Kanada volt miniszterelnöke: A Bitcoin kiváló értékálló eszköz

Szerző: | jan 19, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bitcoinról, mint lehetséges hosszútávú értékörző eszközről nyilatkozott pozitívan a volt kanadai miniszterelnök.

 

A Bitcoin és kriptobarát Kanada

Mint ismeretes, Kanada pártolja a Bitcoint és a kriptovalutákat. Saját digitális valutájukat is fejlesztik, ami akár már ebben az évben meg is jelenhet. A Kanadai Nemzeti Bank októberben tett közzé egy közleményt, amelyben felvázolta, előnyeit és hátrányait a saját CBDC-nek. A jelentés kitér több kockázati területre, ideértve az eszközök tárolását, és az eszközosztály körüli szabályozást is.

Az utóbbi években a kripto és blokklánc elfogadás jelentősen bővült az észak-amerikai országban. Kanada szeptemberben elindította saját szabályozott kriptovaluta tőzsdéjét is. Timothy Lane, a Kanadai Nemzeti Bank alelnöke szerint, az ország jól halad a CBDC fejlesztésével. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ha a Kanadai Bank kiadna egy CBDC-t, az valószínűleg token alapú lenne. Annak érdekében, hogy a CBDC biztonságos és hatékony fizetési eszköz legyen, a banknak alaposan meg kell fontolnia a CBDC felhalmozásának és felhasználásának mikéntjét.

– áll a közleményben.

 

Kanadai Bitcoin alap

A 3iQ kanadai cég 2020 áprilisában nyilvános Bitcoin alapot indított, amely mára 1 milliárd dollárra nőtt. A társaság twitteren jelentette be, hogy 2020 októbere óta, a piaci kapitalizációja 900%-kal nőtt. A kanadai kormány ezzel a vállalattal együtt fejleszti a kanadai stabilcoint. 

Stephen Harper, aki kilenc évig volt Kanada miniszterelnöke, a vancouveri erőforrás-befektetési konferencián azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin és a jegybanki digitális valuták értékálló eszközként helyettesíthetik a dollárt. A dollár cserealapjául olyan nagy devizák szolgálhatnak mint az euro vagy a kínai jüan. Kétségeit fejezte ki, hogy bármelyik nagyobb valuta komolyabb értékálló eszközként állná meg a helyét, hivatkozva az euró hosszútávú bizonytalanságára és a kínai kormány által hozott önkényes intézkedésekre a jüan értékével kapcsolatban. 

Nehéz belátni, mi az alternatívája az amerikai dollárnak. Az arany, a Bitcoin és egyéb digitális eszközök is lehetnek. Látni fogjuk, hogy az emberek által tartalékként kezelt eszközök száma növekedhet.

– nyilatkozta Harper.

A volt miniszterelnök hozzátette, hogy szerinte a jegybanki digitális pénznemek vagy a CBDC-k a jövő társadalmának elkerülhetetlenek, de valószínű, hogy a világ monetáris politikájának lesznek kitéve. Harper elmondta azt is, hogy aggódik amiatt, hogy a központi bankok nem csupán pénzügyi megfigyelők, hanem általános bankárok is lesznek, ami befolyásolhatja bármely CBDC bevezetését. 

Ha digitális valutája van egy országnak, akkor a központi bank célja az infláció kézben tartása, valamint a stabil valuta és megfizethetőség megteremtése. Ez egyfajta monetáris fejlődés lehet.

– tette hozzá a volt miniszterelnök. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.