Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem bír a 10 000 dollárral a Bitcoin árfolyam, mekkora a baj?

Nem bír a 10 000 dollárral a Bitcoin árfolyam, mekkora a baj?

A 10 000$-os ellenállás ismét elutasította az emelkedést és nagyot bólintott a Bitcoin árfolyam. 📉 Megnézzük ennek következtében változtak-e a kilátások.📊

 

Szenved a 10 000$-os pszichológiai ellenállással a Bitcoin árfolyam

A Bitcoin árfolyam a héten ismét megmutatta, hogy miért is tartják a kriptovaluta tőzsdét az egyik legvolatilisebb és talán az egyik legnehezebb tőzsdei piacának. A Bitcoin ára hétfőn még közel +700 dollárt emelkedett felfele, amivel ismét 10 000$ felett zárt, majd kedden legalább ennyit zuhant vissza. Persze a tőzsdei kereskedés és profit nincs volatilitás nélkül, de a hasonló pump and dump mozgás még a tapasztaltabb kriptovaluta kereskedőket is kizökkentheti. 😮

Bitcoin árfolyam 10000 dollár I Cryptofalka BTCUSD-4h-20200604

A korábban mutatott háromszögből való kitörést ennek következtében egy bull trap-nek lehet felfogni. Vagyis a Bitcoin árfolyam kapott egy esélyt, hogy folytassa a hosszas háromszögben töltött oldalazása után a korábbi emelkedő trendjét, de ezt a próbálkozást csúnyán elutasította a piac. Az ilyen elutasítások általában egyértelmű visszajelzések a piac részéről és rövid távra mindenképpen negatív jelet mutatnak. 📉

Bitcoin árfolyam 10000 dollár I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200604

A napi nézeten ábrázolt piros ellenállás zónáját még egy hónappal korábbi cikkünkben húztuk be először, de látható, hogy gyakorlatilag szinte dollárra pontosan erről a pontról jött az elutasítás és a nagy piros gyertya. Az elmúlt durván egy évben ez a pszichológiai ellenállás többször is leütötte az árat, így nem túlságosan meglepő a tartomány fontossága.

Tehát az biztos, hogy kapott a Bitcoin árfolyam egy újabb pofont egy viszonylag erős támasztól, na de mennyire is nagy baj ez?

A Bitcoin hosszú távú kilátásai továbbra is fényesek, 80 nap alatt +170%-ot pumpált a Bitcoin ár az elmúlt időszakban. A tőzsdei mozgások ciklikussága miatt pedig már kívánna a szemünk a mostani emelkedő trendben egy kis visszahúzódást. Egy olyan olcsóbb lehetőséget, ahol az újonnan beszállók tudják újraéleszteni a most talán elhalni látszó emelkedő trend lendületét. Amíg egy ilyen csökkenés pedig egy bizonyos szint felett marad, addig hosszú távra csak is pozitív lehet a kép! Az ilyen potenciális visszahúzódásoknál pedig a ciklusra behúzott 0,618 és 0,382-es Fibonacci számok és a napi Ichimoku felhő nyújthat fogódzkodót. 

 

Hol vannak a Bitcoin árfolyam kritikus pontjai?

Ha nagyon hosszú távra szeretnénk tekinteni és nem a rövid távú, sokak számára elenyésző és sokszor érdektelen mozgásokkal foglalkoznánk, akkor a heti Bitcoin árfolyamot kell fókuszba helyezni.

Önmagában a heti nézet ábrája egy bull pennant, mint trendfolytató bika alakzatra emlékezteti az embert, úgy gondolom, hogy az nem is kérdéses, hogy a 10 000-es ellenállás törni fog. Csak a kérdés, hogy mikor?! Viszont ha az megvan utána már nem sok ellenállás lesz a Bitcoin árfolyam előtt az előző mindenkori csúcsig...

A másik dolog, ami szintén fix, hogy a 6000 dolláros tartomány egy olyan kritikus pont, amelyet ha letörne a Bitcoin, akkor újra hosszabb távú medve piacba fulladhatna a kriptovaluta piac.

Bitcoin árfolyam 10000 dollár I Cryptofalka BTCUSD-1w-20200604

Ami szintén érdekes, hogy a mostani ellenállásunk akár egy potenciális fordított fej-váll alakzatnak is lehet a nyakvonala, 7000 dollár körüli jobb vállal. Ez ugyancsak bika alakzatot jelent egészen addig, amíg a Bitcoin árfolyam nem esne 7000 dollár alá.

 

Összefoglalva

A 10 000$-os pszichológiai ellenállás komolyan elutasította a Bitcoin árfolyam emelkedését. Ezzel akár eljöhet egy régóta várt vissza teszt is az ábrán. Itt sokan alacsonyabb árakon tudnának beszállni, ezzel újraélesztve az elhalni látszó emelkedő trendet. A hosszabb távú nézetek továbbra is jól néznek ki! Sőt amíg tartjuk a 6000 dolláros szintet addig végig jól fognak festeni, ezért egy jelenlegi potenciális csökkenést nem problémának, hanem inkább lehetőségnek tekintenénk.

Nagyon leegyszerűsítve a képet 10000 felett bika, 6000 alatt medve a piac, a köztes pontokban meg esetleges olcsó beszállók után lehet kutatni. Lásd Ichi felhő és Fibonacci szintek.

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. FIGYELEM‼️ A júniusi privát cryptofalka csoport hamarosan kezdődik!
  2. Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete
  4. Blokklánc ATM-mel bányászna kriptovalutát a Sberbank?
  5. Csúcson az Ethereum hálózat aktivitás. Mi van az ETH árral?
  6. A digitális valuták veszélyeztethetik a dollár vezető szerepét

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.93% $70,723.54
Ethereum ETH 0.27% $3,583.93
BNB BNB 1.56% $587.34
Solana SOL -0.22% $186.07
XRP XRP 0.45% $0.6222
Dogecoin DOGE 17.47% $0.2147
Cardano ADA 0.09% $0.6519
Litecoin LTC -1.74% $95.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!