Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Tether válaszolt a botrányos ENSZ jelentésre

A Tether válaszolt a botrányos ENSZ jelentésre

A Tether szerint az ENSZ "teljesen figyelmen kívül hagyja" a fejlődő gazdaságokat, mivel az ilyen stabilcoinok kiszolgálása "veszteséges" számára.

A USDT az ENSZ szerint a pénzmosás eszköze

A Tether nagy stabilcoin cég reagált az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) jelentésére, amely kiemeli a Tether tiltott tevékenységben való részvételét. Január 15-én az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) délkelet-ázsiai és csendes-óceáni részlege jelentést adott ki a kriptovaluták illegális tevékenységekben való felhasználásáról.

"Az utóbbi években a rendőrség és a pénzügyi hírszerzési hatóságok egyre többször számoltak be olyan bűnszervezetekről, amelyek az Kelet és Dél-Kelet Ázsia területen specializálódtak a Tether (USDT) kriptopénz - fiat cserére."

Írja a jelentés, amely kitér arra is hogy miért ezt választják a legtöbben illegális tevékenységre a térségben.

"Az USDT a TRON blokkláncon működik, és népszerű választás a regionális kibercsalások és pénzmosás szempontjából, stabilizált értéke, egyszerűsége, anonimitása és alacsony tranzakciós díjai miatt. 2022 szeptembere és 2023 szeptembere között végzett vizsgálatok szerint az USDT alapú tranzakciók 17,07 milliárd USDT-t jelentettek, amelyek összefüggtek a jogellenes valutaváltásokkal, illegális árutőzsdei kereskedésekkel, törvénytelen fizetési folyamatokkal, valamint különféle bűncselekményekkel. 

Az online szerencsejáték platformok, különösen az illegálisan működők, az egyik legkedveltebb eszközei a kriptovaluta alapú pénzmosásnak. Különösen elterjedt ez a probléma azok között, akik az USDT-t használnak. Ez a jelenség kifejezetten rámutat Ázsia gyorsan növekvő illegális digitális gazdaságára, különösen a regionális kibercsalási iparágban.

A Tether megkérdőjelezi az ENSZ jelentését

Az ENSZ január 15-i tanulmányát vitatva a Tether hangsúlyozta, hogy az ügynökség elemzése "figyelmen kívül hagyta az USDT nyomon követhetőségét", és figyelmen kívül hagyta az USDT bizonyított együttműködését a bűnüldöző szervekkel világszerte.

A Tether kiemelte, hogy rendkívül csalódott az ENSZ értékelése miatt, amely az USDT-t illegális tevékenységekkel hozza összefüggésbe, ugyanakkor figyelmen kívül hagyja az USDT szerepét a fejlődő gazdaságok támogatásában. A vállalat szerint az ilyen közösségeket a globális pénzügyi szektor teljesen elhanyagolja.

"A nyilvános blokkláncokat használó Tether tokenek lehetővé teszik minden tranzakció aprólékos nyomon követését, így nem ez a praktikus választás az illegális tevékenységekhez."

A stablecoin cég felszólította a közösséget és az ENSZ-t, hogy működjenek együtt és bővítsék a blokklánc technológiával kapcsolatos tudatosságot, hogy felkészültebbek legyenek a hasonló pénzügyi bűncselekményekre. 

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Tether kijelentette "világszínvonalú inkább partnere kíván lenni az Egyesült Államoknak", miután az amerikai törvényhozók az USDT tiltott használata miatt az igazságügyi minisztérium intézkedését kérték.

Nem a bitcoin a bűnözők legkedveltebb eszköze

A pénzügyi bűncselekmények és pénzmosás régóta aggodalomra adnak okot a nemzetközi szabályozó hatóságoknak, különösen a kriptovaluták esetében. 

Azonban a tranzakciók átláthatósága és nyíltsága miatt a bűnözők általában falba ütköznek, mikor fiatra váltanák digitális valutáikat. Arról nem is beszélve, hogy a tranzakciók (a hiedelemmel ellentétben) nagyon is láthatók és visszavezethetők a tőzsdéken.

USDT I Cryptofalka

Ezzel a bitcoin sokkal rosszabb valuta a bűnözők számára, mint az amerikai dollár (amely még mindig a legnagyobb kedvencük). A 100 dolláros címletek nagy része az Egyesült Államokon kívül drogdílerek tulajdonában van. Hozzávetőlegesen minden 1 dollárnyi bitcoinhoz képest, amit a darkneten költenek el, nagyjából 800 dollárnyi készpénzt mosnak tisztára.Ha ez nem lenne elég, egy kutatás rávilágított, hogy az amerikai dollár 90%-án találni nyomokban kokaint.

Ha érdekel, hogy mi is az a Tether stabilcoin vagy más hasonló tartalom a digitális valutákkal kapcsolatban akkor nézz szét a Cryptofalkán, ahol számos ingyenes oktatóanyag és friss információ vár rád a témában.

Ha pedig mélyebben érdeklődsz a kriptovaluták iránt, látogass el a webshopba, és válassz privát tagságaink vagy oktatócsomagjaink közül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.08% $66,956.72
Ethereum ETH -0.16% $3,512.14
BNB BNB -0.15% $593.68
Solana SOL 2.56% $173.56
XRP XRP 3.53% $0.5952
Dogecoin DOGE 6.47% $0.1336
Cardano ADA -0.61% $0.4368
Litecoin LTC -0.55% $73.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!