Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az Európai Unió NFT-kkel lépne fel a hamisítás ellen

Az Európai Unió NFT-kkel lépne fel a hamisítás ellen

Az Európai Unió a hiteles áruk hamisítása elleni küzdelemre irányuló erőfeszítései részeként nyilvánosságra hozott egy olyan stratégiai tervet, amely a blokklánc-technológiát és a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) használná.

 

 

Intézményesített küzdelem a hamisítások ellen

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) lesz felelős a javasolt rendszer kialakításáért, amely közel öt év munkájának csúcspontja. A szeptember elején közzétett dokumentumban a csoport azt állítja, hogy már döntöttek a projekt átfogó architektúrájáról, és ez nagy vonalakban határozza meg, hogyan működne a rendszer.

A szellemi tulajdon (intellectual property - IP) jogosultjai digitális tokeneket (twin NFT-ket) bocsátanak majd ki, amelyekkel igazolják, hogy egy-egy előállított termékcsoport valódi. Ahhoz, hogy ezeket a termékeket a nyomon követési blokkláncra lehessen építeni, a szellemi tulajdonjogok jogosultjait mint meghatalmazott aláírókat kell integrálni.

A következő ábra szemlélteti a mechanizmust: 

 

EU_WIPO Counterfeit forrás: wipo.org

 

Az ellátási lánc nyomon követésére szolgáló rendszer

A rendszer tehát lehetővé teszi majd az ellátási lánc nyomon követését, ahogy a termékek áthaladnak a különböző ellenőrző pontokon, így a szellemi tulajdonjogok jogosultjai megbizonyosodhatnak arról, hogy az üzletekben értékesített termékek eredetiek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) célja, hogy a rendszer 2023 végére működőképessé váljon. E cél eléréséhez azonban az EUIPO-nak ki kell dolgoznia egy olyan nyilvántartási rendszert, amely a szellemi tulajdonjogok jogosultjait, a logisztikai műveleteket és a kiskereskedőket fogja össze az EU-ban.

A tanulmány szerint ahhoz, hogy a rendszer jobban elérje célját, törekedni kell arra, hogy összeegyeztethető legyen más, már létező ellátási lánc felügyeleti technológiákkal.

Ha az Európai Uniónak sikerül ezt a rendszert még a 2023-as év vége előtt bevezetnie, akkor ez lesz az egyik első olyan nagyléptékű alkalmazása a blokklánc-technológiának, amely e cél elérését szolgálja. Bár a blokklánc-technológiát korábban már az ellátási vonalak ellenőrzésére is alkalmazták.

Emellett az Európai Unió most tárgyalja a MiCA-t, amely egy olyan rendeletjavaslat, amely a kriptovalutákat uniós szinten szabályozná.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A VeChain az ellátási láncok irányításához használt kriptopénz

A közelmúltban a VeChain (VET) nevű vállalati blokkláncprojekt bejelentést tett az Orionone-nal, egy világméretű ellátási lánc technológiai megoldással való együttműködésről. Az együttműködés célja a blokklánc-technológia integrálása a Vechain meglévő technológiai stackjébe.

Eközben tavaly az elektromos alkatrészgyártó óriás, a Schneider Electric a VeChain-t választotta ökoszisztéma-partnernek.

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.78% $51,149.27
Ethereum ETH -1.44% $2,948.45
BNB BNB -1.64% $375.35
Solana SOL -2.51% $101.41
XRP XRP -1.80% $0.5374
Cardano ADA -1.57% $0.5868
Dogecoin DOGE 0.16% $0.08508
Litecoin LTC -1.09% $68.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!