Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálja az NFT piacot

Szerző: | márc 7, 2022 | Kriptovaluta

A kriptohitelezéssel foglalkozó szervek után most az NFT-k alkotóit és piactereit vizsgálja a SEC illegális tevékenység végzése miatt.

 

SEC vizsgálat indult

Több NFT alkotó és piactér is vizsgálat alá került az elmúlt időszakban. A vád nem bejegyzett pénzügyi termékekkel való illegális kereskedés, amely ellen vizsgálatot indít a SEC (Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet). Bloomberg beszámolója szerint a kriptoszkeptikus elnök, Gary Gensler által vezetett felügyelet vizsgálja a nonfungible token (NFT) készítőit és piactereit a hatályos jogszabályok megsértése miatt.

 

Az amerikai tőzsdefelügyelet elkezdte vizsgálni az NFT piacot

Forrás:consent.yahoo.com

 

A jelentésben szereplő névtelen források egybehangzóan a következőt állították; A SEC azt vizsgálja majd, hogy „bizonyos nem helyettesíthető tokeneket […] felhasználnak-e hagyományos értelemben vett pénzszerzésre” (mint például fiatpénz vagy értékpapírok birtoklása). Az elmúlt néhány hónap során a SEC végrehajtási részlegének ügyvédei állítólag idézéseket küldtek ki. Ezekben az érintettektől bizonyos NFT-kről és más token-ajánlatokról kértek információkat.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Sorra került az NFT piac is

A kriptohitelezéssel foglalkozó piaci szereplők az elmúlt évben komoly szabályozási vizsgálat tárgyát képezték. Ehhez illeszkedve a mostani vizsgálat jelentős lépést jelenthet az NFT szektor szabályozásában. Az események alapján a SEC különös érdeklődést tanúsít a töredék NFT-k használatának módja iránt.  Azaz, amikor egy értékesebb NFT-t kisebb darabokra tokenizálnak, majd külön-külön értékesítik őket.

A figyelmeztető jelek egy ideje már gyülekeztek a piac felett, mivel Hester Peirce, más néven Crypto Mom 2021 márciusában kijelentette, hogy a frakcionált NFT-k eladása törvénysértő lehet a megítélése szerint.

Az amerikai tőzsdefelügyelet elkezdte vizsgálni az NFT piacot

Forrás:https://cryptofalka.hu

 

Ez a vizsgálat a legújabb a kriptovaluta piacot határozottabban irányítani kívánó lépések között. Legutóbb a SEC elrendelte, hogy a New Jersey-i székhelyű kriptovalutakölcsönző cég, a BlockFi fizessen 100 millió dolláros rekordbírságot, amiért elmulasztotta a „magas hozamú” hiteltermékeinek értékpapírok közé sorolását.

 

Összefoglalva

A szektor szabályozása önmagában nem feltétlenül rossz hír, amennyiben ésszerű döntések születnek a felhasználók számára kiszámítható feltételek mellett. Eddig még a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) is elkerülhetett egy ilyen vizsgálatot. Ennek az oka az, hogy a SEC nem tekinti egyiket sem értékpapírnak. Ugyanakkor más digitális eszközök nem részesültek ugyanilyen haladékban. Különösképpen idetartozik a Ripple Labs. A Ripple (XRP) anyavállalata, 2020 vége óta tartó perbe keveredett a „be nem jegyzett értékpapírok” túlértékesítésével kapcsolatban.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka