Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Leminősítette a Solana blokkláncot a DeFi Safety

Leminősítette a Solana blokkláncot a DeFi Safety

A DeFi Safety, egy független DeFi minősítő szervezet a Solana blokkláncot a második legrosszabbnak minősítette a technikai kritériumai alapján. 

 

Sok a probléma a Solana blokklánccal

A montreali székhelyű ügynökség több mint 240 decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollt és 15 különböző blokkláncot minősített. Blogbejegyzésük szerint a DeFi Safety blokklánc értékelései öt különböző kritériumot tartalmaznak: csomópontok száma és sokfélesége, támogató szoftverek, dokumentációk, valamint tesztelés és biztonság.

Solana I Cryptofalka Forrás: exodus.com

A cég nem végez kódauditot, ehelyett felülvizsgálják a mögöttes folyamatokat és dokumentáció minőségét.

A DeFi Safety alacsony besorolásának elsődleges okai a blokklánc gyenge csomóponti infrastruktúrája és a gyakori leállások körül keresendők. Az egyéb okok közé tartozik az archív csomópontok információinak nem megfelelő kezelése, a rosszul megtervezett blokkfelfedezők és a nem auditált csomópont kliensek (szoftverek), amelyek kisebb diverzitással rendelkeznek, mint a versengő blokkláncok.

A DeFi Safety aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy hiányoznak a hálózat csomópont archiválásának és a blokklánc összes adatának tárolási folyamatának részletei.

https://twitter.com/DefiSafety/status/1534249104745938944

A minősítő cég szerint nincs egyértelmű dokumentáció a csomópont archiválással kapcsolatban, kivéve egy több mint egy éves Reddit bejegyzést, amely Anatolijtól, a Solana társalapítójától származik. Ennek ellenére Austin Federa, a Solana kommunikációs vezetője azt mondta, hogy Solana számára ez nem szükséges.

„Solana nem igényel visszamenőleges tudást egy blokk érvényesítéséhez” –mondta Austin Federa

Nexo kriptovaluta váltó

Ami a csomóponti klienseket illeti, a DeFi Safety azzal érvel, hogy a Solanának egyszerűen nincs elég kínálata. A csomóponti kliens olyan szoftver, amely segít a felhasználók számítógépeinek a blokklánc hálózathoz csatlakoztatni a tranzakciók érvényesítése és végrehajtása érdekében. Jelenleg a Solana egyetlen szoftvert kínál csomópont üzemeltetői számára, amelyet 2019 óta nem auditáltak. Az Ethereum például hét különböző végrehajtási klienst és hat konszenzusos klienst kínál.

A jelentés arra is rávilágít, hogy egyes validátorok elkezdték a tranzakciók cenzúrázását. A Solana Labs azonban ezt is cáfolta, és az Ethereumban található bányászati ​​​​kitermelési érték (MEV) szinonimájának nevezte. A MEV minden olyan járulékos bevétel, amelyet a bányász a blokkjutalom megszerzésén és a gázdíjak megszerzésén túl a tranzakciók sorrendjének megváltoztatásával kereshet.

„Bármely hálózatban a hatalom az érvényesítők kezében van. Az alapítványnak nincs joga semmilyen tranzakciót cenzúrázni.” -nyilatkozta Federa

„Egyetértünk Solanával abban, hogy Solana nem cenzúrázza a tranzakciókat. Solana lenyűgöző, gyors hálózat, de a fiúk jobban is csinálhatnák a dolgokat” –mondta Nick Sheaf, a DeFi Safety jelentés társszerzője

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.35% $64,456.27
Ethereum ETH -4.80% $3,085.5
BNB BNB -5.26% $554.3
Solana SOL -4.18% $139.43
XRP XRP -7.75% $0.4926
Dogecoin DOGE -7.57% $0.1536
Cardano ADA -7.29% $0.4588
Litecoin LTC -6.61% $78.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!