3 ok, amiért a Solana árfolyama 2022-ben tovább emelkedhet

Szerző: | dec 20, 2021 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A solana ökoszisztéma folyamatos növekedése, az intézményi befektetések és az erős derivatív piacok bíztató jelek arra, hogy a SOL 2022-ben továbbra is az egyik legjobb versenyző lehet a kriptopiacokon.

A Solana (SOL) az intelligens szerződések iparágának egyik csúcsversenyzőjévé vált, az elmúlt évben a hálózat összes zárolt értéke (TVL) 660 millió dollárral nőtt, és több mint 40 decentralizált alkalmazásra terjed ki, amely eléri a 11 milliárd dollár feletti rekordösszeget.

Még ezzel a növekedéssel együtt is van okuk a befektetőknek megkérdőjelezni, hogy a jelenlegi 54 milliárd dolláros piaci kapitalizáció indokolt-e, és hogyan tudjuk összehasonlítani az olyan konkurens hálózatokkal, mint a Binance Smart Chain (BNB), Avalanche (AVAX) és Polygon (MATIC).

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A Solana ökoszisztémája iránt az intézmények is egyre inkább érdeklődnek

A Solana piaci kapitalizációja több mint kétszerese az Avalanche és a Terra piaci kapitalizációjának, amelyek 25 és 28 milliárd dolláros kriptopiaci részesedéssel rendelkezik. A Solanaval kapcsolatban nagyon izgalmas híreket olvashattunk, mint a Solana Labs 314 millió dolláros júniusi tokenértékesítésétől a Solana DEX-projektje, az Orca szeptemberi 18 millió dolláros tőkebevonásáig. Mi is írtunk arról, hogy Solana Alapítvány célja a szén-dioxid-semlegessé válás és az ökoszisztéma környezeti lábnyomának ellensúlyozása.

A befektetői étvágy szilárd bizonyítéka van a növekvő ökoszisztémának. A Solananak rendkívül sikeres a skálázhatósági megoldása. A mutatók tekintetében pedig a felhasználok és a volumen összehasonlítását láthatjuk a konkurens hálozatok decentralizált app-jaival. 

A Solana DAapp-jain lévő aktív címek számának vizsgálata jó kiindulópont.  Az Ethereum vezető DApp-je az aktív címek alapján az Uniswap, amely 188 200 címmel rendelkezik. Ezért a Raydium 97 600 heti felhasználója meglehetősen lenyűgöző, figyelembe véve, hogy mindössze 10 hónappal ezelőtt indult. Eközben 2021 februárjában az Uniswap már több mint 4,3 milliárd dollárnyi TVL-t birtokolt.

Ami a Solana NFT piacterét, a Magic Eden-t illeti, a heti 58 400 aktív címével az Ethereum OpenSea-nak is több mint a felét teszi ki, amely a szektor abszolút piacvezetője a volumen és a felhasználói aktivitás tekintetében.

Az Avalanche felhasználói aktivitása erősen koncentrálódik a Trader Joe decentralizált pénzügyi alkalmazásra, de a heti 715 millió dolláros volumene elhalványul az Uniswap 22,1 milliárd dollárjához vagy a Raydium 12,5 milliárd dollárjához képest. Ugyanez mondható el a Polygonról, amelynek QuickSwap DEX-en 573 millió dolláros kereskedési aktivitással rendelkezik.

 

A Solana rendelkezik a harmadik legnagyobb határidős piaccal

A SOL jelenleg a harmadik legnagyobb futures piaci érdeklődéssel rendelkezik, ami a derivatívák piacán a legfontosabb mérőszám. Ez a mutató a piaci szereplők által tartott kontraktusok teljes számát összesíti, függetlenül a közelmúltbeli kereskedési aktivitástól.

A november 8-i 1,9 milliárd dolláros csúcs óta bekövetkezett meredek visszaesés ellenére a jelenlegi nagyjából 860 millió dolláros futures nyitott pozíciók számát nézve a Solana a harmadik legnagyobb méretű derivatív piacnak számít. Például a Binance Coin (BNB) derivatív ügyletei 520 millió dollárt tartanak, amelyet a Terra (LUNA) követ 430 millió dollárral.

 

A Solana vezet a TVL, a felhasználók és a derivatív piacok terén

Kétségtelen, hogy a Solana on-chain adat- és derivatív piacaiból lenyűgöző mennyiségű aktivitás származik. A hálózat TVL-je az elmúlt hat hónapban 15-szörösére nőtt, a Solana DApps felhasználóinak száma pedig közel fele az Ethereum hálózat felhasználóinak.

Úgy tűnik, hogy a SOL három fontos mérőszámban is gyorsan zárkózik fel: TVL, aktív felhasználók és a derivatív piacok. Az olyan versenytársak, mint a Terra, az Avalanche és a Polygon messze lemaradni látszanak, ami valószínűleg indokolja, hogy a Solana messze nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik.

Források:

https://coinmarketcap.com/currencies/solana/

http://www.coinglass.com/

https://dappradar.com/

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.