Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a VeChain (VET)? A jövő ellátási lánca a blokkláncon

Mi az a VeChain (VET)? A jövő ellátási lánca a blokkláncon

A VeChain az ellátási láncban hoz innovációt a blokklánc és az IoT segítségével. Valódi eredet vizsgálat és hatékonyság a gyártástól a felhasználóig.

Mi az a VeChain (VET): A VeChain egy olyan blokklánc platform, amelyet kifejezetten a termékellátási lánc menedzsmentjére és a gyártási folyamatok átláthatóságának növelésére hoztak létre. A VeChain egy teljes ökoszisztémát biztosít. Ez az IoT (Internet of Things) eszközök, a blokklánc és a felhő alapú szolgáltatások kombinációjával teszi lehetővé a vállalatok számára, hogy ellenőrizzék termékeik teljes életciklusát. A VET, a VeChain saját kriptovalutája, ami a tranzakciók üzemanyagaként szolgál. Így a VeChain jelentős lépést tesz a hamisítás elleni küzdelemben és a fenntartható gyártási gyakorlatok előmozdításában.

Mit kell tudni a VeChain ökoszisztémáról?

Fő célja a cégek hatékonyságának növelése, elsősorban ellátási lánc területen. A VeChain nem csupán egy kriptovaluta; ez egy komplex rendszer, amely a blokkláncot és az Internet of Things (IoT) technológiákat használja az ellátási lánc optimalizálására. A vállalatok könnyedén nyomon követhetik a termékük életútját a gyártótól a végfelhasználóig, garantálva ezzel a valódi eredetet és a hatékonyságot. A VeChain által megvalósított transzparencia és biztonság nemcsak a vállalatok, hanem a fogyasztók számára is nyilvánvaló előnyöket kínál.

Egy efféle globális vállalati megoldásokat fejlesztő platformhoz hűen a projekt jelenleg több mint féltucat országban van jelen az igazgatóságaival. Például Franciaország, Singapúr, Kína, Japán és az USA is ezek közé tartozik. A projekt mögött álló csapat tagjai elismert kriptós szakemberek. A CEO Sunny Lu, egy ismert figura a kriptó szcénában és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az IT infrastruktúra területén.

VET VTHO | Cryptofalka

VET és VTHO a hálózat coinjai

A VeChain világában két kriptovaluta játszik szerepet. A VET az értéktovábbítás tokenje, amit a felhasználók egymás között utalnak. A VTHO pedig a platform 'gas' tokenje, ez a tranzakciós díjak megfizetésére szolgál, illetve a VTHO segítségével hozhatók létre a rendszerben az okosszerződések. A VeChainThor blokklánc egy nagy sebességű, általános funkciójú, megosztott főkönyv rendszeren alapuló hálózat. A fenti két token használatával okosszerződések létrehozása és futtatása is megoldható. Minden VET token 0,000432 VTHO tokent generál naponta, ami átszámítva úgy néz ki, hogy 2300 VET után kapunk 1 VTHO-t.

Hogy működik a VET hálózata?

A platform egyedi fejlesztésű konszenzus algoritmusa, a Proof of Authority (PoA) biztosítja a blokklánc és a biztonságos tranzakciók működését, 101 Authority Masternode segítségével. Ahhoz, hogy valaki masternode üzemeltetővé válhasson teljesítenie kell egy nagyon alapos KYC ellenőrzést, és hozzá kell járulnia a rendszer növekedéséhez, akár fejlesztői, akár vállalati együttműködési szinten. A masternodeok megkapják a tranzakciós díjak 30%-át, a maradék 70%-ot pedig elégeti a rendszer, ez a mechanizmus a használat arányában szűkíti a teljes készletet.

A VeChain nemcsak az ellátási lánc hatékonyságát növeli, hanem a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet. Az átlátható és ellenőrizhető rendszer lehetővé teszi a fenntartható forrásból származó termékek valódi időben történő nyomon követését. Ez ösztönzi a vállalatokat és a fogyasztókat egyaránt arra, hogy felelősségteljesebb döntéseket hozzanak, és hozzájáruljanak egy zöldebb jövőhöz.

zöld kripto I Cryptofalka

A VeChain fő szolgáltatása az ún. ToolChain. Ez egy átfogó blokklánc app és mind kis- és nagyvállalatok számára lehetőséget és eszközt biztosít a saját blokklánc alapú megoldásaik lefejlesztésére. Továbbá tartozik hozzá néhány előre gyártott modul pl. egy élelmiszer nyomonkövetési program, vagy egy digitális szén-dioxid terhelés figyelő. A fejlesztők célja az, hogy mindazok a cégek, akik a blokkláncon képzelik el a vállalati szoftvereik működtetését, ne nulláról induljanak a fejlesztésben.

