Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk kitiltaná az OpenAI-t integráló Apple eszközöket

Elon Musk kitiltaná az OpenAI-t integráló Apple eszközöket

Elon Musk kitiltaná a cégeiből az Apple eszközöket, ha a vállalat integrálja a ChatGPT-t az iPhone, iPad és Mac rendszereibe.

Musk: a ChatGPT integráció elfogadhatatlan biztonsági kockázat

Elon Musk, a világ egyik legismertebb tech milliárdosa, nyíltan bírálta az Apple-t a ChatGPT integrációjának tervei miatt. Június 10-én egy X bejegyzésben Musk hangsúlyozta, hogy amennyiben az Apple integrálja az OpenAI ChatGPT-t az operációs rendszereibe, az Apple eszközök betiltásra kerülnek a cégeinél, beleértve a Tesla, SpaceX és más vállalatokat is.

Musk még azt is felvetette, hogy a látogatóknak, akik Apple eszközökkel érkeznek, azokat Faraday-kalitkábn kellene rakniuk a belépés során. Ezzel azt akarta érzékeltetni, hogy az Apple termékek használata komoly adatvédelmi kockázatot jelenthet a vállalatai számára.

Apple bejelentette az "Apple Intelligence" fejlesztéseit

Az Apple a 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC) keretében június 10-én bemutatta az "Apple Intelligence" névre keresztelt új generatív mesterséges intelligencia funkcióit. Ezeket az új AI funkciókat az év későbbi szakaszában tervezik bevezetni az iOS 18, iPadOS 18 és macOS Sequoia rendszerekben.

Az egyik jelentős újítás az, hogy az Apple hangasszisztense, Siri képes lesz a ChatGPT-hez továbbítani a felhasználói kérdéseket, amikor szükséges. A funkció használatakor a felhasználókat előzetesen megkérdezik, mielőtt bármilyen kérdést, dokumentumot vagy fotót elküldenének a ChatGPT-nek, majd Siri közvetlenül prezentálja a választ. Az új funkciókat a GPT-4o, az OpenAI ChatGPT legújabb verziója hajtja végre.

Elon Musk szerint ez "teljesen abszurd", és az Apple ezzel komoly adatvédelmi kockázatot vállal. Musk kijelentette, hogy az Apple azzal, hogy nem képes saját AI-t fejleszteni, hátrányt okoz ügyfeleinek azzal, hogy kiszervezi az adatvédelmet és a biztonságot egy harmadik fél számára.

Elon Musk hevesen bírája az OpenAI ChatGPT-t

Musk ugyanakkor nem szolgált részletekkel az OpenAI integrációba beépített adatvédelmi védelemről, ami miatt X bejegyzését a "readers added context" funkcióval egészítették ki. Ez a funkció egy linket biztosított az Apple sajtóközleményéhez, amelyben az Apple kifejtette, hogy a felhasználói IP címek titkosítva maradnak, és az OpenAI nem fogja tárolni a kéréseket.

Az Apple az adatvédelemre vonatkozóan is hangsúlyozta, hogy minden felhasználói kérés és adat titkosítva lesz, és a rendszer úgy lett kialakítva, hogy a lehető legkevesebb adatot osszák meg a harmadik féllel. Azonban Musk szerint ez nem elegendő biztosíték arra, hogy az adatok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Elon Musk már korábban is bírálta az OpenAI által készített ChatGPT-t, és a kezdetektől aggódott az AI technológiák adatvédelmi és biztonsági kockázatai miatt. A milliárdos úgy véli, hogy az OpenAI-tól független, saját fejlesztésű AI megoldások biztonságosabbak lennének.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.11% $60,989.07
Ethereum ETH -0.17% $3,371.82
BNB BNB 0.71% $571.46
Solana SOL 8.68% $135.51
XRP XRP 0.98% $0.476
Dogecoin DOGE 3.18% $0.1225
Cardano ADA 4.11% $0.3878
Litecoin LTC -0.47% $70.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!