Szűkül az olló a Bitcoin árfolyam körül, közeledik a dinamika

Szerző: | okt 4, 2020 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

4 hete oldalazik a Bitcoin árfolyam a mostani 10 500 dolláros ár körül, de hamarosan megtörhet ez a tendencia és újra erős BTC mozgás várható.

 

Magas a korreláció a Bitcoin ára és a részvényindexek között

A 2020-as év a Bitcoin ármozgásában is teljesen újnak mondható. Ugyanis a decentralizált digitális fizetőeszköz talán jobban mozog együtt a vezető részvényindexekkel és a világ eseményeivel, mint korábban bármikor. A tőzsde 2020-as hullámvasútján a Bitcoin is teljesen hasonló utat futott be, mint a hagyományos piacok a márciusi rekord mértékű zuhanásukkal. Ekkor a vezető részvényindex az S&P500 -35% korrekciót, míg a Bitcoin árfolyam -53%-os esést tapasztalt. A márciustól szeptemberig tartó időszakban viszont főnix módjára támadt fel a tőzsde és szintén rekord mértékű szárnyalásokat láthattunk. Az S&P500 +60%, a digitális arany a Bitcoin pedig +150%-os teljesítményt tudott felmutatni.

Bitcoin árfolyam vs. S&P500 I Cryptofalka

Szeptember 3-óta viszont a legtöbb tőzsdei árfolyam bólintott egyet lefele és azóta bizonytalan oldalazást mutat. Mind a koronavírus második hullámának gazdaságra gyakorolt újabb fojtó hatása, mind az amerikai elnökválasztás növeli a tőzsdei bizonytalanságot. Márpedig a tőzsde pontosan az a hely, ahol az emberek nem szeretik a bizonytalanságot és általában azt negatívan árazza a piac.

Láthattuk, hogy a Bitcoin árfolyam mennyire erősen korrelál a részvény indexekkel, így azok bizonytalansága a relatíve kicsi kriptovaluta piacra is kigyűrűzik. Ez mellett pedig a BTC ára lassan egy döntési pont elé kerül, ezek hatása pedig hamarosan ismét dinamikus ármozgásokat hozhat. ⤵️

 

Hamarosan újra erősebb dinamika várható a Bitcoin árfolyam mozgásában

A korábban említett potenciális hatások mellett a Bitcoin árfolyam lassan a technikai elemzés alapján is döntési pozícióba fog kerülni. A tőzsdei ármozgás általában 3 féle formációban létezhet, emelkedő, csökkenő vagy oldalazó trendben. Viszont, ami fontos, hogy ezek a trendek folyamatosan váltogatják egymást, valamint minél hosszabb ideig van jelen egy trend, annál inkább nő annak a valószínűsége, hogy hamarosan trendváltás következhet be. (A fák nem nőnek az égig… )

 

Trendek, trendvonalak I Cryptofalka

Általában úgy szoktuk ezt szemléltetni, mint egy széthúzott rugót. Egy hosszan elnyújtott emelkedő trendnél mindig megvan arra még az esély, hogy minimálisat még akár tovább emelkedjen az ár, de a stabil pont felé mutató erő annál nagyobb lesz. Amikor pedig elpattan az a bizonyos rugó, akkor felszabadul az az energia, ami felhalmozódott a mozgás során.

A Bitcoin árfolyam napi nézetén pedig pontosan ez látható. Ugyanis a közel 1 hónapja tartó oldalazás hatására teljesen beszűkült a BTC mozgása, a 10 500 +/- 500 dolláros tartományban.

Szűkül az olló Bitcoin árfolyama körül I Cryptofalka

BTCUSD árfolyam-1d-20201004

Ezt a macro trendünket mutató Ichimoku felhő is jól mutatja. A BTC árfolyam ugyanis a felhő belsejében mozog, ami egy “turbulens”, kereskedésre nem ajánlott zónát szokott jelölni. A felhő beszűkülése pedig a mozgás bizonytalanságát mutatja. Ugyanis ezzel mind az alattunk lévő támasz, mind a felső ellenállása gyengült, így maga a kitörésnek az iránya bizonytalanná vált.

A beszűkült mozgás utáni első komolyabb kitörésnek kardinális hatása lesz az elkövetkező hónapok árfolyam mozgására. Így érdemes lesz odafigyelni arra, hogy melyik irányba fog a jelenleg egyensúlyozó mérleg elbillenni, ugyanis azután lehet, hogy hónapokig abba az irányba fog húzni a piac.

A tőzsdei bizonytalanság közepette hosszas oldalazást mutat a Bitcoin árfolyam. Az ezalatt felhalmozódott energia heteken belül elpattanhat és újra erősebb dinamika várható. Ennek jó indikációja lehet az Ichimoku felhő alatti / feletti zárás, ami az elkövetkező hónapokra is meghatározó hatással lehet.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.