Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Ripple lehet az út Grúzia gazdaságának digitalizálása felé

A Ripple lehet az út Grúzia gazdaságának digitalizálása felé

A Ripple (XRP) és a Grúz Nemzeti Bank egyesítik erőiket a gazdaság digitalizálásáért, új szintre emelve a digitális jegybankpénz projektet.

Mélyülő kapcsolatok Grúzia és a Ripple között

Az XRP kibocsátója, a Ripple tovább mélyíti kapcsolatait Grúziában. Egy új, a napokban bejelentett projekt keretében a Grúz Nemzeti Bankkal (NBG) közösen vizsgálják a helyi gazdaság digitalizálásának lehetőségeit.

Natia Turnava, az NBG ügyvezetője és Varlam Ebanoidze, a bank pénzügyi és felügyeleti technológiai fejlesztési osztályának vezetője találkozott James Wallis-szal, a Ripple ügyvezetőjével, hogy előmozdítsák a pénzügyi technológia és a digitalizáció terén való együttműködésüket. A projektet a Grúz Központi Bank hivatalosan is bejelentette egy LinkedIn posztban.

EPAM: a szoftvermérnöki szolgáltatásokra szakosodott Ripple partner

A találkozón Wallis -a Ripple központi banki kapcsolatokért felelős alelnöke-bemutatta a grúz tisztviselőknek Alistair Brownt, aki a Ripple partner cégét, az EPAM Systemst képviseli.

EPAM and ripple.webp

„Megtiszteltetés volt visszatérni Tbiliszibe, és bemutatni Alistair Brownt az EPAM Systemstől az NBG ügyvezető kormányzójának, Natia Turnavának.” mondta Wallis.

Az EPAM, amelynek székhelye Newtownban, Pennsylvaniában található, szoftvermérnöki szolgáltatásokra, digitális platformmérnöki és tervezési szolgáltatásokra specializálódott. Az „EPAM” rövidítés az „Effective Programming for America” elnevezésre utal.

Út a grúz gazdaság digitalizálása felé

Az NBG hivatalos közleménye szerint a megbeszélés középpontjában a grúz gazdaság digitalizálásában rejlő együttműködési lehetőségek feltárása állt.

Az új együttműködés az NBG és a Ripple korábbi partnerségére épít, ahol a Ripple technológiai partnerként szolgál az NBG digitális lari (Grúzia hivatalos fizetőeszköze) nevű pilot CBDC projektjében.

CBDC Georgia.jpg
Ahogy az a grúz központi bank honlapján is olvasható, az NBG 2023 szeptemberében jelentette be, hogy fel kívánja gyorsítani a CBDC-vel kapcsolatos kutatásait, és kilenc céget hívott meg a digitális lari projektben való részvételre.

Ezt követően a pénzügyi szabályozó hatóság a Ripple Labs-t választotta a digitális jegybankpénz fejlesztésének hivatalos technológiai partnerévé.

Ripple támogatja a globális CBDC kezdeményezéseket

A Grúz Központi Bank nem az egyetlen, amely együttműködik a Ripple-lel a CBDC fejlesztésében és a kapcsolódó integrációkban. Grúzia mellett a Ripple Labs részt vett CBDC pilotokban olyan országokban is, mint Kolumbia, Bhután, Palau és Montenegró.

2023 végén a Ripple nyilvánosan is támogatta a globális CBDC fejlesztést, amellyel kapcsolatban egy 23 oldalas „white papert” adott ki. „A CBDC-kre szükség van, hogy támogassák az eszköztokenizáció pozitív hatásait, ami egy célzott mechanizmus az eszközök digitális tokenekké alakítására, amelyeket a blokkláncon tárolnak.” nyilatkozta a Ripple.

Miközben olyan cégek, mint a Ripple, támogatják a CBDC fejlesztést, néhány kritikus bírálja ezeket a projekteket, a digitális jegybankpénzekkel kapcsolatos esetleges hátrányok, mint például az adatvédelmi visszaélések és a kormányzati megfigyelések, beavatkozások veszélye miatt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.08% $66,552.34
Ethereum ETH -0.82% $3,451.8
BNB BNB -2.51% $579.58
Solana SOL -1.57% $175.91
XRP XRP 0.13% $0.5996
Dogecoin DOGE -2.22% $0.1343
Cardano ADA -3.59% $0.4192
Litecoin LTC -4.09% $71.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!