Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Észak-Korea kriptohackerek által egészíti ki a költségvetést

Észak-Korea kriptohackerek által egészíti ki a költségvetést

A Mandiant kiberbiztonsági cég jelentése szerint Észak-Korea hackereket alkalmaz államkasszájuk bevételének növelésére "kripto-rablásokon" keresztül. 

 

Szerteágazó kiberműveletek Észak-Koreában

"Az ország kémkedési műveletei vélhetően a rezsim közvetlen aggodalmait és jelenlegi prioritásait tükrözik, amelyek jelenleg valószínűleg a pénzügyi források kriptopénz-rablásokon keresztül történő megszerzésére törekednek. Célba vesznek továbbá médiumokat, hírportálokat, politikai szervezeteket, információkat gyűjtenek külkapcsolatokról és a nukleáris tevékenységekről, valamint a COVID-19 vakcinakutatással kapcsolatos információ lopások már enyhe visszaesést mutatnak."

A jelentés részletezi az ország kiberműveleteit és struktúrájukat az Általános Hírszerző Hivatalon, vagyis Észak-Korea titkosszolgálatán (Reconnaissance General Bureau-n, vagyis az RGB-n) belül. A jelentés a hírhedt "Lazarus" hackercsoportra is fényt derít, amely 2009 óta tevékenykedik az országban.

 

Lazarus Cryptofalka A KNDK kiberprogramjának struktúrája

 

A jelentés szerint a "Lazarus" nem egyetlen hackercsoport, hanem inkább egy gyűjtőfogalom, amelyet a riporterek számos különböző, államilag támogatott hackercsoportra használnak, amelyek az Észak-koreai Demokratikus Köztársaságból működnek. Ezek a különböző csoportok azonban különböző "ágazatokban" tevékenykednek, és egyedi felelősségi körökkel rendelkeznek. Az egyik ilyen feladat a kriptovaluták ellopásával történő pénzszerzés.

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Google elleni kibertámadások

A Lazarushoz köthető hackercsoportok nemrégiben is aktívak voltak, amikor kihasználták a Google Chrome sebezhetőségét és számos támadást indítottak a techóriás szoftverei ellen.

A Google Threat Analysis Group, vagyis a TAG március 24-én egy blogbejegyzésben közölte, hogy az észak-koreai állam által támogatott támadócsoportok - amelyeket nyilvánosan "Operation Dream Job" és "Operation AppleJeus" néven követnek nyomon - 2022. január eleje óta kihasználnak egy "távoli kódfuttatási sebezhetőséget a Chrome-ban", hogy különböző hacker - és adathalász-támadásokat hajtsanak végre. Adam Weidemann, a TAG munkatársa a blogbejegyzésben elmondta:

"Megfigyeltük az amerikai székhelyű szervezeteket célzó műveleteket, amelyek a hírmédia, az IT, a kriptovaluta és a fintech iparágakat ölelik fel. Azonban más szervezetek és országok is célpontok lehettek. A hackerek hamis állásajánlatokat küldtek a fent említett iparágakban dolgozó embereknek, amelyek aztán olyan népszerű álláskereső webhelyek hamisított változataihoz vezettek, mint az Indeed.com. Eközben egy másik hackercsoport kripto cégeket és - tőzsdéket célzott."

KNDK Cryptofalka forrás: cryptoslate

 

A Google szerint nagyjából 340 embert vehettek célba a hackercsoportok. Hozzátette, hogy a felhasználók védelme érdekében minden azonosított weboldalt és tartományt felvettek a Safe Browsing szolgáltatásba, és továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet.

 

A Lazarus pénzügyi szolgáltatásokat, kriptovalutákat vesz célba

A Lazarus-hoz köthető hackercsoportok már évek óta részt vesznek különböző hackertámadásokban kripto cégek és hagyományos bankok ellen. Néhány figyelemre méltó hackertámadás közé tartozik a 2016-os Bangladesh Bank kiberrablása és a különböző kriptográfiával kapcsolatos támadások 2017-ben.

A pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos támadásokra összpontosító fő hackercsoport az APT38, amely a hírhedt SWIFT-hack mögött állt. Ide tartoznak például a "CryptoCore" vagy "Open Password" nevű alcsoportjaik is.

A legtöbb ilyen kibertámadás sikeres volt, és becslések szerint a hackerek több mint 400 millió dollárt tudtak megszerezni Észak-Koreának. Az ENSZ vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a kiberrablásokból származó bevételeket Kim Dzsongun az ország ballisztikus rakétaprogramjának finanszírozására használja fel.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.67% $61,201.43
Ethereum ETH -1.94% $3,006.31
BNB BNB -0.17% $534.4
Solana SOL 1.20% $134.21
XRP XRP 1.30% $0.4986
Dogecoin DOGE -3.07% $0.1486
Cardano ADA -1.16% $0.4458
Litecoin LTC 0.70% $79.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!