Az Ethereum kereskedési forgalma meghaladta a Bitcoinét is

Szerző: | júl 31, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

A világ második legnagyobb kriptovalutájának, az Ethereumnak a kereskedési volumene gyorsabban nőtt 2021 első felében mint a Bitcoiné.

 

A csökkenés ellenére erős féléve volt a kriptopiacnak

A Coinbase kriptovaluta tőzsde a héten tette közzé a „H1 2021” nevű jelentését, amelyben közzé tették 2021 első félévének kereskedési statisztikáit. A jelentésből kiderül, hogy az időszak a kriptográfia egyik legaktívabb időszaka volt, az árfolyamok számos új csúcsot értek el, a társadalmi elfogadás és a kereskedési tevékenységek is rekordot döntöttek. 

Kriptovaluta piac | Cryptofalka

Forrás: https://www.sharesansar.com/

A kutatás 20 kriptovaluta tőzsde adatait vizsgálta. A Bitcoin kereskedési volumene a 6 hónap alatt elérte a 2,1 trillió dollárt, ami 489%-os növekedést jelent a tavalyi év egyazon időszakához képest. Ezen időszak alatt az Ethereum (ETH) kereskedési volumene elérte az 1,6 trillió dollárt, a tavalyi első félévi 92 milliárd dollárhoz képest, ami 1461%-os növekedést jelent. A Coinbase jelentése megjegyezte, hogy ez volt az első olyan időszak amikor az Ethereum kereskedési üteme tartósan meghaladta a Bitcoinét. 

 

Közel 90%-ot emelkedett a kriptovaluta piac kapitalizációja is

A jelentésből az is kiderül, hogy a kriptopiac teljes piaci kapitalizációja 789 milliárd dollárról indult, májusban csúcsra ért 2,4 trillió dolláron, majd 1,4 trillió dolláron ált meg. Ez 86%-os növekedésnek felel meg. 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A Bitcoin nyereségének legnagyobb hányada 2020 negyedik negyedévben és 2021 első negyedévében keletkezett. A legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama az első negyedév után elkezdett csökkenni és jelenleg, az április 13-i 65 899 dolláros mindenkori csúcshoz képest nagyjából 39%-kal ér kevesebbet. Ehhez képest az Ethereum nyeresége többségét 2021 második negyedévében generálta, amikor megduplázódott az árfolyam. A május 12-i mindenkori csúcs 4 357 dollár után kezdett el csökkenni. A Bitcoinhoz képest viszont többet, 47,5%-ot veszített értékéből. 

Az Ethereum gyors kereskedési volumen és árfolyam növekedésének több oka is lehet. Ilyen például a DeFi tér rohamos növekedése, amely nagyrészt az Ethereum hálózaton valósul meg, a befektetői optimizmus, a hálózat PoW-ról PoS-ra való áttérése. A hálózat növekedéséhez a 2 rétegű skálázási megoldások is hozzájárulhattak. 

Ethereum felemelkedése | Cryptofalka

Forrás: https://themerkle.com/

A jelenleg tartó kriptovaluta piac visszahúzódása, vagy korrekciója ellenére látható, hogy a kriptográfiai befektetések az elmúlt időszakban biztos, hosszútávú befektetések voltak.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.