Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Eurogroup dolgozik a digitális euró létrehozásán

Az Eurogroup dolgozik a digitális euró létrehozásán

Az Eurogroup szerint a digitális euró bevezetése olyan döntéseket igényel, amelyeket politikai szinten kell megvitatni és meghozni.

 

Hamarosan érkezhet a digitális euró?

Az euróövezet országainak pénzügyminiszterei brüsszeli találkozójukat követően nyilatkozatot tettek közzé a digitális euró bevezetéséről. Az Eurogroup rendszeresen ülésezik, hogy megvitassa a lehetséges digitális valuta politikai dimenzióit - áll a közleményben. A január 16-i nyilatkozat egybeesik az Európai Központi Bank (EKB) dokumentumának közzétételével, amely részletezi a digitális euró kialakításának előrehaladását.

Az Eurogroup hétfői nyilatkozatában azt mondta, hogy a digitális euró nem lehet "programozható pénz". Más szóval, nem lenne korlátozás a megvásárolható áruk és szolgáltatások típusaira vagy a digitális euró használatának idejére vonatkozóan. Ez csak egyike volt annak a több szempontnak, amelyet az Eurogroup a digitális euró, a blokk központi banki digitális fizetőeszköze (CBDC) fejlődésének számbavételét célzó ülése után kifejtett. A projekt 2021 júliusában kezdődött, és várhatóan 24 hónapig tart majd a vizsgálati szakasz.

Eurogroup | Cryptofalka eupoliticalreport.eu

 

Az Eurogroup nyilatkozata kitért arra, hogy az Európai Központi Banknak és az Európai Bizottságnak tájékoztatnia kell az Eurogroup-ot és az uniós tagállamokat a digitális euró létrehozásának fejleményeiről. A közleményben ez állt:

"Az Eurogroup úgy véli, hogy a digitális euró bevezetése, valamint annak fő jellemzői és tervezési lehetőségei olyan politikai döntéseket igényelnek, amelyeket politikai szinten kell megvitatni és meghozni."

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Milyen szempontokat vesz figyelembe az Eurogroup?

A csoport felsorolta az általa figyelt kérdéseket, amelyek között szerepeltek a digitális valuta környezeti hatásai, a magánélet védelme, a pénzügyi stabilitás és más kapcsolódó kérdések. Érdeklődését fejezte ki továbbá az euróövezeten kívüli európai uniós tagállamok központi banki digitális valutákkal kapcsolatos tervei iránt.

A csoport tagjai "készen állnak arra, hogy hozzájáruljanak ezekhez a megbeszélésekhez" - biztosították, hozzátéve:

"Örömmel fogadjuk továbbá az [Európai] Bizottság azon szándékát, hogy 2023 első felében jogalkotási javaslatot nyújt be, amely a társjogalkotók döntésétől függően létrehozná a digitális eurót, és szabályozná annak főbb jellemzőit."

Eurogroup | Cryptofalka fluencytech.com

 

Ez a javaslat a tervek szerint az EKB Kormányzótanácsa elé kerül, mielőtt az év harmadik negyedévében felülvizsgálja a digitális valuta vizsgálati szakaszának eredményeit.

 

Van jövője a CBDC-knek?

Az Eurogroup nyilatkozata épp egy nappal azután született, hogy a Bank of England egy korábbi tanácsadója vezércikket jelentetett meg a Financial Times-ban, amelyben azt írta, hogy a CBDC-k létrehozása nem éri meg a költségeket és a kockázatot.

Az Eurogroup következő frissítése a tervek szerint 2023. március 13-án lesz, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.84% $63,059.31
Ethereum ETH 1.34% $3,098.06
BNB BNB 0.93% $554.01
Solana SOL -1.86% $137.66
XRP XRP 1.20% $0.4926
Dogecoin DOGE 6.54% $0.1595
Cardano ADA 2.03% $0.4534
Litecoin LTC 0.96% $77.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!