Altcoin szemle – Cardano, VeChain elemzések

Szerző: | máj 21, 2020 | Árfolyam elemzés

Altcoin szemle sorozatunkban próbáljuk rajta tartani a szemünket a kriptovaluta piac hagyományosabb nevein, egy-egy kisebb piaci kapitalizációs versenyzővel kiegészítve. Ma pont egy ilyen duot vizsgálunk, a régebb óta ismert Cardano-t (ADA), és a kisebb piaci kapitalizációval rendelkező VeChain-t (VET), mindkettőt Bitcoin pár ellenében.

 

Piaci dominancia

Lassacskán két és fél éve tart az alt/Bitcoin valutapárok általános csökkenő trendje. Egy-két kivételtől eltekintve, például ChainLink, nem tudnak az altok számottevőbb emelkedéseket produkálni hosszú távon. Széttépázott és bizalom vesztett a piacuk, óriási mínuszokkal a korábbi csúcspontoktól. Ez nem jelenti, hogy nem érdemes követni a grafikonjaikat és várni az alkalmat, amikor ismét nagyobb tér juthat az altoknak a piacon növekedéseket produkálni. Korábban foglalkoztunk már Ethereum Classic-cal, Ripple-lel, Litecoin-nal, Binance Coin-nal, Stellar-ral, most a címbe szerepelő nevek esetében vizsgáljuk a megjelenő trendfordító jeleket.

Altcoin dominancia

Altcoin dominancia

Az alt dominancia a BTC 10 ezer dollárig tartó emelkedésének köszönhetően esett némileg az utóbbi időszakban. Fontos támasz tört le a mozgás, így egyelőre medvén néz ki a grafikon. A csökkenő trendvonal mentén csökkenek a csúcspontok és az aljpontok egymáshoz képest. Ennek a csökkenő trendvonalnak az áttörése szükséges, hogy nagyobb tér jusson az altoknak a piacon.

Bitcoinnak ezzel szemben sikerült kitörést produkálni a csökkenő trendvonal alól. Természetesen ez összefüggésbe van az előző bekezdésben említett BTC emelkedéssel. A csökkenő trendvonalon kívül sikerült áttörni a pirossal behúzott ellenállást is. Jelenleg a kettő együttesét teszteli vissza az ár, ami jó pattanási helynek tűnik, meglátjuk sikerül-e valóban pattanni az árfolyamnak a jelölt szintről. 

 

Altcoin szemle – Cardano elemzés

Napi ábrán vizsgáljuk az eseményeket. Elég széles, oldalazó ártartományt ölel fel a mozgás a támasz és az ellenállás között. Sokszor teszteltük a támaszt, az ellenállás irányába kevesebb támadást indítottunk.
Rövid távon, bika jelnek fogható fel a csökkenő árcsatornából jövő kitörés nem olyan régről, azonban hiányolom a napi volume/kereslet jelenlétét, ahhoz, hogy validnak vegyem a kitörést. 

Hosszabb távú formálódást tekintve azért akadnak szép jelek. Érdemes rápillantani a megjelenő nagyobb volume-okra (bekarikázva). A kiugróan nagy volume-ok megjelenése, főleg a hosszú oldalazó árcsatornában, utalhatnak hosszabb távú felhalmozásra a piac nagyobb szereplőitől, így a trend későbbi fordulására is. Jelen körülmények között azonban, napi időtávon tekintve, tényleges trendfordulásra és masszív kereslet megjelenésére a jelölt ellenállás áttörése után számíthatunk. 

 

Altcoin szemle – VeChain elemzés

VeChain ábrája szabályozott mozgást követ. Rövid távon, pár napja oldalazó mozgást vett fel közel a korábbi támaszhoz. Veszélyes terep oldalazó piacon kereskedésre játszani, így némi idő ráfér VET-re, hogy tisztázza a következő irányt. Csökkenő csúcsok és és aljak mellett zajlik nagyobb időintervallumot figyelve a mozgás, a behúzott csökkenő trendvonal mentén. Egyelőre az utóbbi napok oldalazása, és volume mentes állapota nem sugallja még, hogy eredményes támadást indíthatunk a csökkenő trend áttörésére.

Altcoin szemle VET-BTC 1d

Altcoin szemle VET-BTC 1d

Nagyobb keresletet VET piacán, pont az előző bekezdésben említett csökkenő trendvonal áttörése adhat. Ez lenne az első bika jel arra nézve, hogy fordulhat VeChain a +170 napja tartó down trendből. Kulcspontként tekintek tehát erre a trendvonalra, aminek áttörése optimista hangulatot teremthet arra nézve, hogy eredményesen áttörhessük a vízszintesen húzódó ellenállásunkat.

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka