Az aranynak köszönhetően ennyit érhet majd akár egy Bitcoin

Szerző: | jan 10, 2020 | Kriptovaluta

Január 3-án a Nexo CEO-ja Antoni Trenchev nyilatkozott, hogy szerinte miért fog az aranynak köszönhetően 2020 végére nagyjából 50 000 dollárt érni egy Bitcoin (BTC). 

 

A Nexo CEO-ja szerint az arany fogja a magasba lökni a Bitcoin (BTC) árát

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára 2019 második félévében csökkenő trendet írt le, a vezető kriptovaluta értéke a duplájára emelkedett 2019-ben. 2019 első hónapjában 3500 dollárt, míg decemberben már közel 7000 dollárért adtak egy Bitcoint. Csupán két másik altcoin volt, akik felül tudták teljesíteni a BTC kiemelkedő mozgásait. Bizonyára nem mondjunk újat azzal, hogy az arany is jól teljesített a 2019-es évben (persze nem annyira, mint a Bitcoin).

Január 3-án a NEXO CEO-ja, Antoni Trenchev nyilatkozott a Bloombergben Matt Millernek, hogy miért gondolja úgy, hogy a Bitcoin (BTC) ára 2020-ban akár 50 000 dollárra is emelkedhet. Elmélete szerinte a fizikai arany fogja segíteni a digitális kriptovaluta, a Bitcoin emelkedését!

arany_bitcoin_cryptofalka

Úgy gondolom, hogy igazán nagy az esély arra, hogy még 2020-ban áttörje a Bitcoin az 50 000 dolláros értéket. – Nyilatkozta Antoni Trenchev

A Nexo amúgy egy kriptovaluta hitelező platformot működtet, ahol az ügyfelek a kriptovalutájukra vállalt fedezettel tudnak hitelt felvenni (akár forintban is). Így a Nexo rengeteg kriptovaluta és Bitcoin kezelését végzi nap mint nap. Ezért ha valaki, akkor a Nexo CEO-ja pontosan képben van a piaci trendekkel, mozgásokkal! (Ha érdekel a Nexo projekt, bejelentkezés után a projekt ismertetőkben találtok róla részletes összefoglalót).

 

Mire alapozza ezt a kijelentését a Nexo CEO-ja?

Az arannyal kapcsolatos indoklásnál két dolgot jelölt meg Antoni az interjúban:

1. Bitcoin blokk felezés: A Nexo elemzői szerint a 2020 májusában történő Bitcoin blokk felezésnek előbb-utóbb komoly kihatásai lesznek a Bitcoin árfolyamára. A kérdés csupán, hogy ezt a piac mikor fogja beárazni.

A 4 évente történő blokk felezésnél a kriptovaluta bányászoknak járó, a rendszer működtetéséért kapott blokk jutalom a felére csökken. Ezzel elmondható, hogy a blokk felezéseknek köszönhetően egyre nehezebb lesz újabb és újabb Bitcoinokhoz hozzájutni. Az előző blokk felezésnél a BTC nagyjából 4000%-ot pumpált.

arany_bitcoin_cryptofalka_2
2. A Bitcoin lesz a digitális arany: Az eredeti ötlet, miszerint a Bitcoin lesz egy széleskörűen, akár egy kávézóban használható digitális valuta elbukni látszik. (Persze arannyal se tudunk a Starbucksban fizetni). Erre a célra a legnagyobb kriptovaluta  nem igazán alkalmas, viszonylag lassú és a költségei is túl magasak.

Viszont az évek során kirajzolódni látszik, hogy mi lesz a jövőbeni tényleges felhasználása a Bitcoinnak. Ez pedig a nemzetek által kibocsátott és erősen inflálódó FIAT valutákkal szembeni érték megőrzése lesz. Pontosan az, amit jelenleg a fizikai arany képvisel, csak ez egy modernebb, digitalizált formában. Az arany és a Bitcoin sok mindenben hasonlít egymásra, mindkettő készlete véges, kibányászása egyre nehezebb stb.

 

Ekkora az arany jelenlegi piaca a Bitcoinhoz képest

Trenchev hozzátette, hogy ha az arany piacának csupán 10%-a “modernizálódna” és az új digitális aranyba a Bitcoinba vándorolna, akkor egy Bitcoin nagyjából 50 000 dollárt érne. E szerint a jövőben az emberek nem hogy egy darab Bitcoint, de akár csak satoshikat fognak tudni megengedni majd maguknak.

Érdekesség: Az arany teljes piaci kapitalizációja jelenleg kb. 7 500 000 000 000$. A Bitcoin teljes piaci kapitalizációja jelenleg 144 370 000 000$. Ez az arany piaci kapitalizációjának durván az ötvened része.

Arany_bitcoin_cryptofalka_3

Ha ténylegesen beigazolódik, hogy a digitális arany, a Bitcoin jobban megállja a helyét a jövő digitális világában, reális feltételezés, hogy az érték egy része a fejlettebb, jobb technológia felé fog vándorolni. A Bitcoinnak az aranyhoz képesti relatív kicsi piaci kapitalizációja miatt pedig még bőven lesz hova emelkednie. Az előző évtizedet 9 000 000% pluszban zárta a Bitcoin, vajon hogy lesz ez a jelenlegiben?

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.