Mivel emelkedik ki a VeChain?

A VeChain platformján számos eszköz áll rendelkezésre, annak érdekében, hogy a cégek megtalálják a módját a blokklánc integrációnak.

Free Delegation Protocol (VIP 191)

A VeChain hálózati díj delegációs protokollja abban segít a vállalatoknak, hogy a VeChain alapú szolgáltatásaikkal kapcsolatos tranzakciós díjak fizetésére egy külön okosszerződést és külön számlát használ. Az ilyen módon üzemeltetett szolgáltatásoknak az az előnye, hogy a cégnek nem kell egyenként foglalkoznia a kriptós résszel, ami a tranzakciós díjakat illeti, mégis használhatja a blokklánc technológiát, ugyanúgy mint bármely más digitális szolgáltatást. Ez egy fokkal könnyebbé teszi a decentralizált megoldások adaptációját azoknak, akik a VeChaint választják.

Kulcsrakész megoldások

Létrehozni egy új blokklánc szoftvert meglehetősen komplikált kihívás. Jellemzően szükség van hozzá szakértőkre, fejlesztőkre, tesztelőkre, de nem a VeChain használóinak. A VeChain kínál egy segédprogram gyűjteményt, ami előre lefejlesztett modulok segítségével pofonegyszerűvé varázsolja a digitális eszközök kialakítását. Az ilyen módon megalkotott programok, ugyanolyan hatékony és komplex megoldásokat tartalmaznak, mint azok amelyeket hagyományos módon raknak össze minimális idő és pénz ráfordítással.

Nagy Hatékonyság

Más okosszerződés platformokkal ellentétben a VeChainThor rendkívül gazdaságosan üzemel. A masternode alapú konszenzus mechanizmusnak mindössze a töredékére van szüksége abból az energia mennyiségből, amit a konkurens rendszerek felemésztenek. A blokklánc ezzel együtt hasonlóan magas szinvonalat garantál a biztonság terén.

Ha a Bitcoinhoz hasonlítjuk, akkor a számok még szélsőségesebbek: egy Bitcoin blokk előállításához szükséges energiának mindössze 2.4%-ára van szüksége ahhoz, hogy a VeChainThor blokklánc egy teljes évig fusson. A Bitcoinról mindenki tudja, hogy a bányászata rendkívül energiaigényes, de a VeChain még a sokkal olcsóbban üzemelő Ethereumnál is nagyságrendekkel kevesebbet használ.

vechain partnerships | Cryptofalka

VeChain vállalati partnerségei

A VeChain nem áll meg a saját technológia fejlesztésénél. Aktív partnerkapcsolatokat ápol a világszerte ismert vállalatokkal és szervezetekkel, hogy közösen alakítsák át az ellátási láncot.  A VeChain számos multicéggel alakított ki stratégiai partnerséget az évek során, ezek nagy része az üzleti hatékonyságának növelése érdekében integrálta már a blokkláncot. Köztük van a BMW, Grant Thorton, Trusted Food, Walmart és a Copper Dog.

Továbbá a DNV és a PwC úgy alkalmazza a VeChaint, hogy a saját front-endjük mögött a VeChainen futnak a digitális szolgáltatásaik.

Blockchain technológia bmw

NFT a VeChain blokkláncán

A VeChain már 2018-ban használt nem felcserélhető tokeneket a node-jainak a létrehozása során, a VIP-181 házi token sztenderd segítségével, ami a VeChain egyik beépített protokollja. Később a DNV látott lehetőséget abban, hogy az ISO szabványait a VeChainThor blokkláncon hitelesítse. Az utóbbi időben népszerű NFT lázból így a VeChain sem maradt ki, jelenleg is folynak a fejlesztések a VeChain ökoszisztémájában gaming és metaverzum téren.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.24% $58,411.99
Ethereum ETH 2.97% $3,156.26
BNB BNB 3.25% $537.12
Solana SOL 3.28% $139.7
XRP XRP 9.06% $0.5145
Dogecoin DOGE 3.72% $0.1095
Cardano ADA 5.39% $0.4209
Litecoin LTC 1.70% $70.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!