Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A memecoin befektetés pszichológiája - ember a hype mögött

A memecoin befektetés pszichológiája - ember a hype mögött

Influenszerektől kezdve egészen cégvezetőkig nyúlik a memecoinokat támogatók spektruma. Fontos látnunk viszont, hogy a narratíva sikeressége nagy részben a kollektív társadalmi pszichének köszönhető.

Mi lehet a memecoin hype alapja?

Pár hónapos intenzív figyelem mellett egy frissen érkezett kezdő kriptós is felfedezheti, hogy időről időre felbukkan egy szegmens, aminek a projektjei kiemelt médiafigyelmet kapnak. A megnövekedett érdeklődés vásárlást fog generálni, ami pedig a charton megjelenő ugrásszerű eredményt fog magával hozni.

Különösen igaz ez egy újonnan kibocsátott, kis piaci kapitalizációval rendelkező token esetében, itt ugyanis minimális tőkebefektetéssel is lehet hatalmas zöld gyertyákat generálni. Ez az öngerjesztő folyamat pedig újabb híreket és újabb befektetőket generál.

Az általános gazdasági helyzet is kedvez a memecoinoknak

A legmélyebb rétegekben minden piacot a résztvevők mentális helyzete, pszichológiai állapota határozza meg. Mivel a globális recesszió időszakában élünk, tömegek szeretnének kis befektetéssel legendás hozamokat elérni.

A folyamatos hírverés és az egyébként tagadhatatlan eredmények pedig a gyors meggazdagodás reményével kecsegtető memecoinok irányába terelik a vásárlókat.

Evolúciós alapokon nyugvó narratíva

A kultúrantropológusok a meme fogalmát tudományos körökben már a 20. században bevezették. A homo sapiens fejlődése szempontjából előnyös volt kulturális jegyek vagy tevékenységek másolása, utánzása. Ezáltal különültek el más törzsektől és csoportoktól, így a csoportkohézió erősödni tudott, az összetartó erők pedig hatványozottan adódtak össze.

memecoin befektetés I Cryptofalka

Ha összefésüljük ezeket a tényezőket tisztán látszik, hogy a memecoinok töretlen menetelése egészen mélyen fekvő igények kielégítésén alapul, és nem kell csodálkoznunk rajta, hogy tömegeket mozgat meg és kovácsol közösséggé egy két színes-szagos projekt.

A közös nevező: a meme

Egy jól ismert karakter, személy vagy cuki kisállat adja a megközelíthetőség és széles elfogadottság alapját, a kis piaci kapitalizáció a gyors eredmények és nagy hozamok reményét, majd a tévesen felmért alacsony beszállási küszöb a mindenki számára elérhetőség kategóriáinak kipipálását teszi lehetővé.

A csillagok most tökéletes konstellációban állnak a memecoin piac virágzásához. Ennek ellenére viszont hiba lenne nem kiemelni, hogy a legtöbb projekt jól felismerve ezeket a piaci igényeket tudatosan épít a lehetőség kiaknázására. Mivel a piac zéró összegű játékszabályon alapszik, ha valaki nyer, a másik oldalon valaki ugyanakkorát fog veszíteni. Ezt figyelembe véve kívánunk okos befektetést nektek.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.41% $66,292.22
Ethereum ETH -0.85% $3,443.14
BNB BNB -2.25% $579.57
Solana SOL -1.61% $175.34
XRP XRP 1.19% $0.5974
Dogecoin DOGE -3.06% $0.1333
Cardano ADA -2.86% $0.4195
Litecoin LTC -4.29% $70.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!