Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin bányászok az atomenergia felé kacsingatnak

Bitcoin bányászok az atomenergia felé kacsingatnak

Piaci szereplők szerint az atomenergia lehet a legjobb választás a Bitcoin-bányászoknak, hogy fenntartható módon jussanak villamosenergiához

 

Az atomenergia, mint erőforrás a Bitcoin bányászatban

Egyre nagyobb a nyomás a Bitcoin bányászokon, hogy minél inkább zöldre váltsanak. Az atomenergia "óriási lehetőséget" jelenthet arra, hogy "hatalmas mennyiségű tiszta, szénmentes" energiát vezessenek be az alapterhelésbe - mondta Harry Sudok, a GRIID alelnöke a 'Bitcoin & Beyond Virtual Summit' november 10-i rendezvényén. A GRIDD egy amerikai vállalat, amely alacsony költségű, megújuló energiát szerez be vertikálisan integrált Bitcoin-bányászati létesítmények építéséhez.

Sudok szerint a korábbi támogatási programok és a megújuló energiáról szóló viták nagyrészt a nap- és szélenergiára összpontosítottak, és nem vették számításba az atomenergia potenciális előnyeit.

"A növekedési ütem jelenleg nagyrészt a nap- és szélerőművekre összpontosít, és ezek csak az elmúlt 8-10 évben bevezetett programok. Amit azonban szívesen látnánk itt, az a nukleáris energia bővítése" - mondta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A Blockstream stratégiai vezetője, Samson Mow Sudock mellett a Bitcoin-bányászat és az energiaköltségek komplexitásáról tárgyaltak. Mow utalt a FUD kiemelt szerepére a Bitcoin-bányászat körüli vitákban. Ez szerinte félreértésekhez vezethet nemcsak a Bitcoin-bányászat, hanem általában az energiatermelés terén is. Ezek a félreértések "olyan őrült szalagcímekhez vezetnek, hogy a Bitcoin felforralja az óceánokat" - mondta.

 

A bányászat fenntartható energiahordozó-összetétele egyre nagyobb 

"Az összképet gyakran nem látjuk, mert a Bitcoin-bányászat a világ energiafogyasztásának csak kis százalékát teszi ki - a százalék töredékét" - mondta Mow. "Ha mi sárosak vagyunk, akkor minden nagyon sáros, nem igaz?"

Mow a Bitcoin-bányászatban is támogatja az atomenergia felhasználását. "A probléma az, hogy mint társadalom visszafejlődtünk, amikor elvetettük az atomenergiát, és másokat választottunk, mint például a szél- és napenergia, amelyek előállítása sokkal költségesebb, nehezebb és nem mindig működnek" - mondta Mow.

A múlt hónapban a Bitcoin Mining Council (BMC) felmérte a jelenlegi globális Bitcoin-hálózat mintegy 33%-át. A BMC becslése szerint a globális bányászat fenntartható energiaösszetétele az idei harmadik negyedévben mintegy 3%-kal, 55,9%-ra nőtt.

"A Bitcoin-bányászok az villamosenergia legolcsóbb formája felé fognak fordulni, amit csak találnak" - mondta Amanda Fabiano a csúcstalálkozón. Fabiano a Galaxy Digital digitális eszközbefektetéseket kezelő cég bányászatért felelős vezetője és a BMC alapító tagja.

"Úgy gondolom, hogy a fenntarthatóságra irányított tőke igazán nagyszerű otthonra fog találni a Bitcoin-bányászatban."

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.31% $60,941.05
Ethereum ETH -2.51% $2,996.93
BNB BNB -0.87% $532.13
Solana SOL -0.08% $133.34
XRP XRP 0.87% $0.4971
Dogecoin DOGE -3.83% $0.148
Cardano ADA -1.38% $0.4456
Litecoin LTC 0.34% $79.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!