az Ethereum alkotója, Vitalik Buterin a Web3 egyik nagy híressége. Nem csoda tehát, hogy a hír az NFT gyűjteményről, amely az ő nyilvánvaló jóváhagyását tartalmazza, lángra lobbantotta a Twittert – és az NFT-k több millió dollár értékű eladásához vezetett mindössze pár óra alatt.

Vitalik NFT I Cryptofalka

Forrás: Opensea.io

Az NFT-kollekciót, amely az Ethereum alkotójának, Vitalik Buterinnek a népszerű Web3 finanszírozási modellhez való hozzájárulását ünnepli, a Metalabel hozta létre a Web3 finanszírozási platformmal, a Gitcoinnal együttműködve.

A publikus kiadású mint március 1-jén indult, de úgy tűnik, az NFT kereskedők kicsit lemaradhattak a hírről, ugyanis a másodlagos eladások hirtelen megszaladtak a kezdeti értékesítési időszak végét követően.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Mit kell tudni az NFT projektről?

A gyűjtemény minden egyes NFT-je – a Metalabel nyelvén “lemeze” – úgy néz ki, mint egy album borítója, és tartalmazza a “Liberális radikalizmus” című 2018-as whitepaper digitális változatát: Buterin és társszerzői, Glen Weyl és Zoë Hitzig közgazdászok által aláírt “A Flexible Design for Philanthropic Matching Funds”. Ez a Metalabel első “Quality Drop” projektje.

Az NFT-projekt a kvadratikus finanszírozás koncepciójának megalkotására emlékezik, egy olyan modellre, amely az egyéni adományokhoz illeszkedő alapok biztosításával igyekszik maximalizálni a projektekhez való hozzájárulásokat. 

Vitalik NFT I Cryptofalka

Forrás: gitcoin.metalabel.app

A matematikai képlet “a projekteket a hozzájáruló emberek száma alapján rangsorolja”. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy néhány bálna nem határozhatja meg, hogy a hozzájárulásuk nagysága alapján hogyan delegálják a megfelelő pénzeszközöket. Minden NFT-hez két esszé is tartozik a kvadratikus finanszírozásról a Gitcoin társalapítóitól, Kevin Owockitól és Scott Mooretól. 

 

A projekt DAO-k és NFT-k ötvözete

A projekt a DAO-k és az NFT-k elemeit ötvözi; a “metalabelek” olyan emberek csoportjai, akik együtt adják ki munkáikat. Ez egy új keretrendszer, amelynek célja, hogy a művészek új cég alapítása nélkül hozhassanak létre és működtethessenek együtt egy közös hírlevelet, zenei kiadványokat vagy más munkákat.

Az NFT további 12 korlátozott példányszámú “aláírt” kiadása a whitepaper dedikált fizikai példányait tartalmazta, és egy hollandiai aukción keresztül kerültek értékesítésre. A dropból és a másodlagos jogdíjakból származó összegeket a Gitcoin megfelelő alapjába és a Weyl által elnökölt Plurality Institute nevű kutatószervezetbe irányítják vissza.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka