Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bhutáni Királyság titokban kriptomilliomos?!

A Bhutáni Királyság titokban kriptomilliomos?!

A Butháni Királyság csendben dollármilliókat pumpált Bitcoin-ba és más kriptovalutákba. Befektetései a hitelezők BlockFi és Celsius csődbejelentéseiből derültek ki.

 

Az apró Bhutáni Királyság óriási ügyletei

Bhután a világ legelszigeteltebb országai közé tartozik, és messzi kilátásairól, hegycsúcsokon álló kolostorairól és a bruttó nemzeti boldogság indexéről ismert. A mobiltelefonokat mindössze két évtizede támogató infrastruktúrával aligha az a hely, amelyet a kriptoboom és a kriptobukás kapcsán társítanánk. Mégis, az elmúlt évben "a világ legboldogabb országa" csendben dollármilliókat dobott be Bitcoin-ba, Ether-be és más digitális eszközökbe.

Bírósági dokumentumok szerint a Bhutáni Királyság 2,9 milliárd dolláros szuverén befektetési ága a csődbe ment kriptohitelezők, a BlockFi és a Celsius ügyfele volt, amit soha nem hozott nyilvánosságra.

A Druk Holding & Investments, amely a Bhutáni Királyság nemzeti szimbólumáról kapta a nevét, saját tulajdonú eszközökből álló portfóliót kezel: egy helyi sajtkészítő, több vízerőmű és a Royal Bhutan Airlines. Amikor a Druk-ot 2007-ben megalapították, az volt a célja, hogy megóvja az ország vagyonát "részvényesei, a bhutáni nép hosszú távú hasznára". A Druk alkalmazottai, partnerei és a vállalat is szuverén vagyonalapként jellemezte magát, bár inkább állami vállalatként működik.

Bhutáni Királyság | Cryptofalka wired.com

 

Legalább 2022 óta a Druk egy titkos kriptoportfóliót is gondoz. Ez véletlenül lepleződött le a tavalyi kriptojárvány kirobbanása közepette, amely számos vállalat, köztük az FTX és a Voyager csődjét hozta magával. Nem világos, hogy a Druk érdekeltségei kapcsolódnak-e a közelmúltbeli bhutáni modernizációs kezdeményezésekhez, például egy biometrikus digitális személyazonossági platformhoz, amelynek első felhasználója a 7 éves koronaherceg volt. A közzététel azonban kérdéseket vet fel a zárkózott nemzet és a viharos kriptogazdaság kapcsolatát illetően.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Druk kapcsolata a bukott tőzsdékkel

A Celsius bejelentésében szereplő három hónap alatt a Druk több mint 65 millió dollárt vett ki, és közel 18 millió dollárt helyezett el digitális eszközökben. A múlt hónapban a BlockFi ügyvédei, amely novemberben, néhány nappal az FTX után jelentett csődöt, panaszt kézbesítettek a Druk-nak. A cég azzal vádolta az alapot, hogy nem fizette vissza 30 millió dolláros hitelét. A követelésben megjegyezték, hogy 2022 februárjában a Druk 30 millió USD Coin kölcsönvételéről állapodott meg. A BlockFi azonban azt állította, hogy a Druk "elmulasztotta és megtagadta" a kölcsön teljes visszafizetését, még azután is, hogy a hitelező felszámolta az 1888 Bitcoin-ból álló biztosítékot.

Hónapokkal korábban kiderült, hogy a Druk a Celsius intézményi ügyfele is volt. Októberben a Celsius nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely több mint 14 000 oldalnyi felhasználói adatot tartalmazott, köztük fiókneveket, címeket és tranzakciókat. Ezekből a feljegyzésekből kiderült, hogy a Druk Holding & Investments, valamint egy "Druk Project Fund" nevű számla 2022 áprilisa és júniusa között több tucatnyi kereskedést hajtott végre. A Celsius bejelentésében szereplő három hónap alatt a Druk több mint 65 millió dollárt vett ki és közel 18 millió dollárt helyezett letétbe digitális eszközökben.

A Druk nem kívánt nyilatkozni arról, hogy honnan származnak ezek a pénzeszközök és hogyan használták fel őket. Mivel a Celsius ügyvédei a csődöt követő 90 napon belül elhelyezett betétek "visszakövetelését" kívánják kérni, lehetséges, hogy a Druk birtoklása további jogi lépéseket indíthat el.

 

Bhutáni Királyság | Cryptofalka forkast.news

Szuverén vagyonalapként ez lenne az első, amely közvetlenül kriptotulajdonos is. A Druk több tízmillió dolláros befektetése furcsa lépés lenne egy olyan holdingtársaságtól, amely a hazai vállalkozások támogatására hivatott. A vagyonkezelők már évek óta gyanítják, hogy a kormány által támogatott alapok kezdik felvásárolni a kriptopénzeket. Egyelőre az egyetlen ismert kapcsolat akkor merül fel, amikor ezek az alapok részesedést vásárolnak kriptovalutát birtokló vállalatokban - mondja Duncan Bonfield, az International Forum of Sovereign Wealth Funds vezérigazgatója.

 

A Ripple sem marad ki a dologból

A Bhutáni Királyság 1974-ben nyitotta meg határait a külföldiek előtt, hogy gazdaságát a turizmuson keresztül növelje. 2020-ban a Druk egy blokklánc-pártiakból álló panelt látott vendégül, "hogy bővítse a helyi érdekeltek ismereteit", és "potenciálisan az oktatás és a beruházások révén az elkövetkező években bevonzza az ipart".

Egy évvel később a Ripple bejelentette, hogy együttműködik a Bhutáni Királysággal egy "központi banki digitális valuta" kísérleti tesztelésén. Nem sokkal később Bhután elkezdett kísérletezni az NFT-művészettel és szén-dioxid-kreditek kibocsátásával a blokkláncon. Sem a Druk, sem a Ripple nem válaszolt a projektjükkel kapcsolatos kérdésekre, és arra, hogy az folyamatban van-e. Az InfraBlocks Technologies, egy szingapúri technológiai cég, amelyet segít a Bhutáni Királyságnak kifejleszteni a tokenizált szénkredit-platformot, azt mondta, hogy a projekt kereskedelmi bevezetése még idén megtörténik.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.70% $66,802.03
Ethereum ETH 6.76% $3,261.3
BNB BNB 3.67% $580.21
Solana SOL 7.83% $153.85
XRP XRP 4.42% $0.5166
Dogecoin DOGE 4.78% $0.1652
Cardano ADA 3.69% $0.4899
Litecoin LTC 2.93% $81.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!