Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Állami kriptovaluta fejlesztésén gondolkodik Kanada

Állami kriptovaluta fejlesztésén gondolkodik Kanada

Japán, Kína, Oroszország után Kanada is állami kripto felé kacsingat. Egyelőre ötlet, mintsem konkrétum, de a fejlett országok tendenciája azt mutatja, hogy a központi bankok nyitnak a digitális valuták felé.

 

Jobb ha van, mintha nem lenne

Habár nem azonnali tervekről van szó, Kanada Központi Bankja nem zárja ki az állami kriptovaluta indítását. Ennek okai a nagy potenciállal rendelkező jövőbeni adoptálás és az elképzelt készpénz mentes társadalmak kora. 

Tim Lane, a Kanadai Központi Bank megbízott helyettese beszélt a témáról Montreálban a Fintech RDV-n. Állítása szerint jelenleg nem égető a központi banknak az állami kriptovaluta kibocsátása, egy prototípus azonban úton van, és a bank hamarosan megkezdi az egyeztetéseket az érintett felekkel a saját kriptovaluta kidolgozásának ötletében.

"A Kanadai Központi Bank elképzelései szerint a saját kriptovaluta a készpénz előnyeit biztosítaná ugyanúgy - biztonság, könnyű elérhetőség, érték megőrzés - azonban digitális formában, így az emberek képesek lesznek majd online és személyesen is vásárolni vele."

A Központi Bank egyértelműen számol a kriptovalutákban rejlő lehetőségekkel, és azzal a ténnyel, hogy akár fenyegetést jelenthetnek a Kanadai dollárra nézve is. Lane hozzátette:

"Ha egy, vagy több digitális valutáról széles körben elterjed, hogy alternatívát jelent a Kanadai dollár helyett, akkor a Központi Bank állami kriptovalutája használható a monetáris szuverenitás megvédésére." 

Forrás

 

Készülő állami kriptovaluták sora

Nem újdonság az állami kriptovaluta ötlete. A Nemzetközi Fizetések Bankja egyre növekvő érdeklődést tapasztal az egyes országok központi bankjai felől állami kriptok kibocsátására. Az országok közül Kína áll a legközelebb ahhoz, hogy előállítsa saját digitális valutáját. Kínával nagy versenyt fut a Facebbok Libra projektje, és Japán is a kínai valutától tartva, maga is állami kripo kidolgozásán dolgozik. Nemrégiben pedig Svédország is csatlakozott a sorba, hogy csak pár nevet említsünk. 

A Cointelegraph szintén beszámolt róla, hogy a kanadai bázisú kereskedelmi platform, a Shopify csatlakozik a Facebook Libra Associaton-hoz. A Libra hivatalosan 2019 júniusában indult, és azóta is komoly aggályokat vet fel a szabályozók körében, hogy milyen hatást váltana ki az általuk elképzelt globális fizetési hálózat. 

A Libra hatására több ország is kezdi újraértelmezni az Amerikai dollár dominanciáját a gazdaságban, és a bankok beismerték, hogy a Facebook stablecoin projektje arra készteti a központi bankokat, hogy átvizsgálják a digitális valuták lehetőségét a készpénz lecserélésre. 

 

Az eredeti cikk és a borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.85% $64,135.45
Ethereum ETH 0.06% $3,421.83
BNB BNB -0.05% $571.55
Solana SOL 1.83% $161.07
XRP XRP -5.91% $0.5539
Dogecoin DOGE -1.84% $0.1199
Cardano ADA -2.82% $0.424
Litecoin LTC -1.01% $71.17
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!