Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újra leállt a Solana hálózat, de a SOL ára szinte meg se ingott

Újra leállt a Solana hálózat, de a SOL ára szinte meg se ingott

Történt valami? Bár a Solana hálózat február 6-án délelőtt jelentős kiesést tapasztalt, a SOL árfolyama szinte meg sem érezte az újabb bug-ot.

Újra leállt a Solana hálózat

Solana hálózatban kiesés volt tapasztalható, és a blokkok progressziója 5 órára leállt. A Solana blokklánc-explorer megerősítette a leállást azzal, hogy "jelentős kiesést" jelzett a mainnet-en.

Solana-leallas

A közösségi médiában a felhasználók észrevették és azonnal jelezték, hogy a Solana blokklánc több mint 25 percig nem állított elő új blokkot, ami jóval hosszabb, mint a szokásos 400 milliszekundumos blokkállítási idő.

Solana-tps.jpg

A Solana validátor Stakewiz közölte, hogy a fejlesztők jelenleg egy javítást tartalmazó kiadást készítenek. Amint elkészült és tesztelték, további utasításokat adnak ki a validátorok számára.

Egy következő bejegyzésben Laine elmondta, hogy a validátorok elkezdtek pillanatfelvételeket készíteni a helyi főkönyvi állapotuk - vagy az üzemzavar előtti legfrissebb adatok - felhasználásával, hogy felkészüljenek az újraindításra.

A csomópontok üzemeltetőit a Solana Discord csatornáján tájékoztatták arról, hogy a legújabb szoftverre való frissítés elmulasztása a Solana blokklánc delegálási státuszának elvesztését eredményezi.

Ez azt jelenti, hogy a csomópont-üzemeltetők nem kapnának több jutalmat, és a hálózat kevésbé biztonságos lehet, mivel a csomópontok kevésbé lesznek elosztottak.

A validátorok olyan entitások, amelyek számítási teljesítményt használnak a blokklánc fenntartására és a tranzakciók feldolgozására. A pillanatfelvételek a blokkláncadatok egy adott időpontban készült pontos másolatára utalnak.

Nem ijedtek meg a SOL tulajdonosok

A Solana hálózat kiesése hatással volt a kriptotőzsdékre: az Upbit bejelentette, hogy felfüggeszti a Solana-alapú tokenek, például a Solana, a GMT (GMT), a Raydium (RAY) és az Access Protocol (ACS) letétbe helyezését és kivonását.

A Solana SOL tokenje a probléma kezdete előtti 96 dollárról 94 dollár alá zuhant, amíg az incidens tartott, de azóta szinte az egész veszteséget visszanyerte. Betudható-e vajon ez annak, hogy a SOL tulajdonosok hozzászoktak már a hasonló eseményekhez?

11 leállás 2 év alatt a Solana hálózaton

Nem ez az első alkalom, hogy a Solana blokklánc hálózati kieséssel vagy a blokkok előállításának leállásával szembesül. A hálózatot az indulás óta többször is kiesés sújtotta, és a legutóbbi kiesés lesz a tizenegyedik két év alatt.

A Solana blokklánc 2020 márciusában indult, és arra összpontosít, hogy gyorsabb tranzakció-feldolgozási idővel és alacsonyabb tranzakciós díjakkal skálázható megoldásokat kínáljon az Ethereummal vetekedő decentralizált ökoszisztémához.

A hálózat a 2021-es utolsó bikaciklus során a növekvő elfogadási aránynak és a tokenek árának köszönhetően egyre nagyobb jelentőségre tett szert. A hálózattal kapcsolatos problémák azonban továbbra is fennálltak, a fejlesztőknek többször újra kellett indítaniuk a hálózatot.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.72% $51,154.14
Ethereum ETH -1.12% $2,948.9
BNB BNB -1.80% $374.5
Solana SOL -2.72% $101.29
XRP XRP -1.77% $0.537
Cardano ADA -1.68% $0.5865
Dogecoin DOGE 0.23% $0.08494
Litecoin LTC -1.05% $68.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!