A Bitcoin bika piaca még eltarthat egy darabig

Szerző: | márc 7, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Annak ellenére, hogy a Bitcoin árfolyama konszolidálódik, a legfontosabb on-chain adatok alapján, a bika piac még korai szakaszban lehet.

Az elmúlt hónapok meredek emelkedése után, a Bitcoin (BTC) árfolyama a napokban korrekción megy keresztül. Az elmúlt napokban csaknem 5-8% között mozog az árfolyamcsökkenés, amivel le is nullázta a március 3-i emelkedést. Az ezzel kapcsolatos fontos gondolatokról itt írtunk.

 

A Bitcoin bull run még kezdeti stádiumban lehet

William Clemente kriptovaluta-elemző szerint, a Glassnode adataira támaszkodva, a Bitcoin bull run még mindig korai, nagyjából a középső szakaszában lehet. A reserve risk (tartalék kockázat) indikátorra támaszkodva hozta meg ezt a feltételezést. Ez az indikátor a hodlerek bizalmának felmérésén alapul a coin árához képest egy adott időpontban. 

BTC reserve risk indikátor I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

Ennél fogva, a reserve risk indikátor még viszonylag alacsony a korábbi csúcsokhoz képest. Jelenleg a Bitcoin tartalékkockázata a 2013-as, 2014-es és 2017 elejei szinteknek felének felel meg. Vagyis ahhoz képest, hogy a BTC árfolyama az elmúlt napokban csökkent, összességében még mindig jól teljesít és az indikátor szerint lehet benne még potenciál.

A legtöbb Tech cég értékpapírjainak árfolyama szintén esett a napokban, például a Tesláé. Következésképpen a legtöbb kockázati eszköz árfolyama párhuzamosan esett, ami a globális makropiac egyelőre ideiglenes megtorpanását mutatja. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A csökkenés egybeesett a kripto beutalások emelkedésével

Ki Young, a CryptoQuant elemző cég igazgatója figyelmeztetett a tőzsdei beutalások emelkedésére, amikor a BTC árfolyama 50.000 dollár alá esett. Amikor a bálnák a tőzsdére utalják a BTC-t, az általában egy eladási szándékot jelez. Ugyanis a nagybefektetők gyakran tartják kriptovaluta befektetéseiket tőzsdén kívüli saját tárcákban. Azt eladni viszont jórészt csak a tőzsdén tudják. 

Az összes tőzsdére beáramló BTC alacsony szinten van jelenleg. A beáramlás csúcsa 52 ezer dolláros árfolyamon volt.

Az esetlegesen Bitcoin tőzsdén értékesítő bálnák és a komor kiskereskedői kedv hozzájárult a Bitcoin árfolyamának időszakos csökkenéséhez. Azonban a trend hosszabb távon bullishnak (növekvőnek) tekinthető. A Bitcoin készletek a tőzsdén továbbra is csökkést mutatnak.

Lex Moskovski, a Moskovski Capital vezérigazgatója megjegyezte, hogy az erős kezű, hosszú távban gondolkodó kereskedők erősítik a Bitcoin pozícióját. Mindaddig míg az erős kezű befektetők és a bálnák halmozzák a BTC-t addig bizonyára még kitart az emelkedő árfolyam. Ezen túlmenően a BTC piaci struktúrája is erős, mivel a 46 ezer dolláros vissza-teszt új technikai támogatást hozott létre. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.