Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
WLD, ARB, APT: jelentős mennyiségű token kerül feloldásra

WLD, ARB, APT: jelentős mennyiségű token kerül feloldásra

Júliusban néhány neves projekt, köztük a Worldcoin, több száz millió dollár értékű tokent szabadít a piacra. Milyen hatással lesz ez az árfolyamokra?

A Worldcoin nagy dobásra készül

A token értéke jelenleg mintegy 80%-kal csökkent a márciusi csúcshoz képest, annak ellenére, hogy a Sam Altman által alapított OpenAI cég kiadta a Sora AI modelljét, amely képes szövegből videót generálni.

A 80%-os árfolyamcsökkenés sem túl bíztató, de mi van akkor, ha további tokenek kerülnek a piacra? Ugyanis július 24-től a Worldcoin (WLD) megduplázza a napi kibocsátásának ütemét: jelenleg napi 3,19 millió token kerül piacra, de hamarosan ez a szám 6,62 millió token lesz. 

A tokenek feloldása egy olyan folyamat, amelynek során a korábban zárolt tokenek az eredeti befektetők, csapattagok vagy partnerek privát kriptotárcáiba kerülnek, és szabadon kereskedhetővé válnak a piacon, ami jelentős hatással lehet az adott kriptovaluták árfolyamára és így a portfólió értékére. Ez a folyamat a vállalati részvények új kibocsátásához hasonlítható.

A legnagyobb volatilitás azonban az olyan projekteknél várható, amelyek csak nemrég jelentek meg a piacon, mint például az Optimism (OP), az Arbitrum (ARB), a Dymension (DYM), a Pyth Network (PYTH) és sok más, amelyek tokenjeinek mindössze 15-25%-a van forgalomban. Ez azt jelenti, hogy előbb-utóbb 4×-7× ennyi token fog a nyílt piacra kerülni.

Miért érdemes követni a tokenkibocsátások időpontjait?

Az újonnan kibocsátott tokenek növelhetik a piaci kínálatot, ami általában nyomást gyakorol az árfolyamra, csökkentve annak értékét. Ez a folyamat általában akkor következik be, amikor egy projekt vagy cég új tokeneket hoz forgalomba, például ICO vagy token értékesítés során.

Ugyanakkor a nagyobb token kibocsátások a piacon egyidejűleg új likviditást is létrehoznak, ami lehetőséget teremt a nagyobb kereskedési volumenekre 
és a piaci folyamatok élénkülésére. 

Ezért a kibocsátások figyelemmel kísérése meglehetősen fontos, ha képben szeretnél maradni kedvenc projekted árfolyamának alakulásával. Így időben tudsz reagálni a piaci változásokra, és ki tudod használni az esetleges befektetési lehetőségeket.

Tokendömping jöhet a kriptopiacon júliusban

Sűrű lesz a július, ugyanis nem a Worldcoin az egyetlen projekt, ami megnöveli az elérhető készletét. Íme az összes feloldás, amelyekről a kriptobefektetőknek érdemes tudniuk a Token Unlocks adatai szerint. 

Xai (július 9.)
A Xai, egy Arbitrumra épülő, játék alapú Layer 3 projekt, július 9-én a második token kibocsátását hajtja végre. Ez közel 200 millió tokent, azaz a jelenlegi kínálatának 72%-át teszi ki, ami körülbelül 70 millió dollár értékű. A Xai lesz az otthona az Ex Populus játékoknak, szóval izgalmas dolgok várhatóak a projekttől a közeljövőben.

cryptogaming.jfif

ImmutableX (IMX) - július 12.
A Web3 játékokat fejlesztő ImmutableX 2,15%-át bocsátja ki a jelenlegi kínálatának, ami 32,5 millió tokent és körülbelül 43 millió dollár értéket jelent.

VanEck szerint a 2024-es év egyik top 25 tokenje lehet a piaci kapitalizáció alapján, különösen az olyan Web3 játékokkal, mint az Illuvium.

Aptos (APT) - július 12.
Az Aptos egy új generációs kriptovaluta és blokklánc platform, amelyet korábbi Facebook Libra (Diem) projekt tagjai fejlesztenek, újabb 2,49%-át bocsátja ki a kínálatának, ami 11,31 millió tokent és körülbelül 68 millió dollár értéket jelent.

Az Aptos célja, hogy egy gyors, biztonságos és skálázható blokkláncot biztosítson a decentralizált alkalmazások (dApps) számára.

StarkNet (STRK) - július 15.
A StarkNet egy Ethereum alapú Layer 2 hálózat, amely jelentősen növeli a tranzakciós sebességet és csökkenti a költségeket, miközben megőrzi az Ethereum biztonságát és decentralizációját.

Július 15-én 64 millió tokent bocsát ki, ami a jelenlegi kínálatának 4,9%-át és körülbelül 37 millió dollár értéket jelent.

Arbitrum (ARB) - július 16.
Az Arbitrum, amely nemrégiben elérte az 150 milliárd dolláros összvolument a Uniswapon, július 16-án 92,6 millió tokent bocsát ki, ami körülbelül 64 millió dollár értékű.

Worldcoin (WLD) - július 24.
Most már több mint egy millió napi aktív felhasználója van a World App nevű tárca alkalmazásának, ráadásul a Worldcoin bejelentette egy új blokklánc, a World Chain indítását, amely célja, hogy egymilliárd embert vonjon be a kriptovilágba.

Ez a lépés lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy gyorsabban és olcsóbban végezzék tranzakcióikat, miközben az Ethereum hálózatot is tehermentesíti​.

Worldcoin Orb szoftver | Cryptofalka

A Worldcoin már 2023 júliusától folyamatosan oldja fel a készletét, 2024 július 24-től két éven keresztül napi 13.3 millió dollár értékben ismét felszabadít pár tokent.

Egyéb fontos tokenkibocsátások

Az elkövetkezendő napokban számos jelentős kibocsátásra kerül sor a kriptopiacon. 
Az Axie Infinity, Apecoin és Pixels projektek mindegyike jelentős token mennyiséget ad ki. 

Axie Infinity (AXS) - július 16.
1,66%-át bocsátja ki a kínálatának, ami 2,45 millió tokent és körülbelül 12,5 millió dollár értéket jelent.

Apecoin (APE) - július 17.
2,31%-át bocsátja ki a kínálatának, ami 15,6 millió tokent és körülbelül 11,9 millió dollár értéket jelent.

Pixels (PIXEL) - július 19.
7%-át bocsátja ki a kínálatának, ami 54,4 millió tokent és körülbelül 10,5 millió dollár értéket jelent.

pixels.jpg

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.96% $66,672.93
Ethereum ETH -0.54% $3,466.25
BNB BNB -2.29% $580.49
Solana SOL -1.48% $176.25
XRP XRP 0.40% $0.5979
Dogecoin DOGE -1.96% $0.1349
Cardano ADA -3.97% $0.4195
Litecoin LTC -4.01% $71.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!