270.000 Bitcoin tűnt el rövid idő alatt a kriptovaluta tőzsdékről

Szerző: | jan 22, 2021 | Kriptovaluta

A magas árak ellenére az elmúlt hónapban 270.000 Bitcoin utaltak át a kriptovaluta tőzsdékről a privát tárcákba, megy a felhalmozás a korrekció alatt.

 

Többen utalnak ki a tőzsdéről Bitcoint, mint ahányan be

A Glassnode kriptovaluta elemző cég tette közzé azokat az adatokat, amelyekből az derül ki, hogy január elején 175.000, most január vége felé pedig 270.000 BTC-t vontak ki a likvid forgalomból. 

Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: https://glassnode.com/

Az adatok azt mutatják, hogy 9 hónapja folyamatosan csökken a forgalomban lévő Bitcoinok száma, és jelenleg csak 21,3% van már forgalomban. Ez lehet az egyik motorja a kriptovaluta emelkedő árának, ugyanis az intézményi befektetők és a kiskereskedők is az egyre csökkenő kínálatért versengenek.

Rövid távon ugyan egy korrekciót láthatunk a Bitcoin árfolyamában, ugyanis a korábbi 42 ezer dolláros csúcs helyett már “csak” 31 ezer dollárt ér egyetlen Bitcoin. Viszont az on-chain adatok azt mutatják, hogy a háttérben a nagyobb nevek továbbra is boldogan gyűjtögetik kedvenc kriptavalutájukat a Bitcoint.

 

Likvid és illikvid Bitcoin tárcák

A Glassnode szerint, egy tárca akkor tekinthető illikvidnek, ha a kapott BTC kevesebb mint 25%-át utalták el róla megnyitása óta. Ezzel szemben, ha likvid tárcáról beszélünk, akkor a BTC többsége vissza jutott a forgalomba, a beáramlások 25%-át visszatartva. A Glassnode becslése szerint, a jelenleg forgalomban lévő 18,6 millió Bitcoin közel 80%-át illikvid pénztárcákban tárolják. 

likvid BTC

Forrás: www.glassnode.com

A Glassnode azt is megállapította, hogy a likvid Bitcoin 61%-át vagy 2,38 milliót központosított tőzsdék tartják. Az ő egyenlegük pedig csökken, a CryptoQuant elemző cég adatai azt mutatják, hogy a tőzsdék tartalékai 13,8%-kal csökkentek július óta.

 

Nagy az intézményi befektetők étvágya a Bitcoin iránt

Az intézményi befektetések növekedése jelentős erőt jelenthet a Bitcoin likvid készletének kimerülésében, a pénztárca-nyomonkövető szolgáltatás, a Bitcoin Treasuries jelenleg úgy becsüli, hogy 33 intézményi egység összesen nagyjából 1,2 millió BTC-t, vagyis a forgalomban lévő BTC-k kínálatának 6,5%-át halmozták fel.

Az elmúlt napokban a Grayscale hozzávetőleg 25.000 BTC-vel növelte készletét, elérve 641.523 BTC-t 2021 január 20-án. Naponta kb 900 új Bitcoint hoznak létre. A Glassnode szerint ennek csupán a harmadát küldik ténylegesen tőzsdékre.

A SwissBorg befektetési vállalkozás adatai azt mutatják, hogy 2020 második felében az intézményi befektetők átlagosan újonnan létrehozott BTC-k 230%-át vásárolták meg. A PayPal és a Square vásárlásait is figyelembe véve (a napi elveszített BTC-k becsült mennyiségével együtt), a kereslet akár az új kínálat 500%-áig is elfogyhat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Tegnap, a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock a SEC-hez fordult, hogy lehetőségében álljon a Bitcoin derivatívákat a portfoliójához adni. A cég úgy lépett 2021-be, hogy az AUM (asset under management) értéke 7,81 biliárd dollár, ami az egész kriptovaluta piac több mint 7 szerese. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka