Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vitalik Buterin: az AI megoldhatja az Ethereum egyes hibáit

Vitalik Buterin: az AI megoldhatja az Ethereum egyes hibáit

Vitalik Buterin megosztotta véleményét a mesterséges intelligenciáról, miszerint segíthet az Ethereum potenciális hibáinak azonosításában.

Vitalik szerint az AI segíthet az Ethereum hálózaton

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója szerint a mesterséges intelligencia (AI) kulcsfontosságú lehet az Ethereum egyik "legnagyobb technikai" kockázatának, a kód mélyén rejlő hibáknak a megoldásában. 

Vitalik február 18-ai bejegyzésében az X-en megosztotta izgatottságát az AI által végzett ellenőrzések iránt, amelyek segíthetnek a hibás kód azonosításában és javításában az Ethereum hálózatban.

Az Ethereum közeledik ahhoz, hogy bevezesse a Dencun frissítését, amely jelenleg március 13-ára van ütemezve. A hálózat frissítései létfontosságúak a blokklánc hosszú távú céljaihoz.

Megbízható a mesterséges intelligencia?

Azonban nem mindenki ért egyet abban, hogy a mesterséges intelligencia megbízható eszköz lenne a hibák azonosítására az Ethereum alapú kódokban.

2023 júliusában az OpenZeppelin számos kísérletet végzett, amelyek az OpenAI GPT-4 használatát vették igénybe a Solidity okos szerződésekben jelentkező biztonsági problémák azonosítására. E kísérletek során a GPT-4 28 kihívásból 20-ban sikeresen azonosított sebezhetőségeket

ChatGPT Cryptofalka

Azokban az esetekben, amikor a GPT-4 nem tudta azonosítani a hibákat, gyorsan rá lehetett vezetni a hibáinak kijavítására. Máskor azonban az OpenZeppelin rámutatott, hogy a mesterséges intelligencia valójában olyan sebezhetőséget talált ki, amely eleve nem is létezett.

Hasonlóan, Kang Li, a CertiK vezető biztonsági tisztviselője szerint az AI-vel működő eszközök - mint például a ChatGPT - használata kódolás során gyakran több biztonsági problémát okoz, mint amennyit megold.

Nem érdemes teljes egészében az AI-ra támaszkodni

Összességében Li azt javasolja, hogy az AI asszisztenseket csak a tapasztalt kódolók segítőjeként használják, mivel hasznosak lehetnek abban, hogy gyorsan elmagyarázzák a fejlesztőknek, mit jelent egy-egy kódsor.

„Azt hiszem, a ChatGPT nagyszerű segédeszköz az emberek számára kódanalízis és visszafejtés közben. Jelentősen növeli hatékonyságunkat.”

Vitalik Cryptofalka

Bár Buterin nagyrészt optimista az mesterséges intelligencia jövőjével kapcsolatban, korábban figyelmeztette a fejlesztőket arra, hogy óvatosan járjanak el, amikor az AI-t blokklánc technológiával egyesítik.

„Nem árt óvatosnak lenni: ha valaki például egy kiszámítható üzletet vagy egy stabil értékű kriptovalutát épít fel, és kiderül, hogy az Oracle sebezhető, az visszavonhatatlan következményekkel járhat és sok befektető áldozatul eshet.”

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.44% $63,854.75
Ethereum ETH -5.00% $3,048.57
BNB BNB -5.95% $546.79
Solana SOL -1.75% $137.92
XRP XRP -7.16% $0.4861
Dogecoin DOGE -6.46% $0.1509
Cardano ADA -5.62% $0.451
Litecoin LTC -5.48% $77.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!