Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az FBI megerősítette Észak-Korea bűnösségét

Az FBI megerősítette Észak-Korea bűnösségét

Az FBI hétfőn megerősítette, hogy a Harmony Protocol tavalyi hacker támadása mögött a Lazarus Group észak-koreai hacker szervezet áll.

 

Bebizonyosodott a Lazarus Group bűnössége

Az FBI hétfőn bejelentette, hogy arra a következtetésre jutott, hogy az észak-koreai Lazarus Group hacker szervezet áll a Harmony Protocol tavaly júniusi 100 millió dolláros hackelése mögött.

A rablás során ellopott több mint 60 millió dollárnyi ETH-t január 13-án, hat hónappal a tett után mosták tisztára. Ez lehetővé tette a bűnüldöző hatóság számára, hogy magabiztosan azonosítsa a Lazarus Group-ot és az APT38-at - egy másik észak-koreai kibercsoportot - mint a bűncselekmény kitervelőit.

Észak-Korea | Cryptofalka gbhackers.com

 

A hackerek egy adatvédelmi protokollt, a RAILGUN-t használták, hogy megpróbálják eltitkolni tranzakcióikat. Ennek ellenére a pénzeszközök egy részét befagyasztották, majd a tőzsdék visszaszerezték, amikor a hackerek megpróbálták azokat Bitcoin-ra cserélni. A vissza nem nyert pénzösszegeket ezt követően 11 Ethereum-címre küldték.

Az FBI és nyomozó partnerei "folytatják az észak-koreai virtuális valuta lopásának és tisztára mosásának azonosítását és megszakítását, amelyet Észak-Korea ballisztikus rakéta- és tömegpusztító fegyverprogramjainak támogatására használnak" - áll a közleményben.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Milyen módszereket használ a Lazarus Group?

Közvetlenül a júniusi Harmony hack után a blokkláncelemzők a láncban végzett nyomozás és a csoport által elkövetett korábbi hackelésekkel való összehasonlítás kombinációjával a Lazarus Group-hoz kötötték az exploit-ot. Bár az amerikai kormány korábban is hangoztatta a Lazarus Group által jelentett fenyegetést, hivatalosan azonban egészen a mai napig nem vádolta meg a szervezetet a Harmony hackelésért való felelősséggel.

A hack egy olyan cross-chain hidat vett célba, amely a Harmony-t, egy layer-1 blokkláncot az Ethereum-mal, a Bitcoin-nal és a Binance Chain-nel kötötte össze. A stratégia visszhangozza a Lazarus Group-hoz köthető korábbi támadásokat, beleértve a tavaly áprilisban a Ronin Network - egy Ethereum oldallánc, amelyet az Axie Infinity nevű kriptojáték használ - 622 millió dolláros nagyságrendű hackelését.

Észak-Korea | Cryptofalka dw.com

 

2017 óta az Associated Press jelentése szerint az észak-koreai hackercsoportok, köztük a Lazarus Group és az APT38 becslések szerint 1,2 milliárd dollár értékű kriptovalutát loptak el. "Az FBI továbbra is folytatja a KNDK illegális tevékenységeinek - köztük a kiberbűnözés és a virtuális valutalopás - leleplezését és leküzdését, amelyekkel a rezsim bevételeket szerez" - áll a közleményben.

Az Észak-Koreával kapcsolatban álló kibercsoportok a jelentések szerint a hackelésen túlmenően is kiterjesztették tevékenységüket. Egy december végi jelentés szerint a Lazarus Group kockázati tőkebefektetőknek, potenciális munkaadóknak és bankoknak is kiadja magát.

"A behatolások nagyszámú spearphishing üzenettel kezdődnek, amelyeket a kriptovalutákkal foglalkozó vállalatok alkalmazottainak - akik gyakran a rendszeradminisztráció vagy a szoftverfejlesztés/IT-üzemeltetés (DevOps) területén dolgoznak - küldenek különböző kommunikációs platformokon" - áll a tavaly áprilisban kiadott szövetségi kiberbiztonsági riasztásban. "Az üzenetek gyakran toborzást imitálnak, és jól fizető állásokat ajánlanak, hogy a címzetteket rosszindulatú szoftverekkel ellátott kriptovaluta-alkalmazások letöltésére csábítsák".

 

Észak-Korea kriptora gyakorolt hatása

Ezekre a kriptofókuszú támadásokra válaszul az amerikai kormány a coin-mixing szolgáltatásokat vette célba: olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy elfedjék a kriptovaluta-tranzakciók egyébként nyilvános nyomvonalát. Augusztusban a pénzügyminisztérium betiltotta az Ethereum coin mixer Tornado Cash-t és számos, a szolgáltatáshoz kapcsolódó tárcacímet, arra hivatkozva, hogy a Lazarus Group korábbi hackelésekből származó pénzek tisztára mosására használta a szolgáltatást.

A lépést a kriptoközösség széles körben elítélte, mint illegális túlkapást, amely szükségtelenül veszélyezteti a felhasználók adatait. A kriptopolitikai nonprofit Coin Center által vezetett, folyamatban lévő perben a tiltást jelenleg is támadják.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.02% $61,209.03
Ethereum ETH 0.70% $3,388.53
BNB BNB 1.21% $574.32
Solana SOL 9.80% $136.6
XRP XRP 1.53% $0.4778
Dogecoin DOGE 4.13% $0.1234
Cardano ADA 4.00% $0.3869
Litecoin LTC -0.19% $70.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!