Zöldbe borult a kriptovaluta piac, BTC és ALT körkép

Szerző: | jan 19, 2020 | Árfolyam elemzés

Szép hét zárás felé közeledik a kriptovaluta piac. Ritka esemény, hogy egyszerre tudnak emelkedéseket produkálni az altcoinok és a piac császára a Bitcoin. A héten mégis ez történik. Optimista hangulatban indul az év, és várjuk a folytatást. 

 

Év eleji Bitcoin rally

Jól indul a 2020-as év, ahogyan még a keddi cikkünkben írtuk, 6 hónapos csökkenő trendet tört meg a kriptovaluta piac vezére a Bitcoin!

Látható az ábrán, hogy mennyi ideig “tisztelte” a Bitcoin mozgása a csökkenő trendet, viszont a mai gyertya már kilóg ebből a mintázatból. Ez alapvetően elég bullish jelzés, ugyanis egy közel 6 hónapos trendet sikerült megtörnünk, ami az emelkedő trend folytatásának lehet az előfutára! Cryptofalka – 20200114

Második hete tud emelkedni a BTC árfolyam, így meggyőző eddig az év. Jogosan felmerül a kérdés. Hasonló év eleji mozgásra számíthatunk, mint tavaly ilyenkor?

Erre a kérdésre sajnos nem tudunk választ adni. A jelek mindenesetre biztatóak. Heti ábrán nézzük meg mit alkot a Bitcoin a kriptovaluta piacon.
Kettő jelenséget emelnék ki.

 1.  A fél éve húzódó csökkenő trendvonal áttörése
 2. A megjelenő kereslet, volume.

Erős bika jelnek számít mindkettő, így egyelőre kedvezően néz ki az ábra. Még meg kell várnunk a vasárnap estét a heti zárással, de ha képesek tartani a bikák az árat, akkor már a második hete produkálunk szép kövér zöld gyertyát, ami szintén a bikák oldalát erősíti. 9500-10000 USDT között van a következő legyűrendő ellenállás a BTC ármozgás előtt, addig kinéz a jelenlegi emelkedés lendülete.

BTC-USDT 1w

BTC-USDT 1w

Szép tehát, amit eddig az évben nyújt a Bitcoin. Optimista a hangulat a piacon, így érdemes nézni a potenciális long pozíciókat továbbra is. Szerencsére a BTC-t körülölelő hangulat kezd átragadni az altokra is. A következő bekezdésben őket vesszük szemügyre. 

 

Mi a helyzet a kriptovaluta piac többi szereplőjével, az altokkal?

Ritka jelenség, hogy az altok képesek együtt emelkedni a Bitcoinnal, vagy akár túl is szárnyalni annak emelkedését. Ez történik pedig a héten, annak ellenére, hogy ennek ellenkezője a megszokott. Általában a Bitcoin emelkedése az ALT/BTC párok zuhanásával jár együtt. Gondoljunk csak a 2019-s BTC emelkedésre, amikor az altok iszonyatos veszteségeket szenvedtek el BTC pár ellenében.
Más most a helyzet. Erről árulkodik a piaci dominancia alakulása is. 66%-ban dominálja még mindig a Bitcoin a kriptovaluta piacot, azonban az altok szignifikáns emelkedést tudtak produkálni a héten dominancia terén. 

Kriptovaluta piac - dominancia

Kriptovaluta piac – dominancia

Több név is jeleskedett altok közül a héten. Etehreum Classic, Zcash, Bitcoin Cash és a DASH is hatalmas emelkedéseket tudott produkálni. Mélyen van nagyon még mindig az alt piac. Egy-egy kivételtől eltekintve, 2018 óta folyamatosan veszteségeket szenvedtek el. Könnyebb őket szétvert állapotukban megpumpálni. Talán elérkezett az idő, mikor a bálnáknak is olcsónak számítanak az árak.
Szép sémát mutat a fent említett coinok emelkedése. Tetszik az is, hogy nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altok emelkedéséről van szó.

Éves emelkedések Bitcoin ellenében: 

 1. Ethereum Classic/Bitcoin +50%
 2. Zcash/Bitcoin  +53%
 3. Bitcoin Cash/Bitcoin +37%
 4. Dash Bitcoin +98%

 

Összefoglalva

Logikus játszani a héten indult séma folytatására, és keresni az alt piacon a következő neveket, amiket hasonló pályát futhatnak be. Több altcoin is, hasonlóan a Bitcoinhoz, hosszú ideje formálódó csökkenő trendvonalat tört át. Bika jeleket mutat tehát a piacuk, és hosszas down trend után itt az esély valamekkora fordulást produkálniuk. 

Pozitív képet mutat a kriptovaluta piac teljes market kapitalizációjának alakulása is. Fél éve húzódó csökkenő trendvonalat/eső éket tört át a mozgás, ami szintén a bika jelnek számít.

Kripto piac - Total market cap

Kripto piac – Total market cap

 

A borító kép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
 3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
 4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
 7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka