Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Buterin óvatosságra int az AI és blokklánc egyesítésével

Buterin óvatosságra int az AI és blokklánc egyesítésével

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin arra figyelmeztetett, hogy "érdemes óvatosan bánni" az AI és a blokklánc technológia egyesítésével.

A mesterséges intelligencia és a blokklánc kombinációjának kihívásai

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója, a mesterséges intelligencia (MI) és a blokklánc technológiák egyesítésének kockázataira hívta fel a fejlesztők figyelmét egy január 30-án közzétett blogbejegyzésben. Buterin hangsúlyozta a fejlesztőknek, hogy különösen nagy értékű és magas kockázatú környezetekben történő új alkalmazások bevezetésekor "érdemes lenne óvatosnak lenni". 

Buterin kifejtette, hogy az egyik terület, ahol a mesterséges intelligencia a leginkább életképes az, hogy lehetővé teszi a prediktív piacokon az olyan mikroszintű részvételt, amelyek az emberek számára megvalósíthatatlanok lennének.

A mesterséges intelligenciát a kriptotárcák felhasználói felületein is lehetne használni, segítve a felhasználókat a kriptovaluták megértésében és biztonságos interakciójában a tranzakciók és aláírások magyarázatával vagy az átverések felderítésével - írta Buterin.

Az AI alkalmazásának kockázatai a kriptopénz rendszerekben

Buterin szerint az MI rendszerek növelhetik más további hibák kockázatát, de egy hagyományosabb felülettel kombinálva hasznosak lehetnek. A legnagyobb aggodalomra azonban a mesterséges intelligencia használata a kriptopénzrendszerek szabályainak és kormányzásának végrehajtásában adhat okot. 

A nyílt forráskódú mesterséges intelligencia sebezhetőbb az ellenséges támadásokkal szemben, mivel a rosszindulatú szereplők ellenőrizhetik a kódját, és optimalizálhatják az ellene irányuló támadásokat. 

De mi a helyzet a zárt forráskódú mesterséges intelligenciával?

A zárt forráskódú mesterséges intelligencia "biztonságot nyújt az ismeretlenségen keresztül", azonban ezek a modellek nem nyújtanak átláthatóságot a működésükről, és nem biztosítanak garanciát arra, hogy elfogulatlanok - mondta.

Példaként hozta fel a Worldcoin-t, egy az OpenAI-hez kapcsolódó kriptó startupot, amely nem engedi, hogy a felhasználók közvetlenül hívják az MI modelljüket, ehelyett "megbízható hardvert" használnak. Ez felveti az átláthatóság és a biztonság közötti kényes egyensúly kérdését a kriptopénz-társadalomban.

A decentralizált mesterséges intelligencia kihívásai 

Buterin kifejtette, hogy a legnagyobb kihívást egy decentralizált mesterséges intelligencia létrehozása jelentené a kripto és a blokklánc segítségével, amelyet más alkalmazások is felhasználhatnának.

"Ezek az alkalmazások ígéretesek mind a funkcionalitás, mind a mesterséges intelligencia biztonságának olyan módon történő javítása szempontjából, amely elkerüli a probléma általánosabb megközelítéseivel kapcsolatos centralizációs kockázatokat" - mondta.

Hozzátette, hogy ennek megvalósítása rendkívül bonyolult lenne, és számos alapvető feltételezés bukását okozhatná. Buterin értekezése jelentős mértékben rávilágít a mesterséges intelligencia és a blokklánc technológiák egyesítésének potenciális veszélyeire és komplexitására.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.19% $63,881.95
Ethereum ETH -0.75% $3,062.19
BNB BNB -0.30% $557.91
Solana SOL -0.42% $142.77
XRP XRP 3.75% $0.5171
Dogecoin DOGE 1.03% $0.153
Cardano ADA 2.28% $0.4798
Litecoin LTC 2.25% $82.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!