Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Tether 500 millió dollárt fektet a bitcoin bányászatba

A Tether 500 millió dollárt fektet a bitcoin bányászatba

A Tether fél év alatt tervezett 500 millió dolláros befektetéssel a Bitcoin-bányászatba is belevág, azzal a céllal, hogy jelentős szereplővé váljon ebben az ágazatban.

Bitcoin-bányászati óriássá válik a USDT kibocsátója

A Tether, a legnagyobb piaci tőkeértékű stabilcoin (USDT) kibocsátója félmilliárd dollárt tervez befektetni, hogy a Bitcoin (BTC) bányászatában releváns szereplővé váljon. A merész lépés célja, hogy a Tether a Bitcoin-bányászat élvonalába kerüljön.

Amint arról a Bloomberg november 16-án beszámolt, a Tether a következő hat hónap során kívánja befektetni az arra szánt összeget. A stabilcoin óriás igyekszik diverzifikálni bevételi forrásait és csökkenteni a piac USDT tokentől való függőségét. Ez a stratégiai terjeszkedés új lehetőségeket kínál a stablecoinok folyamatos vizsgálata közepette.

"Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Bitcoin-bányászat ökoszisztémájának részesei legyünk. Amikor a bővítésekről, új állomások és új telephelyek építéséről van szó, ezeket rendkívül komolyan vesszük. A bányászat számunkra olyan dolog, amit idővel meg kell tanulnunk és fejlődnünk kell. Nem sietünk a világ legnagyobb bányászává válni" - mondta a Tether vezérigazgatója, Paolo Ardoino.

Érdekes módon a BlackRock Inc. a spot Bitcoin ETF kockázati közzétételében megemlítette az USDT-t. Ez a leírt kitettség az egyik példa a Tether kihívásaira, amelyekkel a stabilcoin hírneve és üzleti függősége miatt a Tethernek szembe kell néznie.

Kriptobányászat | Cryptofalka

Vegyes reakciók érkeztek a Tether bejelentésére

A vállalat Bitcoin-bányászatba való betörése esetében a vállalatnak szem előtt kell tartania, hogy az iparág egyre nagyobb figyelmet fordít a bányászati műveletek fenntarthatóságára. A Tether állítja, hogy elkötelezett a környezetbarát gyakorlatok mellett, de nem közöl konkrét részleteket a technológiáról vagy a bányászati műveletek konkrét helyszíneiről.

A kriptovaluta-közösség vegyesen reagált a Tether bejelentésére. Míg egyesek az iparági befektetések szempontjából pozitív fejleménynek tekintik, mások a bányászati hatalom további koncentrációja miatt aggódnak. A Tether terjeszkedése egy olyan időszakban történik, amikor a Bitcoin-bányászatban a központosítás jelentős fokozatait mutatják.

A Tether törekszik a bányászati decentralizáltságra

A vállalat törekvése azonban különböző spektrumokban javíthatja a decentralizációt. A Tether a Bitcoin hálózati hashráta körülbelül 1%-át kívánja elérni, 2023 végére 120 MW-ot, 2025 végére pedig 450 MW-ot. Ehhez bányászfarmokat épít Uruguayban, Paraguayban és El Salvadorban, ami szintén javítja a földrajzi decentralizációt.

A befektetők és a szabályozók egyaránt szemmel tartják a stabilcoinokat, és a Tether diverzifikációs döntése egy lépés lehet a szélesebb körű elfogadás és stabilitás felé. Azt azonban, hogy ez a befektetés milyen hatással lesz a vállalat helyzetére és a kriptopénzpiac általános dinamikájára, még nem lehet tudni.

A befektetés eredményei valószínűleg meghatározzák majd a Tether jövőjét és a Tether szerepét a nagyobb digitális eszközök ökoszisztémájában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.34% $67,374.73
Ethereum ETH -3.45% $3,692.04
BNB BNB -2.51% $595.67
Solana SOL -5.34% $165.07
XRP XRP -0.44% $0.5217
Dogecoin DOGE -3.62% $0.1595
Cardano ADA -3.26% $0.4619
Litecoin LTC 0.05% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!