Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vezet a megújuló energia: egyre zöldebb a bitcoin-bányászat

Vezet a megújuló energia: egyre zöldebb a bitcoin-bányászat

A Bitcoin ESG Forecast szerint a Bitcoin-bányászat jelenleg az egyetlen globális iparág, amely főként fenntartható energiával működik.

Csúcsokat dönt a zöld bitcoin-bányászat

A Bitcoin ESG Forecast (Environmental: környezeti, Social: társadalmi, Governance: vállalatirányítási területek) szerint a Bitcoin bányászat jelenleg az egyetlen fő globális iparág, amelyet főként fenntartható energia hajt.

A Bitcoin ESG Forecast kimutatta, hogy a fenntartható energiával végzett Bitcoin bányászat új mindenkori csúcsra emelkedett, 54,5%-os arányt érve el, a fenntartható bányászat pedig összességében 3,6%-kal nőtt a 2023-as év során.

A Bitcoin ESG Forecast blogján megjelent bejegyzés szerint, ahol a BEEST modell segítségével, és az utóbbi négy év során összehasonlította a Bitcoin fenntartható energiamixét más iparágakkal, nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával. 

Az adatok szerint a Bitcoin bányászat jelenleg a fenntartható energia legnagyobb felhasználója (54,5%) több alkategóriában is, és 2023-ban 3,6%-kal növelte a fenntartható bányászatot más globális iparágakhoz képest.

Kényes kérdés a bányászok metángáz-kibocsátása

A Bitcoin ESG Forecast metánkibocsátást használó, hálózaton kívüli Bitcoin-bányászokat talált. A kutatás szerint a kanadai és amerikai kis olajtermelők fizetnek a natgáz fáklyázására, egyesek pedig közvetlenül metánt engednek ki, amit nehezebb kimutatni. 

Egyes bányászati vállalatok azonban a kibocsátott metánt a Bitcoin-bányászathoz szükséges áram előállítására használják, ami csökkenti a környezeti terhelést a levegőbe való kibocsátáshoz képest.

Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin-hálózat az összes kibocsátásának 7,3%-át kompenzáció nélkül mérsékli, ami új rekordot jelent, és a legmagasabb szint a kompenzáció nélküli kibocsátáscsökkentésben bármely iparágban.

A legnagyobb szereplők is a zöld energiára állnak át

A további, hálózaton kívüli megújuló bányászat, mint például a Tether bővülése a vízerőműves bányászatban Latin-Amerikában, valamint a metánt csökkentő, hálózaton kívüli bányászat felfedezése azt jelenti, hogy a Bitcoin-hálózat minden eddiginél több fenntartható energiát használ.

btc miner Cryptofalka

A kínai bányászat betiltása és a kazahsztáni tiltás után a bányászok túlnyomórészt az észak-amerikai zöldebb hálózatokba vagy fenntartható, hálózaton kívüli helyszínekre költöztek.

A bejegyzés szerint a globális hálózatok évente 0,7%-kal válnak zöldebbé, ami 2021-hez képest 29%-os javulást eredményez a hálózaton működő Bitcoin-bányászok kibocsátási intenzitásában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.06% $65,529.46
Ethereum ETH 3.07% $3,547.02
BNB BNB 2.04% $604.56
Solana SOL 3.29% $141.03
XRP XRP -0.14% $0.4927
Dogecoin DOGE 2.64% $0.1257
Cardano ADA 4.46% $0.3952
Litecoin LTC 1.16% $74.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!