Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Polygon új web3 ID szolgáltatást indított

A Polygon új web3 ID szolgáltatást indított

A Polygon elindította a Polygon ID-t, egy web3 azonosító szolgáltatást az Ethereum oldalláncán, amely személyes adatok felfedése nélkül hitelesíti a felhasználói adatokat

 

Új hitelesítési szolgáltatással jön a Polygon

Szerdán a Polygon bejelentette, hogy új Web3 hitelesítési szolgáltatásukkal az Ethereum oldalláncán belevetik magukat a "zero knowledge" területébe.

A szolgáltatás a személyes adatok felfedése nélkül hitelesíti a személyes adatokat a blokklánc-alapú alkalmazásokhoz. A szolgáltatás első körben mintegy 4 millió felhasználóhoz jut el az induló partnereken keresztül, köztük a Collab.Land, a Fractal, a Kaleido és a The Sandbox. A Polygon Labs integrálja a szolgáltatást a Polygon zkEVM-be, amely ebben a hónapban jelenik meg.

Polygon ID I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

A rivális személyazonossági megoldásokkal ellentétben a Polygon ID zéró-tudásbizonylatokat (Zero-Knowledge-Proof) használ. A technológiával az érzékeny információkat nem töltik fel nyilvánosan a blokkláncra azért, hogy érvényesíteni lehessen őket. Következésképpen a ZKP-k egyre népszerűbb technikává válnak a Web3-ban.

A Polygon ezt "az internet bizalmi modelljének alapvető változásaként" könyveli el. És talán nem is tévednek. A Polygon ID mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek számára előnyöket kínál. A vállalkozások számára kiküszöböli a felhasználói adatok kezelésével járó kihívásokat. A magánszemélyek számára nagyobb ellenőrzést biztosít személyazonosságuk felett, és diszkréciót a személyes adatok intézményekkel és magánszervezetekkel való megosztása során.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Polygon szerint a jövő az önrendelkezés felé mutat

A bejelentő tweetben a Polygon azt írta: "A jövő az önrendelkezés". Utalás az egész ökoszisztémára kiterjedő, az önszuverén identitás (SSI) felé való elmozdulásra.

Az SSI lehetővé teszi az egyének számára, hogy létrehozzák és kezeljék saját identitásukat, amelyet egy elosztott főkönyvben tárolnak. A technika nyilvános kulcsú kriptográfiával biztosítja az információkat, és az egyének ellenőrzik, hogy mit tesznek közzé. Az SSI nagyobb magánéletet és biztonságot tesz lehetővé, miközben csökkenti a személyazonosság-lopás és a csalás kockázatát. 

Polygon ID I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

A széles körű bevezetés előtt azonban kihívások állnak, többek között az interoperabilitás és a pontosság biztosítása terén. Mindazonáltal az SSI átalakíthatja a digitális személyazonosságot, és hatással lehet olyan területekre, mint a pénzügy, a digitális szavazás és az egészségügy.

 

Mi valójában a Polygon új szolgáltatása mögött álló ZKP?

Az utóbbi időben a Zero Knowledge Proof technológia egyre fontosabbá vált a blokklánciparban. Ezzel a technikával egy felhasználó bizonyíthatja, hogy tud valamit anélkül, hogy ténylegesen felfedné, mit az, amit tud. Ez lehetővé teszi a tulajdonjog vagy a jogosultság bizonyítását anélkül, hogy érzékeny információkat fednének fel.

A ZKP-k gyorsabbá és skálázhatóbbá teszik a blokkláncokat azáltal, hogy lehetővé teszik a számítások láncon kívüli elvégzését, több bizonyíték egyidejű ellenőrzését, valamint hatékonyabb adattárolást és -lehívást tesznek lehetővé. A zéró-tudásbizonylatokat használó blokkláncok közé tartozik a Zcash, a Tezos, a Cosmos és az Aleph Zero. További láncok is vizsgálják a bevezetésüket.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.43% $56,953.06
Ethereum ETH 2.02% $3,241.12
BNB BNB -1.80% $395.08
Solana SOL -2.26% $108.11
XRP XRP 5.96% $0.582
Cardano ADA 0.84% $0.6264
Dogecoin DOGE 8.92% $0.09702
Litecoin LTC 2.39% $73.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!