Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az AI tokenek menetelése: valós érték, vagy csak hype?

Az AI tokenek menetelése: valós érték, vagy csak hype?

Az AI tokenek kiemelkedő teljesítménye ellenére az ökoszisztéma fenntarthatóságához többre lesz szükség, mint az AI komponenseinek decentralizálására.

Az AI tokenek népszerűsége lehet, hogy inkább a hype-ból fakad, mintsem valós tartalomból

Míg a szakértők folyamatosan vizsgálják a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásának lehetőségeit minden üzleti szektorban, a Coinbase elemzése szerint az AI-hoz kapcsolódó tokenek jelenleg talán túlságosan is népszerűek, legalábbis rövid és középtávon.

A generatív mesterséges intelligencia növekvő népszerűsége az elmúlt években a kriptopiacot is meghatározta. David Han, a Coinbase kutatási elemzője azonban úgy véli, hogy az AI gyors változásai "óvatosságra intenek" a legtöbb AI token hosszú távú fenntarthatóságát illetően.

A kripto AI-projektek fő kihívása azonban a két technológia magjában rejlik. Míg a kriptoprojektek gyakran a decentralizációra törekednek, a jelenlegi AI felhozatal erősen a centralizált komponensekre és adatforrásokra támaszkodik, állítja Han.

A jelentés két lehetőséget emel ki a kripto AI ökoszisztéma számára - a blokkláncadatok javítása az ember által értelmezhető tranzakciók és elemzések létrehozásához, valamint a túlnyomórészt centralizált AI infrastruktúra decentralizációjának elősegítése. Han szerint azonban:

A decentralizált AI jövője, ahogyan azt jelenleg a kriptoiparban sokan elképzelik, nem garantált - sőt, magának az AI-iparágnak a jövője még mindig nagyrészt bizonytalan.

A bizonytalan háttér ellenére szárnyalnak az AI tokenek

A bizonytalan háttér ellenére számos AI token jelentős növekedést mutatott az elmúlt időszakban, felülmúlva a Bitcoin és olyan nagy részvények teljesítményét, mint az Nvidia és a Microsoft. A Coinbase ezt a kriptopiac általános pozitív hangulatának, illetve az AI iparághoz kapcsolódó szalagcímeknek tulajdonította.

Az AI tokenek menetelése: valós érték, vagy csak hype? | Cryptofalka

A kripto AI narratíva még erősebbé válhat a továbbra is konstruktív kriptopiac és a kiemelkedően teljesítő AI-szektor közepette. A Coinbase azonban azt sugallja, hogy a hosszútávú "érdemi adoptációhoz" azonban többre lesz szükség.

Vitalik Buterin is megszólalt az AI tokenekkel kapcsolatban

Kiegészítve a Coinbase javaslatait a kripto AI szférában történő hasznos fejlesztésekről, az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin nemrég azt mondta, hogy az AI kulcsfontosságú lehet a programkód mélyén elrejtett hibák feltárásában.

Február 19-én Buterin megosztotta izgatottságát a mesterséges intelligencia alapú auditálással kapcsolatban, hogy azonosítani és javítani lehessen a hibás kódokat az Ethereum-láncon, amit jelenleg a hálózat "legnagyobb technikai kockázatának" tekint.

A Crypto.com adatai szerint az AI tokenek összesített piaci kapitalizációja március 8-án 51,18 milliárd dollár volt. Ezek a tokenek AI-alapú projekteket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínálnak, például decentralizált AI-piacokat, AI-alapú kereskedési algoritmusokat és AI-alapú decentralizált autonóm szervezeteket.

Az AI tokenek menetelése: valós érték, vagy csak hype? | Cryptofalka

Hogyan tovább?

Az AI narratíva a kriptopiac egyik meghatározó szereplőjévé vált, ami jelentős befektetéseket és izgalmakat eredményezett már 2023-ban is. Fontos megjegyezni azonban, hogy a mesterséges intelligencia ökoszisztéma jelenleg még mindig kezdeti stádiumban van.

Egy nagyon izgalmas területről beszélünk, ami gyökerestől megváltoztathatja az életünket. Gondoljunk akár csak a ChatGPT nyújtotta lehetőségekre. Tehát érdemes szem előtt tartani ezt a narratívát, de ne gondoljuk azt, hogy egy ilyen technológiai innováció egyik pillanatról a másikra következik be.

Utólag halkan megjegyezném, hogy március 18-án veszi kezdetét az Nvidia GTC AI konferenciája, aminek hatására az AI tokenek szintén kaphatnak egy kis plusz figyelmet. Azonban semmiképpen se döntsünk elhamarkodottan és vegyük figyelembe, hogy milyen emelkedésen vannak túl a mesterséges intelligencia ökoszisztémájához tartozó kriptovaluták.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.78% $64,328.34
Ethereum ETH -4.64% $3,073.6
BNB BNB -5.32% $551.17
Solana SOL 0.63% $142.13
XRP XRP -6.78% $0.49
Dogecoin DOGE -5.65% $0.1531
Cardano ADA -5.02% $0.4552
Litecoin LTC -4.22% $78.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!