Tavaszi nagytakarítás Vitalik Buterin módra

Szerző: | márc 8, 2023 | Kriptovaluta

Vitalik Buterin a napokban 700 ezer dollár értékű olyan shitcoint dobott a piacra, amit valójában soha nem is kért.

 

Vitalik Buterin shitcoin-okat borított a piacra

A kriptopénzpiac az ingadozásáról és kiszámíthatatlanságáról ismert, és ennek egyik aspektusa a “shitcoinok” megjelenése – olyan digitális tokenek, amelyeknek alig van valós értékük.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin úgy gondolta, itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak a tárcáiban, ugyanis shitcoin eladási körútra indult, ahol közel 700 000 dollár értékben cserélte el a korábban neki utalt tokeneket Etherre.

Az Etherscan szerint egy Buterinhez tartozó pénztárca március 7-én 500 billió SHIKOKU (SHIK)-t adott el 380,3 ETH-ért (kb. 595 448 dollár), közel 10 milliárd Cult DAO (CULT)-ot 58,1 ETH-ért (kb. 91 021 dollár) és 50 milliárd Mops (MOPS) tokent 1,25 ETH-ért (kb. 1 950 dollár).

Vitalik shitcoin I Cryptofalka

Mivel Vitalik Buterin birtoklása néhány token esetében a forgalomban lévő kínálat nagy részét tette ki, a tokenek alacsony likviditása miatt az eladások nagy hatással voltak az áraikra. A legnagyobb áresést a tokenek közül a SHIK produkálta, amely a CoinMarketCap adatai szerint 86%-os áresést könyvelhetett el Buterin eladását követően.

A SHIK teljes forgalomban lévő készlete 1 billió, a korábban Buterin birtokában lévő 500 billió pedig a jelenlegi kínálat 50%-át tette ki.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Néhányan csalódottak Vitalik döntése miatt

2021 májusában az Ethereum társalapítója hasonló kiárusítást tartott olyan tokenek eladásával, mint a Shiba Inu és a Dogelon Mars (ELON), amelyek 40%-os, illetve 90%-os áresést eredményeztek.

Míg a kriptopénz közösségen belül néhányan megosztották csalódottságukat Buterin eladási döntése miatt, figyelembe véve annak a tokenekre gyakorolt túlméretezett hatását, mások azt sugallták, hogy döntését valószínűleg az airdropok adóvonzatai motiválták, amelyek a legtöbb országban jövedelemadó hatálya alá tartoznak.

Vitalik shitcoin I Cryptofalka

Forrás: Shutterstock

Bár furcsa lépésnek tűnik, több mint tudatában van annak, hogy ez az árak csökkenését és a likviditás csökkenését eredményezné. Az egyetlen feltételezésem az, hogy a könyvelője figyelmeztette, hogy ezek a tokenek jövedelemnek számítanak az adóbevallásában. Az eladással fedezi a kiadásokat.

– SecureZero (@securezero) March 7, 2023

 

Vitalik megerősítette tulajdonosi voltát

Buterin egy 2018-as tweetben megerősítette, hogy Ő a tárca tulajdonosa, miután azzal vádolták, hogy Ethereum társalapítójával, Joe Lubinnal együtt felhalmozták az Ether-készlet 75%-át a token bányászat előtti eladása során.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.