Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bocs Dogecoin fanok! Rossz hír érkezett a Twittertől

Bocs Dogecoin fanok! Rossz hír érkezett a Twittertől

A Dogecoin (DOGE) támogatója, Elon Musk egy Twitter fizetési szolgáltatás elindításán dolgozik, de a hírek szerint egyelőre nem tartalmaz kriptót.

Új dokumentumok kerültek nyilvánosságra Elon Musk terveiről

Úgy tűnik, hogy a Twitter (más néven X) felhasználói nem fogják tudni használni a platformot kriptovaluták küldésére vagy fogadására, legalábbis a közeljövőben nem.

Elon Musk tervének egyik fő eleme, hogy az X-et "mindenre kiterjedő alkalmazássá" bővítse, az volt, hogy egy fizetési hálózatot fejleszt a fő közösségi szolgáltatásra. E projekt részletei homályosak maradtak, de a vállalat által az állami szabályozó hatóságoknak benyújtott több tucatnyi dokumentum - amelyeket korábban nem hoztak nyilvánosságra - új képet ad az üzletről.

Musk gyakran mondta, hogy az X-nek a reklámokon kívül más bevételekre is szüksége van, amelyek történelmileg az eladások több mint 90%-át tették ki. Azt is mondta, hogy az X a világ legnagyobb pénzintézetévé válhat.

A dokumentumokból azonban kiderült, hogy az X nem tervez jelentős díjakat felszámítani a fizetési szolgáltatásaiért, és a vállalat úgy nyilatkozott a szabályozó hatóságoknak, hogy a fizetések felajánlását egy olyan módnak tekinti, amellyel az alkalmazáson való "fokozott részvétel és elkötelezettség" révén fellendítheti üzletét.

Kriptós fizetések helyett Venmo-féle funkció

A kriptorajongók már régóta találgatják, hogy Elon Musk - a Dogecoin mémérme nagy támogatója - integrálná-e a digitális tokeneket a platformba. Az új szabályozói dokumentumok azonban azt mutatják, hogy bár Musk valóban egy fizetési szolgáltatás elindítására készül, a Bloomberg szerint úgy tűnik nem a kriptót tartja szem előtt.

meme-currency-dogecoin.webp

A dokumentumokból inkább az X Payments nevű leányvállalat tervei derülnek ki, amely 28 államban kapott engedélyt pénzátutalási engedélyre, és a többi államban is engedélyt kérnek. Az X Payments a Venmo-hoz vagy a Zelle-hez hasonló fizetési lehetőségeket biztosíthatna a felhasználók számára.

A Venmo-féle fizetési funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt tároljanak az X-fiókjukon, fizessenek más felhasználóknak vagy vállalkozásoknak, sőt, fizikai üzletekben is vásárolhassanak árukat és szolgáltatásokat.

A Dogecoin fanok továbbra is reménykednek

Lehetséges, hogy a kriptót egy későbbi időpontban integrálnak majd a fizetési rendszerbe, így a Dogecoin támogatói továbbra is reménykednek. Az biztos, hogy az X Payments céljai nem teljesen világosak a Musk és a Twitter vezérigazgatója, Linda Yaccarino által készített dokumentumokból és nyilatkozatokból.

Az X azt mondta a szabályozó hatóságoknak, hogy a felhasználók "fokozott részvételére és elkötelezettségére" törekszik a fizetési platformján keresztül, és hogy az induláskor várhatóan csak "de minimis díjakat" számít fel.

Ugyanakkor a vállalat bevételei 40 százalékkal csökkentek éves szinten 2023 első felében, miután Musk befejezte a vásárlást, és a Twitternek új kezdeményezésekkel kell majd visszaszereznie a kieső bevételt.

Még az elkötelezettség növelése is sok lehet, hiszen az ügyfelek köztudottan hűségesek a banki és fizetési szolgáltatásokhoz. A technológiai vezetők, köztük a Google és az Apple híresen nehezen tudtak vonzerőt szerezni a házon belüli fizetési platformokkal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.80% $66,651.82
Ethereum ETH -0.50% $3,458.86
BNB BNB -2.18% $580.32
Solana SOL -1.14% $176.43
XRP XRP 0.34% $0.6
Dogecoin DOGE -1.47% $0.1346
Cardano ADA -3.42% $0.4195
Litecoin LTC -3.91% $71.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!