A VersaBank saját, dollárhoz kötött stabilcoint vezet be

Szerző: | febr 26, 2021 | Kriptovaluta

A VersaBank olyan kanadai dollárhoz kötött stabilcoint vezet be, amelynek a fedezetét a banknál letétbe helyezett kanadai dollárok adják.

 

Tovább szélesedik a stabilcoinok repertoárja

Jean Desgange, a Stabelcorp vezérigazgatója elmondta, hogy a VersBank digitális fizetőeszköze a VCAD, a kriptográf piacok ingadozásával és biztonságával kapcsolatos aggodalom alternatívája lehet. A bank közleményéből kiderül, hogy a VCAD ténylegesen az első digitális fizetőeszköz, amely fiat valutát képvisel és egy észak-amerikai bank bocsátott ki. A bank elmondta azt is, hogy a stabilcoin elindításához a 3iQ befektetési alapkezelő és a Mavennet blokklánc-vállalat közös vállalkozásával, a Kanada Stablecorppal lépett partnerségre. 

A VersaBank azt tervezi, hogy a VCAD-ot az elkövetkező hónapokban elérhetővé teszik a nyilvánosság számára. A digitális valutát kibocsátja pénzügyi partnereinek, cserébe kanadai dollár betétekért. Ezek a pénzügyi partnerek állítólag majd közvetlenül felajánlhatják a VCAD-ot magánszemélyeknek és más vállalkozásoknak. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A Stablecorp vezérigazgatója, Jean Desgange elmondta, hogy a digitális valuta célja a hagyományos kriptopénz-piac két fő hiányosságának, nevezetesen a volatilitás és a biztonság kezelése volt. A bank, az amerikai dollár és az euró által támogatott, VUS, illetve VEuro nevű digitális devizák fejlesztését is tervezi. A VersaBank egyike azon kevés teljesen digitális pénzügyi intézményeknek, melyek olyan bankfiókok, ahol nem lehet tranzakciókat folytatni. Emellett kriptovaluta-tárolás szolgáltatást is nyújt. 

 

Nem a Versabank az egyetlen, aki kanadai dollárhoz kötött stabilcoint fejleszt

Korábban a 3iQ és a Mavennet már elindított, kanadai dollárhoz kötött stabilcoint, amit nem a bank támogatott. A hónap elején a cégek már  bevezették a QCAD nevű ERC-20 tokent, amelynek már több mint 170.000 tokneje van forgalomban. Az Etherscan adatai szerint nagyjából 0,7854 dollár / token áron, ami nagyjából 133.000 dollárt jelent. 

Ezenkívül a VCAD nem az egyetlen kanadai dollárhoz kötött stabilcoin a kanadai piacon. A Coinsquare jelenleg támogatja az eCAD és a TrustToken TrueCAD (TCAD) tokenjét is.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka