Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kim Kardashian-re komoly pénzbüntetés vár

Kim Kardashian-re komoly pénzbüntetés vár

Kim Kardashian-nek 1,26 millió dollár büntetést kell fizetnie az EthereumMax nevű kriptovaluta séma népszerűsítéséért.

 

Pontosan mi a büntetés?

Kim Kardashian amerikai socialite 1,26 millió dollár büntetést fizet, amiért részt vett az EthereumMax (EMAX) nevű kriptovaluta séma népszerűsítésében. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) október 3-án jelentette be a Kardashian elleni vádakat, amiért "a közösségi médiában az EthereumMax által kínált és értékesített kriptoeszköz-értékpapírt reklámozta" anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna a promóciós részvételéért kapott fizetést.

Kim beleegyezett a vádak rendezésébe, valamint 1,26 millió dollár büntetés, kártérítés és kamatok megfizetésébe, továbbá együttműködik a SEC további vizsgálataiban az EthereumMax projekttel kapcsolatban.

 

Kardashian | Cryptofalka bitcoinist.com

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mit követett el Kardashian?

A közlemény megjegyezte, hogy Kardashian elmulasztotta nyilvánosságra hozni a 250 000 dolláros fizetést, amelyet azért kapott, hogy Instagram-profilján közzétegye az EMAX tokeneket népszerűsítő posztot, amely a projekt weboldalára mutató linket tartalmazta. A SEC végzése szerint Kardashian megsértette a szövetségi értékpapírtörvények reklámozás elleni rendelkezését. A múltban más, a SEC-t érintő, kiemelkedő kriptopénz-értékpapírokkal kapcsolatos jogsértéseknél is ez volt a helyzet.

Kim se nem ismerte el, se nem tagadta a SEC állításait, viszont beleegyezett a vádak rendezésébe, valamint abba, hogy 2025-ig nem népszerűsít semmilyen kriptovaluta-eszközt.

 

Kardashian | Cryptofalka cryptoknowmics.com

Kim jogi csapata 2022 augusztusában egy, az üzletasszonyra és más amerikai hírességekre irányuló csoportos kereset visszavonására vonatkozó indítványt is benyújtott. Kardashian és jó pár más prominens amerikai közösségi média influencer ellen 2022 januárjában csoportos keresetet nyújtottak be, amelyben azt állították, hogy a közösségi médián keresztül félrevezették a befektetőket az EthereumMax promóciójával.

A híresség 2021 júniusában Instagram-sztorikat tett közzé a projektet népszerűsítve, de például Floyd Mayweather bokszoló is belekeveredett a perbe, miután ugyanebben az időszakban népszerűsítette az Ethereum-alapú tokent a Logan Paul YouTuber elleni híres bokszmeccsre való felkészülés során.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka


A rajongók "pay-per-view" jegyeket vásárolhattak a tokennel, amelyek értéke a Kardashian és más influencerek promóciója után megugrott. Az EthereumMax értéke ezt követően hirtelen és jelentősen csökkent, sokakat kisemmizve. Az eredeti bírósági beadvány, amelyben Kardashian, Mayweather és nyolc másik személy szerepelt, azt állította, hogy a vállalat vezetői együttműködtek a hírességek promótereivel, hogy félrevezető nyilatkozatokat tegyenek a tokenekről.

 

Záró gondolatok

Gary Gensler, a SEC elnöke arra is használta ezt a végzést, hogy azt tanácsolja a nagyközönségnek, kellő körültekintéssel járjanak el, amikor kriptovaluta-eszközökbe fektetnek. Ezzel egyidejűleg pedig emlékeztette a hírességeket és a befolyásos személyeket arra a kötelezettségükre, hogy nyilvánosságra kell hozniuk az értékpapírok promóciójával kapcsolatos kifizetéseket.

"Ez az eset emlékeztet arra, hogy amikor hírességek vagy befolyásos személyek támogatják a befektetési lehetőségeket, beleértve a kriptoeszközök értékpapírjait is, nem jelenti azt, hogy ezek a termékek mindenki számára megfelelőek. Arra biztatjuk a befektetőket, hogy saját pénzügyi céljaik fényében mérlegeljék egy-egy befektetés potenciális kockázatait és lehetőségeit."

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.31% $51,186.99
Ethereum ETH 0.99% $2,961.45
BNB BNB 1.79% $380.32
Solana SOL 1.97% $102.39
XRP XRP 2.35% $0.5449
Cardano ADA 1.52% $0.5881
Dogecoin DOGE 1.72% $0.08597
Litecoin LTC 2.32% $70.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!