Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin bányászat a globális CO2 kibocsátás 0,9%-ért felelős

Bitcoin bányászat a globális CO2 kibocsátás 0,9%-ért felelős

Az NYDIG becslései szerint, a Bitcoin bányászat a következő évtizedben a globális villamosenergia fogyasztás 0,4%-át fogja kitenni.

 

Elenyésző a Bitcoin bányászat CO2 kibocsátása

A New York Digital Investment Group (NYDIG) ebben a hónapban tette közzé „Bitcoin Net Zero” kutatását, amely megállapította, hogy a Bitcoin energiafogyasztása és CO2 kibocsátása az elkövetkező években nem fog emelkedni, még akkor sem, ha az árak igen. A kutatás feltárta, hogy a szén-dioxid kibocsátás a következő évtizedben a globális összérték 0,5% -a alatt marad.

Környezetbarát Bitcoin I Cryptofalka Forrás: https://www.beingcrypto.com/

A tanulmány, amelyet a Castle Island Ventures partnere, Nic Carter és a NYDIG alapítója, Ross Stevens írt, azt tárgyalja, hogyan változhat a hálózat szén-dioxid kibocsátása a jövőben a Bitcoin árának ingadozásától, a bányászati ​​nehézségektől és az energiafogyasztástól függően. A tanulmány legrosszabb kilátásai szerint a Bitcoin kibocsátása még mindig a világ összes részének töredékét képviseli, még akkor is, ha a BTC ára 2030 -ra masszívan megemelkedik:

"Még a legagresszívabb, magas árú forgatókönyvünkben is, amelyben a Bitcoin 2030 -ra eléri a 10 000 milliárd dolláros piaci részesedést, kibocsátása a világ összes mennyiségének mindössze 0,9 % -át teszi ki, energiaköltségei pedig mindössze 0,4 % -át teszik ki a globális teljes mennyiségnek." -áll a tanulmányban

 

A piaci verseny miatt a megújuló energiaforrások felé húznak a bányászok

A jelentés a Bitcoin bányászat jövőbeli növekedését vetíti előre a 2020 -as adatok alapján. A kutatók kiszámolták a Bitcoin bányászok korábbi villamosenergia fogyasztását a hálózati hashrate és a gép hatékonyságának függvényében. A 2020-as évre a szerzők megállapították, hogy a Bitcoin 62 terawattóra (TWh) áramot fogyasztott, és 33 millió tonna szén-dioxid kibocsátást produkált, ami a globális energiafogyasztás mindössze 0,04% -át és a globális szén-dioxid kibocsátás 0,1% -át teszi ki. A szerzők azt állították, hogy a Bitcoin bányászatból származó szén hulladék „globális értelemben jelentéktelen” volt 2020 -ban.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Jelenleg a Bitcoin bányászat évente 101 TWh -t használ, vagyis a globális villamos energia 0,45% -át. A Cambridge Egyetem szerint, a Bitcoin hálózat több energiát fogyaszt, mint a Fülöp szigetek egész országa. Az egyetem azonban azt is megállapította, hogy a Bitcoin kevesebb áramot fogyaszt, mint az Egyesült Államok összes hűtőszekrénye együttvéve, és a lakossági klímaberendezések világszerte felhasznált energiájának mindössze 4,6% -a.

A jelentés arra a következtetésre is jutott, hogy a jövőben a Bitcoin bányászat „szén-dioxid mentesítésére” vonatkozó kilátásai jelentős előrelépést mutatnak:

"Hosszabb távon a Bitcoin szén-dioxid kibocsátásának intenzitása (és ezzel együtt a Bitcoin abszolút szén-dioxid kibocsátása) csökkenni fog, mivel a megújuló energiaforrások fejlődése folytatódik, és az országok törekednek a szén-dioxid mentesítésre."

A Bitcoin bányászat jelentős része, durván 60%-a már ma is zöld energiából származik. Ez nagyban felülmúlja a többi iparág hasonló értékét.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.39% $51,133.82
Ethereum ETH 1.07% $2,958.64
BNB BNB 1.61% $379.92
Solana SOL 1.12% $102.21
XRP XRP 1.84% $0.5442
Cardano ADA 1.60% $0.5912
Dogecoin DOGE 2.03% $0.0859
Litecoin LTC 2.89% $70.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!